Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju v Mariboru in okolici

19.09.2023
Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo v sredo, 20. septembra 2023, med 9.30 in 14. uro izvajale meritve laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na:
  • štajerski avtocesti A1 med priključkoma Maribor sever (krožiščem Pesnica) in Maribor vzhod (Zrkovci),
  • pomurski avtocesti A5 med razcepom Dragučova in Pernico ter
  • regionalni cesti R2-430 (bivši hitri cesti skozi Maribor) med Kosovelovo ulico in Tržaško cesto.

Uporabljena bo pomična varovalna zapora merskega vozila, ki bo izvajalo meritve pri hitrosti približno 70 km/h.

 
razcep Dragučova
 
 
Sferično fotografiranje bo izvedeno skladno z določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta ter Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07).
 
Glede na to, da lahko pri izvajanju sferičnega fotografiranja kljub delnim omejitvam prometa pride do zajema osebnih podatkov uporabnikov avtocest, bodo udeleženci v prometu o poteku izvajanja meritev in posledično o morebitnih zastojih obveščeni še posebej preko Prometnoinformacijskega centra (PIC). Morebitni na sferičnih posnetkih zajeti osebni podatki bodo pred prenosom na produkcijske medije anonimizirani (prekriti). Sferične fotografije z anonimiziranimi osebnimi podatki se bodo uporabljale za tehnično obdelavo podatkov pri upravljanju in vzdrževanju avtocest. DARS d.d. izjavlja, da kakršnekoli zbirke osebnih podatkov uporabnikov avtocest z izvedbo sferičnega fotografiranja in mobilnega laserskega skeniranja ne bodo nastale.
 
Naročnik meritev je DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, 3000 Celje, Slovenija, (01) 300 99 01.
Izvajalec meritev je Flycom Technologies d.o.o., Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Slovenija.
 

Razmere na cestah lahko preverimo na promet.si (za mobilne naprave na http://m.promet.si) in na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah 080 22 44. Dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na twitterju @promet_si, na mobilni aplikaciji Promet+ ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometnoinformacijski center za državne ceste (PIC) na telefonsko številko 1970.

Nazaj