Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dela na odsekih Šentilj–Pesnica in Murska Sobota–Turnišče

23.04.2021

V okviru načrtovane obnove viadukta Kresnica na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico so danes stekla pripravljalna dela. Zaradi izvedbe križnega prehoda, ki bo v času zaprtja posameznega smernega vozišča omogočal prehod vozilom z ene polovice avtoceste na drugo, bo promet predvidoma do 30. aprila proti Avstriji urejen po dveh prometnih pasovih, proti Mariboru pa zgolj po enem. Med 30. aprilom in 3. majem 2021 bosta znova zagotovljena dva prometna pasova v vsako smer vožnje.

Od predvidoma 4. maja 2021 do predvidoma sredine julija letos bo promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo na razdalji nekaj manj kot 1 km potekal po dveh pasovih proti Šentilju (Avstriji) in po enem proti Mariboru. 

 

 

Dela obsegajo obnovo hidroizolacije in asfalta na približno 600-metrskem viaduktu Kresnica na odseku avtoceste med Pesnico in Šentiljem.

Pogodbeni izvajalec del je konzorcij Saning, d. o. o., Saning International, d. o. o., in Doma Trade, d. o. o., vrednost del zanaša 2.387.596, 44 evra (brez DDV) oz. 2.912.867,66 evra (z DDV).

 

V ponedeljek, 3. maja 2021, bodo stekla tudi dela na odseku pomurske avtoceste A5 med Mursko Soboto in Turniščem. Gre za zamenjavo dilatacij na premostitvenih objektih – mostovih, ki v okviru lanske obnove ni bila zaključena zaradi težav pri dobavi materiala iz tujine. Uporabnike pomurske avtoceste opozarjamo, da na priključku Murska Sobota ne bo možno vključevanje na avtocesto proti Mariboru; obvoz bo med podrugi mesec trajajčimi deli voden čez priključek Lipovci.

 

 

Promet bo predvidoma do sredine junija 2021 na razdalji približno 6 km urejen po polovici avtoceste dvosmerno, po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje.

 

 

 

Nazaj