Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Obnova dolenjske avtoceste med Brežicami in Obrežjem 

02.07.2021

V torek, 6. julija 2021, bodo stekla pripravljalna dela za obnovo cestišča na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem. Predvidoma do 12. julija 2021 bosta v obeh smereh zaprta prehitevalna pasova, tako da bo promet potekal le po voznih pasovih. Predvidoma od 13. julija 2021 bo za ves promet zaprto smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani, promet bo dva meseca urejen po drugi polovici avtoceste dvosmerno, po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani (vsak od treh začasnih prometnih pasov bo širok 3 m). Nato bo promet preusmerjen na obnovljeno polovico avtoceste, kjer bo dva meseca potekal dvosmerno na enak način, medtem ko bo smerno vozišče proti Obrežju zaradi obnove zaprto za promet. Dela bodo zaključena v prvi polovici novembra letos. 
 

 

Skupna dolžina preplastitve na trasi avtoceste (obeh smernih vozišč), priključku Brežice, Kamionski cesti Obrežje in priključku Obrežje Terminal znaša 22,1 km. Priključka bosta med izvedbo del izmenično zaprta, o čemer bomo uporabnike avtoceste obveščali tudi preko prometnoinformacijskega centra (PIC). Dela med drugim obsegajo vgraditev nove, 4,5 cm debele obrabne plasti asfalta, prilagoditev odvodnje in ureditev bankin, izvedbo novih talnih označb ter zavarovanje potencialno nevarnih mest. Na objektih, kjer so prisotne poškodbe voziščne konstrukcije, se bosta odstranili celotna voziščna konstrukcija in hidroizolacija, vgradila se bo nova hidroizolacija ter obrabna plast asfalta. Na priključkih bodo zgrajene nove odstavne niše za potrebe nadzora.
 
Izvajalec del je družba CGP, njihova vrednost znaša 11.697.711,57 EUR (brez DDV), rok izvedbe je 120 dni od uvedbe izvajalca v delo.
 
K večji varnosti in pretočnosti prometa ob postavljeni delovni zapori lahko prispevajo tudi uporabniki avtocest, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov, prometne signalizacije, pravilno razvrstitvijo pred zaporo in strpnostjo v primeru zastoja. Prekratka varnostna razdalja, nepotrebno prehitevanje in menjava prometnih pasov pred zaporo in v njej ali oviranje prehitevalnega pasu s strani voznikov tovornjakov hitro privede do nesreče in posledično daljših zastojev.

Voznice in voznike prosimo za strpnost in previdnost za volanom ter jim svetujemo, da se pravočasno pozanimajo o stanju na cestah, pripročamo prometnoinformacijski center (PIC).

Nazaj