Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Za drugo cev Karavank postopek s pogajanji s šestimi ponudniki

15.02.2019

Strokovna komisija za izvedbo postopka javnega naročila Izgradnja vzhodne cevi avtocestnega predora Karavanke je po temeljitem pregledu vseh ponudb ugotovila, da so vse ponudbe nedopustne. Zato se skladno z danes objavljeno odločitvijo postopek zaključi brez izbire. Obenem smo v odločitvi zapisali, da bomo po njeni pravnomočnosti izvedli konkurenčni postopek s pogajanji, ki ga opredeljuje 44. člen zakona o javnem naročanju. Če ne bo pritožbe, bo odločitev pravnomočna z 28. februarjem 2019.

 

 

K oddaji ponudb v postopku s pogajanji bomo pozvali šest ponudnikov, za katere je strokovna komisija v skrbnem pregledu ugotovila, da so dokazali usposobljenost in da zanje ne obstajajo razlogi za izključitev:

  • JV (joint venture / skupni nastop) Implenia Osterreich GMBH + Implenia Švica AG + CGP Novo mesto d.d.
  • JV Gorenjska gradbena družba d.d. + Metrostav A.S. Češka
  • JV Kolektor CPG d.o.o. + Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi + Riko d.o.o.
  • JV Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo + CP Ptuj d.d.
  • J&P-AVAX S.A.
  • CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

Skladno s petim odstavkom 90. člena zakona o javnem naročanju (ZJN-3) ima naročnik, kadar zaključi postopek brez izbire najugodnejše ponudbe, skladno s temeljnimi načeli javnega naročanja, zlasti načelom transparentnosti in načelom enakopravne obravnave ponudnikov, pravico začeti nov postopek, pri čemer mora o odločitvi, da bo začel nov postopek, obvestiti ponudnike.

Za isti predmet naročila bomo torej izvedli nov postopek, in sicer po točki b 1. odstavka 44. člena ZJN-3, pri čemer bomo v konkurenčni postopek s pogajanji vključili vse ponudnike, za katere je strokovna komisija ugotovila, da izpolnjujejo pogoje za sodelovanje, ki so v razpisni dokumentaciji določeni na podlagi določila 76. člena ZJN-3 in zanje ne obstajajo razlogi za izključitev.

Če ne bo pritožb, potem bo danes objavljena odločitev dokončna in navedenih šest ponudnikov bomo povabili k oddaji ponudb za pogajanja v najkrajšem možnem času.

Odločitev z obrazložitvijo na skupno enajstih straneh je dostopna na portalu e-narocanje, na tej povezavi.

Nazaj