Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Obvestilo uporabnikom o sferičnem fotografiranju delov dolenjske, primorske in kraške avtoceste

16.05.2022

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo 17. in 18. maja 2022 izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na delih avtocest A1 in A2 ter na celotni avtocesti A3.

 

Odsek primorske avtoceste A1 med Uncem in Postojno

 

Sferično fotografiranje bo potekalo na navedenih odsekih, v obeh smereh vožnje:

  • v torek, 17. maja 2022, med 9. in 13. uro na odseku dolenjske avtoceste A2 med Drnovim in Obrežjem;
  • v sredo, 18. maja 2022, med 9. in 13. uro na odsekih primorske avtocesti A1 med Brezovico in Postojno ter med razcepom Gabrk in Izolo ter na celotni kraški avtocesti A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči.


Sferično fotografiranje bo izvedeno skladno z določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta ter Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07).

Glede na to, da lahko pri izvajanju sferičnega fotografiranja kljub delnim omejitvam prometa pride do zajema osebnih podatkov uporabnikov avtocest, bodo udeleženci v prometu o poteku izvajanja meritev in posledično o morebitnih zastojih obveščeni še posebej preko Prometnoinformacijskega centra (PIC). Morebitni na sferičnih posnetkih zajeti osebni podatki bodo pred prenosom na produkcijske medije anonimizirani (prekriti). Sferične fotografije z anonimiziranimi osebnimi podatki se bodo uporabljale za tehnično obdelavo podatkov pri upravljanju in vzdrževanju avtocest. DARS d.d. izjavlja, da kakršnekoli zbirke osebnih podatkov uporabnikov avtocest z izvedbo sferičnega fotografiranja in mobilnega laserskega skeniranja ne bodo nastale.

Naročnik meritev je DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, 3000 Celje, Slovenija, (01) 300 99 01.
Izvajalec meritev je Flycom Technologies d.o.o., Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Slovenija.

 

Razmere na cestah lahko preverimo na promet.si (za mobilne naprave na http://m.promet.si) in na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah 080 22 44. Dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na twitterju @promet_si, na mobilni aplikaciji Promet+ ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometnoinformacijski center za državne ceste (PIC) na telefonsko številko 1970.

Nazaj