Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Sanacija pokritega vkopa Malečnik poteka po načrtu

14.07.2023

Dela na sanaciji poškodb po požaru v pokritem vkopu Malečnik na vzhodni mariborski obvoznici potekajo skladno z načrtom, tako da bodo zaključena do začetka avgusta. Ves promet na odseku med Dragučovo in Zrkovci je preusmerjen na eno od polovic avtoceste, kjer je v dolžini približno 1,5 km urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaradi povečanega turističnega tranzitnega prometa je zlasti ob koncih tedna pričakovati tudi daljše zastoje, zato voznikom osebnih vozil priporočamo uporabo alternativnih poti, predvsem bivšo hitro cesto skozi Maribor.

 

 

V soboto dopoldne je pričakovati daljše zastoje iz smeri severa (Šentilja) proti jugu (Ljubljani oziroma Gruškovju), popoldne pa v obratni smeri. Potovalni čas se lahko podaljša za 20 do 40 minut. V nedeljo bodo zastoji predvsem popoldne proti severu, v ponedeljek pa zaradi povečanega tovornega prometa ves dan predvsem proti jugu.

Na mestu, kjer je na oboku pokritega vkopa največ posledic požara, je poškodovani beton že odstranjen in površina pripravljena na trajno sanacijo. Namešča se nadomestna armatura, ki bo sidrana v nepoškodovani beton. Na mestu največjih poškodb bo nato na obok nanešen brizgan beton. Hkrati potekajo tudi zamenjava poškodovane prometne in elektrostrojne opreme ter druge manjše sanacije betonskih površin. Na koncu bo sledila še sanacija asfaltnega vozišča.

Uporabnike prosimo za razumevanje in potrpežljivost, saj je sanacija nujna za čimprejšnje omogočenje varne uporabe poškodovane cevi pokritega vkopa.

 

Nazaj