Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 22. oktobra 2021

15.10.2021

Jesenski čas izkoriščamo predvsem za dela na primorski avtocesti, ki je kljub veliki gostoti prometa skozi celotno leto, v tem času manj obremenjena kot v času poletnih počitnic. Ker se tudi vremensko obeta lep konec tedna, voznikom priporočamo, da pred odhodom na pot preverijo stanje na cestah in ob morebitni gneči izberejo eno od alternativnih poti. 

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V soboto, 16. oktobra 2021, med 7. in 14. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas zaradi nujne intervencijske sanacije udarne jame.

V soboto, 16. oktobra 2021, med 8. in 15. uro bosta na odseku primorske avtoceste A1 med Postojno in Razdrtim zaprta prehitevalna pasova zaradi geoloških in geomehanskih raziskav.

Predvidoma do sredine novembra 2021 bo na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Gabrk in Senožečami proti Ljubljani zaprt tretji pas (za počasna vozila) zaradi ureditve jarka za odvodnjavanje na tem območju.

Predvidoma do začetka decembra na odsekih med Kozino in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Serminom poteka obsežnejša obnova vozišča (več informacij). Promet v vsako smer vožnje poteka le po enem pasu, zaprt je priključek Kastelec, obvoz je urejen čez priključka Črni Kal in Kozina.

Predvidoma do sredine novembra 2021 poteka sanacija dilatacije na viaduktu Gabrk. Na delu odseka med razcepom Gabrk in Divačo je ves promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer od petka do nedelje popoldan po dveh pasovih v smeri Kopra in enem proti Ljubljani, od nedelje popoldan do petka pa po dveh pasovih v smeri Ljubljane in enem v smeri Kopra.

V petek, 15. oktobra 2021, med 10. in 13. uro bo na primorski avtocesti A1 med razcepom Kozarje in Postojno proti Kopru ter med Logatcem in razcepom Kozarje proti Ljubljani potekalo sferično fotografiranje. Promet bo oviran in upočasnjen na vseh pasovih, v času snemanja se bodo zapirali priključki na omenjenih odsekih.

Ljubljana in okolica

V soboto, 16. oktobra 2021, med 10. in 13. uro bo na severni ljubljanski obvoznici H3 med krožiščem Tomačevo in razcepom Zadobrova proti Štajerski, na vzhodni ljubljanski obvoznici A1 med razcepom Zadobrova in razcepom Malence proti Dolenjski, med razcepom Malence in Bizovikom proti Štajerski ter na dolenjski avtocesti A2 med razcepom Malence in Šmarjem - Sapom v obeh smereh vožnje potekalo sferično fotografiranje. Promet bo oviran in upočasnjen na vseh pasovih, v času snemanja se bodo zapirali priključki na omenjenih odsekih.

Kraška avtocesta

Do konca oktobra letos na odseku kraške avtoceste A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči poteka preplastitev cestišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče, kjer poteka dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je uvoz na priključku Sežana zahod proti razcepu Gabrk.

Štajerska avtocesta

Od ponedeljka, 18. oktobra, od 21. ure do torka, 19. oktobra, do 5. ure bo na avtocesti A1 med Blagovico in Vranskim proti Mariboru popolna zapora avtoceste zaradi geodetskih del v predorih Ločica in Jasovnik ter geomehanskih raziskav vozišča. Zaprti bodo tudi uvoz proti Mariboru na priključku Blagovica, uvoza v obe smeri in izvoz proti Mariboru na priključku Trojane ter izvoz proti Mariboru na priključku Vransko.  

Od torka, 19. oktobra, od 21. ure do srede, 20. oktobra, do 5. ure bo na avtocesti A1 med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani popolna zapora avtoceste zaradi geodetskih del v predorih Ločica in Jasovnik ter geomehanskih raziskav vozišča. Zaprti bodo tudi izvoz proti Ljubljani na priključku Blagovica, uvoza v obe smeri in izvoz proti Ljubljani na priključku Trojane ter uvoz proti Ljubljani na priključku Vransko.  

Obvoz v času popolnih zapor bo urejen po vzporedni državni cesti.

Do 8. novembra 2021 bo oviran promet na priključku Maribor jug (Slivnica) proti Mariboru zaradi ureditve priključka južne ceste v industrijski coni.

Gorenjska avtocesta

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Dolenjska avtocesta

Do prve polovice novembra letos bo potekala obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani. Zaprt je priključek Obrežje proti Hrvaški.

Istrska hitra cesta

V petek, 15. oktobra 2021, med 10. in 13. uro bo na istrski hitri cesti H5 med razcepom Sermin in Škofijami (Italijo) v obe smeri vožnje potekalo sferično fotografiranje. Promet bo oviran in upočasnjen na vseh pasovih, v času snemanja se bodo zapirali priključki na omenjenih odsekih.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do prve polovice novembra letos (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je priključek Vučja vas proti Lendavi (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri), obvoz je čez priključka Murska Sobota ali Sv. Jurij ob Ščavnici. Hitrost vožnje v območju delovne zapore je omejena na 60 km/h.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto povečini sončno, v notranjosti Slovenije občasno zmerno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V nedeljo bo pretežno jasno. Oba dneva bo zjutraj po nekaterih nižinah megla.

Od ponedeljka do četrtka bo suho vreme. Na vzhodu bo sončno do petka, v zahodni in delu osrednje in južne Slovenije pa se bo najpozneje v četrtek ob jugozahodnem vetru pooblačilo.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj