Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Z delovanjem uradno začela Uprava avtocestne policije

31.03.2021

Vodstvo družbe DARS se je udeležilo dogodka ob obeležitvi uradnega začetka delovanja Uprave avtocestne policije. Nova organizacijska enota Generalne policijske uprave bo začela delovati 1. aprila 2021, njen sedež pa bo v Postojni.

 


Avtocestna policija bo s svojim delovanjem prispevala k večji prometni varnosti, s stalno prisotnostjo patrulj na avtocestah pa bo vplivala tudi na dvig prometne kulture. Enota bo lahko hitreje posredovala pri morebitnih nesrečah ali drugih interventnih dogodkih, lažje odpravljala zastoje ter preprečevala morebitne kršitve, s tem pa izdatno prispevala k varnosti in udobju voznikov.


DARS bo kot upravljavec avtocestnega omrežja avtocestni policiji nudil vso podporo pri delu, predvsem v smislu sofinanciranja vozil, ključne opreme in zagotavljanja delovnih prostorov ob avtocestni trasi, s čimer bo patruljam omogočil krajši intervencijski čas. Predsednik uprave družbe DARS mag. Valentin Hajdinjak je ob današnjem dogodku dejal, da DARS skupaj s policijo na slovenskih avtocestah prinaša dodaten red.

 


»Avtocestna policija bo prispevala k večji varnosti in pretočnosti prometa na avtocestnem omrežju. Hitreje bo na mestih prometnih nesreč, kar nam bo omogočalo, da avtocesto ponovno odpremo v čim krajšem času, odkrivala in preprečevala bo kazniva dejanja, tudi na počivališčih, kaznovala najbolj objestne voznike ter voznike mnogo pretežkih tovornih vozil, ki kljub prepovedi dnevno vozijo po naših cestah brez kakšnih koli dovoljenj in odškodnin ter uničujejo vozišče,« je dodal mag. Hajdinjak.


Poleg sedeža v Postojni bo znotraj Uprave avtocestne policije sicer usklajeno delovalo pet specializiranih enot avtocestne policije (Ljubljana, Celje, Maribor, Koper in Novo mesto), ki bodo na avtocestah pokrivale območja ene ali več policijskih uprav. Posamezne enote bodo začele delovati v prihodnjih mesecih, prve patrulje pa bodo po avtocestnem križu predvidoma zapeljale poleti.

 

Nazaj