Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Obnova pomurske avtoceste med Vučjo vasjo in Mursko Soboto

09.07.2021

V nedeljo, 11. julija 2021, bodo stekla pripravljalna dela za obsežnejšo obnovo cestišča in objektov na odseku pomurske avtoceste A5 med Vučjo vasjo in Mursko Soboto. V prvi fazi, predvidoma do 8. avgusta 2021, bosta v obeh smereh zaprta prehitevalna pasova, tako da bo promet potekal le po voznih pasovih. Nato se zapre polovica avtoceste in promet preusmeri na sosednje smerno vozišče, kjer bo potekal dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Dela bodo zaključena predvidoma sredi novembra 2021.

 

 

Dela obsegajo obnovo 6,3 kilometra cestišča na obeh polovicah avtoceste in objektov na trasi avtoceste ter avtocestnega priključka Vučja vas.

Izvajalec del je konzorcij Pomgrad d. d. in VOC Celje d. o. o., njihova vrednost znaša 12.715.658,20 EUR (brez DDV).

Večjih zastojev, vsaj glede na obnove posameznih odsekov pomurske avtoceste v prejšnjih gradbenih sezonah, kjer so bile enake začasne prometne ureditve, ne pričakujemo, lahko pa v primeru zelo povečanega prometa občasno pride do zgostitev ali krajših zastojev.

K večji varnosti in pretočnosti prometa ob postavljeni delovni zapori lahko prispevajo tudi uporabniki avtocest, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov, prometne signalizacije, pravilno razvrstitvijo pred zaporo in strpnostjo v primeru zastoja. Prekratka varnostna razdalja, nepotrebno prehitevanje in menjava prometnih pasov pred zaporo in v njej ali oviranje prehitevalnega pasu s strani voznikov tovornjakov hitro privede do nesreče in posledično daljših zastojev.

Voznice in voznike prosimo za strpnost in previdnost za volanom ter jim svetujemo, da se pravočasno pozanimajo o stanju na cestah, pripročamo prometnoinformacijski center (PIC).

Nazaj