Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Poškodba vozišča na severni ljubljanski obvoznici

30.09.2021

Na severni ljubljanski obvoznici H3 je zaradi poškodovanega vozišča zaprt vozni pas pri priključku Celovška cesta proti razcepu Zadobrova (Štajerski). Promet je urejen samo po prehitevalnem pasu, za tovorna vozila pa je v smeri z Gorenjske in Primorske proti Štajerski preusmerjen na južno in vzhodno ljubljansko obvoznico.

 

 

Pod objektom nadvoza Korotanske ulice in gorenjske železnice na severni ljubljanski obvoznici H3 je močno deževje v sredo, 29. septembra 2021, zvečer povzročilo poplavljanje na odseku med Dunajsko in Celovško cesto, kjer je v vodi obtičalo več osebnih vozil. Posledica velikih količin padavinske vode, ki jih sistemi kanalizacije niso mogli odvajati, so bili nanosi naplavljenega materiala in dvig voziščne konstrukcije voznega in pospeševalnega pasu. Ker vožnja po teh dveh pasovih ni več varna, smo ju začasno zaprli. 

Poškodbo si je danes ogledala komisija za izvedbo izrednih pregledov, ki so potrebni v takih primerih. Poleg ugotovljenih manjših poškodb na brežinah so najbolj problematične deformacije vozišča na voznem pasu in pasu za prepletanje vozil, ki dosegajo po oceni tudi 12 cm. Na podlagi ugotovitev je že v teku dogovor za popravilo poškodb v najnujnejšem obsegu, kar bo predvidoma izvedeno do nedelje, 3. oktobra 2021.

Do sanacije mora promet zaradi zagotavljanja varnosti udeležencev na hitri cesti potekati le po enem pasu. V času konic zato nastajajo daljši zastoji. Uvoz s Celovške ceste in izvoz na Litostrojsko cesto kljub delni zapori cestišča ostajata odprta za promet.

 

Nazaj