Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov avtocestnega omrežja

27.03.2019

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bo med 28. in 31. marcem 2019 izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje na delih primorske avtoceste, kraške avtoceste, gorenjske avtoceste in ljubljanske obvoznice. Gre za odseke, ki so bili obnovljeni v letu 2018, za njih pa še ni vseh tehničnih podatkov in meritev.

 

Sferično snemanje bo potekalo na naslednjih odsekih avtocest:

  • 28. marca 2019 na delu avtoceste A1 med priključkoma Unec in Razdrto, skupaj s priključkoma Unec in Postojna, ter delu avtoceste A3 med razcepom Gabrk in priključkom Sežana vzhod;
  • 29 marca 2019 na delu avtoceste A2 med priključkoma Hrušica in Lipce, skupaj s počivališčema Jesenice, ter delu avtoceste A2 med priključkoma Brnik in Ljubljana Šmartno, skupaj s priključkom Vodice;
  • 31. marca 2019 na delu avtoceste A1 med razcepom Malence in priključkom Brezovica, skupaj z razcepoma Malence in Kozarje, priključki Ljubljana jug, Rudnik, Ljubljana center, Ljubljana zahod, Brezovica in počivališčema Barje, ter na delu avtoceste A2 med priključkom Brdo in razcepom Kozarje.

 

 

Sferično snemanje navedenih cest je pogojeno z ugodnimi vremenskimi razmerami in bo izvedeno skladno z določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov.

Glede na to, da pri izvajanju sferičnega snemanja lahko pride do obdelave osebnih podatkov uporabnikov avtocest, bodo udeleženci v prometu o poteku snemanja cestišča in posledično o morebitnih zastojih obveščeni še posebej preko Prometno-informacijskega centra (PIC). Morebitni osebni podatki, zajeti na sferičnih posnetkih, bodo pred prenosom na produkcijske medije anonimizirani. Sferični posnetki z anonimiziranimi osebnimi podatki se bodo uporabljali za tehnično obdelavo podatkov pri upravljanju in vzdrževanju avtocest. DARS d.d. izjavlja, da ob sferičnem snemanju in laserskem skeniranju ne bo zbiral osebnih podatkov uporabnikov avtocest.

Naročnik snemanja je DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4. 3000 Celje, (01) 300 99 01
Izvajalec snemanja je MENSURAS d.o.o., Zrkovska cesta 87, 2000 Maribor, (02) 621 77 77

 

Razmere na cestah lahko preverimo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na twitterju @promet_si, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.

Nazaj