Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Obvestilo o ukrepih družbe DARS glede koronavirusa

17.03.2020

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje sporoča, da skladno s sprejetimi ukrepi Vlade RS in Kriznega štaba RS izvaja vse aktivnosti za izvajanje dejavnosti v obstoječih razmerah ter je organizacijsko in izvedbeno prilagojena za spremenjene razmere poslovanja. Vsa potrebna redna dela se opravljajo prilagojeno razmeram. Uprava DARS d.d. je ustanovila Koordinacijsko skupino za obvladovanje tveganj ob pojavu koronavirusa za poslovanje družbe.

V družbi DARS d.d. permanentno pozorno spremljamo širjenje koronavirusa že vse od njegovega pojava v EU in sproti sprejemamo ustrezne ukrepe na ravni organizacije dela s ciljem zagotovitve poslovanja. Osrednji fokus uprave in koordinacijske skupine za koronavirus je skrb za varnost in zdravje zaposlenih in uporabnikov avtocest in hitrih cest.

Kot posledice koronavirusa pričakujemo, da se bodo  zmanjšali prihodki tako iz naslova cestnine za tovorna vozila kot za osebna vozila. Ocenjujemo, da bo vpliv večji pri tovornih vozilih. Konkretnega izpada v tem trenutku še ni možno vrednostno opredeliti, ker je to odvisno predvsem od tega, koliko časa bodo razmere trajale in kako hitro po zaključku se bo tovorni promet vrnil v normalen obseg. Pri vinjetah prvi večji izpad pričakujemo v času velikonočnih praznikov, če se do takrat situacija ne bo umirila.

Sicer pa v družbi DARS d.d. obvladujemo finančni položaj, zato zaradi koronavirusa izpolnjevanje finančnih obveznosti zagotovo ne bo ogroženo.

Prav tako v družbi DARS d.d. izvajamo vse potrebno, da se postopki javnih naročil nadaljujejo. Ponudnike zato prosimo, da razmeram primerno organizirajo tudi svoje delo. Verjamemo, da tudi v takšnih razmerah uspešno nadaljevanje postopkov javnih naročil predstavlja dobro podlago za obvladovanje tveganj, ki nas čakajo v prihodnje.

Nazaj