Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Zaradi testiranj vzhodna cev predora Golovec zaprta do 23. maja

13.05.2021

Obnova vzhodne cevi predora Golovec je v sklepni fazi in bo zaključena v roku, do 16. maja 2021. Z namenom, da kasneje ne bo prihajalo do dodatnih zapor, bo družba DARS četrto fazo del, ki je bila glede na sprva predvideno dobavo ventilatorjev predvidena v juniju, izvedla v okviru obstoječe popolne zapore.

Dela obsegajo namestitev ventilatorjev v vzhodni cevi, kalibracijo in izvedbo vseh potrebnih meritev prezračevanja ter testiranje elektro-strojne opreme. Zato bo vzhodna cev zaprta predvidoma najdlje do nedelje, 23. maja 2021. Do takrat bo promet tako kot doslej potekal dvosmerno skozi zahodno cev.

 

 

V nasprotnem primeru bi morali v prihodnjih tednih postaviti in odstraniti več novih zapor vzhodne cevi, s tem pa bi povzročili dodatne motnje v prometu. Podaljšanje obstoječe zapore je tako smiselno zaradi zagotovitve osnovnih testiranj opreme in s tem optimalne prometne varnosti. V tem času se bodo v obnovljeni cevi izvedli tudi pregledi predora s strani strokovnjakov Zavoda za gradbeništvo Slovenije (ZAG). 

V nadaljevanju bo sicer treba v predoru Golovec izvesti še požarni preizkus, vključno s testiranjem ventilacije v primeru požara. Za to bo potrebna zapora obeh cevi predora, vendar bo ta v nočnem času in v terminu manjšega prometa.

 

 

Nazaj