Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Obvestilo uporabnikom o sferičnem fotografiranju delov avtocestnega omrežja

11.10.2021

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo med 12. in 16. oktobrom izvajale meritve sferičnega fotografiranja na delih avtocest A1 in A2 ter hitrih cest H3 in H5.

 

 

Sferično fotografiranje bo potekalo:

  • v torek, 12. oktobra 2021, na štajerski avtocesti A1 med Slovenskimi Konjicami in razcepom Slivnica proti Mariboru ter med Slovenskimi Konjicami in Lopato proti Ljubljani;
  • v petek, 15. oktobra 2021, na istrski hitri cesti H5 med razcepom Sermin in Škofijami (Italijo) v obe smeri vožnje, na primorski avtocesti A1 med razcepom Kozarje in Postojno proti Kopru ter med Logatcem in razcepom Kozarje proti Ljubljani;
  • v soboto, 16. oktobra 2021, na severni ljubljanski obvoznici H3 med krožiščem Tomačevo in razcepom Zadobrova proti Štajerski, na vzhodni ljubljanski obvoznici A1 med razcepom Zadobrova in razcepom Malence proti Dolenjskimed razcepom Malence in Bizovikom proti Štajerski ter na dolenjski avtocesti A2 med razcepom Malence in Šmarjem - Sapom v obeh smereh vožnje

Sferično fotografiranje je pogojeno z ugodnimi vremenskimi razmerami in bo izvedeno skladno z določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta ter Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07).

Glede na to, da lahko pri izvajanju sferičnega fotografiranja kljub delnim omejitvam prometa pride do zajema osebnih podatkov uporabnikov avtocest, bodo udeleženci v prometu o poteku izvajanja meritev in posledično o morebitnih zastojih obveščeni še posebej preko Prometnoinformacijskega centra (PIC). Morebitni na sferičnih posnetkih zajeti osebni podatki bodo pred prenosom na produkcijske medije anonimizirani (prekriti). Sferične fotografije z anonimiziranimi osebnimi podatki se bodo uporabljale za tehnično obdelavo podatkov pri upravljanju in vzdrževanju avtocest. DARS d.d. izjavlja, da kakršnekoli zbirke osebnih podatkov uporabnikov avtocest z izvedbo sferičnega fotografiranja in mobilnega laserskega skeniranja ne bodo nastale.

Naročnik meritev je DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, 3000 Celje, Slovenija, (01) 300 99 01.
Izvajalec meritev je Flycom Technologies d.o.o., Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Slovenija, skupaj s podizvajalcem Geodezia Zrt, Bosnyak ter 5., 1149 Budimpešta, Madžarska.

 

Razmere na cestah lahko preverimo na promet.si (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah 080 22 44. Dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na twitterju @promet_si, na mobilni aplikaciji (Promet+ oziroma Traffic+) ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometnoinformacijski center za državne ceste (PIC) na telefonsko številko 1970.

Nazaj