Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Na avtocestah ta vikend zelo delavno – še pred potjo se pozanimajte o razmerah

19.10.2018

Ta konec tedna je na posameznih prometno zelo obremenjenih odsekih avtocest pričakovati zastoje zaradi del. Gre za nujna in neodložljiva popravila vozišč in objektov, ki jih moramo opraviti pred prihajajočimi prazniki, ko del ob koncih tedna ne bomo izvajali, ter začetkom zimske službe na avtocestah. Vsa predvidena dela so nujna za zagotovitev varnosti prometa in za preprečitev še večjih poškodb na infrastrukturi.

Tako bo v soboto in nedeljo, 20. in 21. oktobra 2018, zaradi del močno oviran promet na ljubljanski obvoznici na območju razcepa Kozarje, tako iz smeri južne kot tudi zahodne obvoznice proti Brezovici. V noči s sobote na nedeljo ter še v nedeljo do popoldneva bo na delu odseka primorske avtoceste med nekdanjo cestninsko postajo Log in priključkom Vrhnika promet v obe smeri urejen le po enem pasu. Na štajerski avtocesti pa bo od petka ponoči do nedelje zvečer promet proti Ljubljani mimo počivališča Lukovica urejen le po enem pasu.

V soboto in nedeljo bo promet zaradi del urejen po enem pasu tudi na delih odsekov štajerske avtoceste med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani ter med Slovensko Bistrico in Framom proti Mariboru. Na primorski in štajerski avtocesti bodo dela potekala tudi v nočnem času. Voznike zato pozivamo, da spremljajo in dosledno upoštevajo prometno signalizacijo.

 

 

Vozniki naj bodo pozorni predvsem na razmere na območju razcepa Kozarje, kjer so v soboto, 20. oktobra 2018, predvidoma od 7. ure zjutraj do 21. ure zvečer načrtovana dela na objektu nad Tržaško cesto (popravilo betonskega hodnika) ter na viaduktu Dolgi most (popravilo dilatacij). Promet bo oviran tako iz smeri južne ljubljanske obvoznice A1 (Viča) proti Brezovici kot tudi iz smeri zahodne ljubljanske obvoznice A2 (Kosez oziroma Brda) proti Brezovici.

Na ljubljanskem obroču so sicer v soboto in nedeljo, 20. in 21. oktobra 2018, predvidena dela tudi na severni obvoznici H3. V soboto bo predvidoma od 6. ure zjutraj do 21. ure zvečer promet na delu odseka iz smeri Jarš oziroma Šmartinske ceste proti razcepu Zadobrova zaradi popravila vozišča na pospeševalnem in voznem pasu na razdalji približno 500 metrov urejen le po prehitevalnem pasu z omejitvijo hitrosti na 60 km/h. V nedeljo bo predvidoma od 6. ure zjutraj do 21. ure zvečer promet na območju razcepa Zadobrova zaradi popravila vozišča urejen le po prehitevalnem pasu na kraku, ki iz severne obvoznice vodi na štajersko avtocesto proti Šentjakobu.

Na primorski avtocesti A1 bo promet v obe smeri (proti Kopru in Ljubljani) na odseku med nekdanjo cestninsko postajo Log in Vrhniko predvidoma od sobote, 20. oktobra 2018, od 23. ure do nedelje, 21. oktobra 2018, do 13. ure na razdalji približno 1 km zaradi popravila vozišča urejen le po enem pasu. Zaradi obsežnih popravil ni izključena možnost, da se bosta predviden zaključek del in s tem trajanje zapore zavlekla v popoldanske ure, zato uporabnike, ki nameravajo v nedeljo potovati po tem delu avtoceste, pozivamo k spremljanju naših tekočih prometnih obvestil o stanju na tem odseku.

Na štajerski avtocesti A1 bo promet proti Ljubljani na odseku med nekdanjo cestninsko postajo Kompolje in Krtino (na območju mimo počivališča Lukovica) urejen le o enem pasu na razdalji nekaj več kot 1 km, in sicer predvidoma neprekinjeno od petka, 19. oktobra 2018, od 23. ure do nedelje, 21. oktobra 2018, do 21. ure. Proti Ljubljani bosta v navedenem obdobju zaprta tudi priključek ter počivališče Lukovica.

Štajerska avtocesta A1 bo med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaprta vsako noč med tednom med 21. in 6. uro (tudi v noči s petka na soboto), medtem ko bo konec tedna neprekinjeno zaprta predvidoma od sobote, 20. oktobra 2018, od 21. ure do nedelje, 21. oktobra 2018, do 15. ure. Obvoz bo urejen po vzporedni regionalni cesti. Zaprta bosta tudi uvoza Trojane, tako proti Mariboru kot proti Ljubljani. Popolna zapora je potrebna predvsem zaradi izvedbe vzdrževalnih del v predorih Podmilj, Trojane, Jasovnik in Ločica, obenem se izvajajo tudi posamezna vzdrževalna dela na preostali trasi tega dela avtoceste. Zaključek vseh načrtovanih del – in s tem tudi popolnih nočnih zapor avtoceste – je predviden sredi prihodnjega tedna.

Zaradi popravila vozišča bo promet na delih odsekov štajerske avtoceste A1 med Slovensko Bistrico in Framom proti Mariboru urejen samo po enem pasu, in sicer v soboto in nedeljo, 20. in 21. oktobra 2018, predvidoma med 1. in 21. uro.

Prav tako bo zaradi popravila vozišča promet urejen po enem pasu tudi na delih odsekov štajerske avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani, in sicer v soboto in nedeljo, 20. in 21. oktobra 2018, predvidoma med 6. in 21. uro.

 

Nujna vzdrževalna dela na posameznih, prometno sicer zelo obremenjenih odsekih avtocest in hitrih cest, izvajamo ob koncu tedna, saj se želimo izogniti prometnim konicam med delavniki, ko se večina uporabnikov odpravlja v službo ali iz nje ter po vsakodnevnih opravkih. Izvedba navedenih del je nujna, če želimo uporabnikom zagotoviti ustrezno varnost vožnje po avtocesti. Če bodo vremenske razmere to še dovoljevale, bomo vzdrževalna dela na voziščih in objektih prometno bolj obremenjenih odsekov avtocest izvajali tudi še ob novembrskih koncih tedna, o čemer bomo uporabnike pravočasno obveščali.

 

Preden se odpravite na pot, svetujemo, da preverite razmere na cestah. Priporočeni viri informacij:

• spletna stran promet.si;
• operater na 1970 (številka ni brezplačna) ali brezplačni odzivnik 080 22 44 Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC);
• mobilna aplikacija DarsPromet+;
• prometne informacije na radijskih postajah.

Voznike prosimo za strpnost in razumevanje, pravilno razvrščanje pred zaporo, ustrezno hitrost vožnje in ohranjanje primerne varnostne razdalje. 

Nazaj