Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dela na severnem delu tretje razvojne osi se nadaljujejo po načrtih

25.02.2021

Član uprave DARS Boštjan Rigler si je skupaj z županom Velenja Petrom Dermolo, županom Mislinje Bojanom Borovnikom, županom Slovenj Gradca Tilnom Kluglerjem in županom Šoštanja Darkom Menihom ogledal potek del na območju Gaberk, kjer bo potekala trasa odseka tretje razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem.

 

 

Član uprave Rigler je ob obisku izpostavil, da so bila od začetka gradnje v Gaberkah sredi oktobra lani do danes narejena obsežna gradbena dela, predvsem globoko temeljenje, rastejo pa tudi prvi stebri oziroma piloti nadvoza čez hitro cesto. Projekt v vrednosti 8,4 milijona evrov bo po njegovi oceni predvidoma zaključen konec letošnjega leta.

 

 

DARS sicer v tem trenutku vodi postopke za izbor ponudnikov za gradnjo treh dodatnih sklopov na severnem delu tretje razvojne osi: Škale, Konovo in Jenina. Na lokaciji Jenina bi se dela lahko začela spomladi, saj je že vložena vloga za izdajo gradbenega dovoljenja.

 

Nazaj