Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

DARS še naprej zagotavlja varen in tekoč promet

16.03.2020

V družbi DARS d.d., kjer upravljamo s slovenskim avtocestnim omrežjem, bodo naši sodelavci, vzdrževalci avtocest in hitrih cest, cestninski nadzorniki, nadzorniki prometa v regionalnih nadzornih centrih, v katerih 24 ur na dan nadzirajo in vodijo promet na avtocestnem omrežju, ter vsi preostali, katerih narava dela terja navzočnost na delovnem mestu, še naprej redno skrbeli, da bo avtocestni promet potekal čimbolj nemoteno, predvsem pa varno.

V družbi vseskozi spremljamo razmere zaradi izbruha koronavirusa v povezavi z ukrepi za zajezitev epidemije in se ravnamo skladno z navodili pristojnih institucij. Družba DARS izvaja vse aktivnosti za izvajanje dejavnosti v obstoječih razmerah ter je organizacijsko in izvedbeno prilagojena za spremenjene razmere poslovanja. Akcijski načrt družbe je pripravljen v skladu s trenutnim stanjem, vseskozi se bo njegova vsebina prilagajala razmeram in poslovnim procesom v družbi ter ukrepom v širšem okolju.

Naša Služba za varnost in zdravje pri delu je zaposlenim izdala vrsto navodil za varno opravljanje dela. Za sodelavke in sodelavce, kjer je to mogoče, smo uvedli delo od doma. Aktivirana je bila tudi Strateška skupina za izredne dogodke, ki ažurno spremlja dogajanje v zvezi s koronavirusom. V sodelovanju s policijo in finančno upravo skrbimo za nadzorovan prehod konvojev potnikov in tovornih vozil, ki so zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa obtičali na ozemlju Slovenije.

 

 

Vsem potnikom svetujemo, da preložijo vsa potovanja, ki niso nujna. Tiste, ki gredo na pot, pa opozarjamo na največjo možno previdnost in zbranost ter dosledno upoštevanje vseh prometnih predpisov, saj bo zdravstveno osebje zaradi razmer izredno obremenjeno že brez prometnih nesreč. Pomembno je tudi redno spremljanje zadnjih informacij in priporočil v zvezi s koronavirusom:

Nazaj