Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Obvestilo uporabnikom, ki so v poplavah ostali brez vozila

16.08.2023

Uporabnike cestninskih cest, ki so v nedavnih poplavah ostali brez vozila, za katerega so še vedno imeli veljavno letno ali polletno e-vinjeto za uporabo cestninskih cest, obveščamo, da lahko v primeru odjave vozila iz prometa pri družbi DARS zaprosijo za vračilo sorazmernega dela njene vrednosti.

Vlogo je treba vložiti v roku 30 dni od odjave vozila iz prometa, in sicer tako, da lastnik vozila izpolni obrazec ter ga pošlje na elektronski naslov evinjeta@dars.si ali priporočeno po pošti na naslov DARS d.d., Dunajska cesta 7, 1000 Ljubljana, s pripisom »Za e-vinjeto«. Obvezno je treba priložiti tudi kopijo računa za nakup e-vinjete. Uporabniki, ki bodo pri izpolnjevanju vloge ali pridobivanju prilog potrebovali pomoč, lahko kontaktirajo naš klicni center na telefonsko številko 01 518 8350.

DARS bo lastniku vozila v najkrajšem možnem času od prejema popolne vloge na njegov bančni račun vrnil preostanek vrednosti e-vinjete za čas od dneva odjave vozila do dneva izteka veljavnosti e-vinjete.

Ker prenos e-vinjete z enega vozila na drugo ni mogoč, bi želeli v izogib neprijetnostim posebej opozoriti, da mora cestninski zavezanec za novo vozilo kupiti tudi novo e-vinjeto, če želi uporabljati avtoceste in hitre ceste. V primeru nakupa letne e-vinjete ta velja od dneva, ki ga kupec določi ob nakupu, do vključno istega dne v naslednjem letu.

Preberite tudi: Obrazec za oprostitev cestnine zaradi humanitarne pomoči
 

Nazaj