Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Kralj Matjaž simbolično obeležil začetek del na Koroškem

24.08.2021

Predsednik uprave družbe DARS mag. Valentin Hajdinjak se je skupaj z drugimi člani uprave udeležil obeležitve začetka gradnje odseka tretje razvojne osi v Podgorju pri Slovenj Gradcu. V pozdravnem nagovoru je izpostavil, da v upravi DARS ne marajo samo govoriti in obljubljati, kako bodo gradili. Namesto tega so včasih raje bolj tiho, v resnici pa dejansko delajo in gradijo. Izrazil je veselje, da je po lanskem začetku del v Gaberkah pri Velenju to že drugi odsek, na katerem se začenja gradnja težko pričakovane hitre ceste na Koroško. Ta bo po zastavljenih načrtih v celoti dokončana do konca leta 2027.

 

Na fotografiji z leve proti desni: minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, predsednik uprave družbe DARS mag. Valentin Hajdinjak, Kralj Matjaž, minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler

 

"Priložnosti potrebujejo infrastrukturo. Gospodarstvo potrebuje poti, ljudje potrebujejo mobilnost. Država nam je zaupala zgraditev sodobne hitre ceste na Koroško, ki bo vsem nam, najbolj pa ravno vam, spoštovani Korošci, omogočila varno, hitro in udobno potovanje," je dejal Hajdinjak. V zaključku se je zahvalil vsem, ki so kakor koli prispevali h gradnji tretje razvojne osi, zaprosil prebivalce za strpnost in razumevanje v času gradbenih del ter zaželel pogodbenim izvajalcem uspešno in nemoteno delo.

Slavnostni govornik, minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, pa je ob tej priložnosti poudaril, da bo tretja razvojna os prinesla razvoj in napredek, saj bo zvišala gospodarsko rast, povečala zanimanje za delo v regiji, izboljšala zaposlitvene možnosti ter preprečila beg možganov. Spomnil je tudi na južni del tretje razvojne osi in izrazil pričakovanje, da bo tudi zanj kmalu pridobljeno gradbeno dovoljenje. Ob tem je vse civilne iniciative pozval, naj prenehajo z nagajanjem, saj za razvoj in perspektivo tega dela Slovenije potrebujemo močno podporo vseh deležnikov.

Dogodka so se udeležili tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler ter poslanci državnega zbora iz koroške regije. Poseben gost je bil Kralj Matjaž, ki je s simbolično zasaditvijo lopate slovesno obeležil začetek gradbenih del.

 

Nazaj