Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Predor Karavanke vnovič prevozen za vsa vozila

17.09.2022

V predoru Karavanke je v četrtek dopoldne prišlo do poškodbe visokonapetostnega kabla, ki napaja del prezračevalnega sistema na slovenski strani predora Karavanke. Po ugotovitvi napake smo predor iz varnostnih razlogov zaprli, okoli 15. ure pa smo skozenj ponovno sprostili promet vozil z največjo dovoljeno maso do 3,5 tone, saj smo jim lahko zagotovili varno uporabo predora.

 


Delavci pooblaščenega izvajalca (Siemens) so še isti dan preučili obseg poškodbe in ocenili, da bo popolna sanacija trajala pet do šest tednov. Kljub temu smo v družbi DARS skupaj z zunanjimi izvajalci aktivno iskali začasne rešitve, da bi zagotovili nemoten promet skozi predor. Glede tega smo bili v stalnem stiku tudi z upravljavcem avstrijske strani predora.

Z aktivnim angažmajem DARS in zunanjih izvajalcev nam je uspelo v noči na soboto poškodbo visokonapetostnega električnega kabla začasno sanirati, tako da so ventilatorji delujoči, predor Karavanke normalno delujoč in prevozen ter v obe smeri odprt tudi za avtobuse in tovorna vozila.

 

Nazaj