Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov slovenskega avtocestnega omrežja

29.09.2020

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo v naslednjih dneh izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na avtocestah A1, A2, A4 in A5, in sicer v četrtek, 1. oktobra 2020, na odseku gorenjske avtoceste A2 med predorom Karavanke in Hrušico ter na povratni-dostopni cesti predora Karavanke, ter v petek, 2. oktobra 2020, na odsekih štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in priključkom Maribor jug (Slivnica), na celotni podravski avtocesti A4 (med Slivnico in Gruškovjem), na odsekih pomurske avtoceste A5 med Dragučovo in Cerkvenjakom ter na regionalni cesti med Pesnico in priključkom Maribor vzhod (Ptujska cesta).

 

 

Lasersko skeniranje in sferično fotografiranje je pogojeno z ugodnimi vremenskimi razmerami in bo izvedeno skladno z določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta ter Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07).

Glede na to, da lahko pri izvajanju sferičnega fotografiranja kljub delnim omejitvam prometa pride do zajema osebnih podatkov uporabnikov avtocest, bodo udeleženci v prometu o poteku izvajanja meritev in posledično o morebitnih zastojih obveščeni še posebej preko Prometno-informacijskega centra (PIC). Morebitni na sferičnih posnetkih zajeti osebni podatki bodo pred prenosom na produkcijske medije anonimizirani (prekriti). Sferične fotografije z anonimiziranimi osebnimi podatki se bodo uporabljale za tehnično obdelavo podatkov pri upravljanju in vzdrževanju avtocest. DARS d.d. izjavlja, da kakršnekoli zbirke osebnih podatkov uporabnikov avtocest z izvedbo sferičnega fotografiranja in mobilnega laserskega skeniranja ne bodo nastale.

Naročnik meritev je DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, 3000 Celje, Slovenija, (01) 300 99 01.
Izvajalec meritev je Flycom Technologies d.o.o., Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Slovenija, skupaj s podizvajalcem Geodezia Zrt, Bosnyak ter 5., 1149 Budimpešta, Madžarska.

 

Razmere na cestah lahko preverimo na promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah 080 22 44. Dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na twitterju @promet_si, na mobilni aplikaciji (DarsPromet oziroma DarsTraffic) ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na telefonsko številko 1970.

Nazaj