Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dvosmerni promet skozi eno cev predora Markovec

28.02.2024

Dela pri izgradnji kabelske kanalizacije za električni daljnovod med Koprom in Izolo vzdolž obalne hitre ceste H6 bodo prešla v sklepno fazo, ki terja enomesečno popolno zaporo cevi predora Markovec iz smeri Izole proti Kopru. Od 4. marca 2024 bo tako promet urejen dvosmerno skozi sosednjo predorsko cev, po enem pasu v vsako smer vožnje.

 

Zapora cevi predora Markovec

 

Iz smeri Kopra proti Izoli bo promet potekal po desnem voznem pasu. Iz Izole proti Kopru pa bo med priključkom Izola in vstopom v predor izvedena preusmeritev prometa z ene polovice hitre ceste na drugo. Priključka Semedela in Izola bosta vseskozi odprta. 

Dvosmerni promet skozi eno predorsko cev bo potekal ob omejitvi hitrosti vožnje na 60 km/h. Prevozi nevarnih snovi bodo dovoljeni zgolj v nočnem času, med 23. in 5. uro zjutraj. V času spremenjene prometne ureditve bodo skozi predorsko cev omogočeni samo prevozi vozil, katerih širina ne presega 3 m. Obvoz za ostala vozila bo po glavni cesti Šmarje–Dragonja.

Voznike prosimo, da pozorno spremljajo prometno signalizacijo in dosledno spoštujejo predpisane hitrosti. 

Vožnja skozi predore zahteva še posebno previdnost. Vozniki morajo biti pozorni, še preden sploh zapeljejo v predor. Takrat morajo namreč preveriti vstopno signalizacijo, torej luči na semaforju, hitrost prilagoditi omejitvi, ki je predpisana s signalizacijo, prav tako pa upoštevati tudi druge morebitne omejitve.

Kot je znano, promet skozi predor Markovec zaradi del trenutno že sedaj poteka samo po enem pasu v vsako smer, vendar po obeh ceveh. Kot navedeno, bo po novem potekal dvosmerno le skozi desno predorsko cev (smer Koper–Izola). Zlasti v prometnih konicah je pričakovati zgostitve prometa in zastoje.

Naročnik del izgradnje kabelske kanalizacije, ki so stekla lani oktobra, je ELES.

 

K večji varnosti in pretočnosti prometa ob postavljeni delovni zapori lahko prispevajo tudi uporabniki avtocest, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov in prometne signalizacije, pravilno razvrstitvijo pred zaporo ter strpnostjo v primeru zastoja. Prekratka varnostna razdalja, nepotrebno prehitevanje in menjava prometnih pasov pred zaporo lahko hitro privedejo do nesreče in posledično daljših zastojev. Voznice in voznike prosimo za strpnost in previdnost za volanom ter jim svetujemo, da se pravočasno pozanimajo o stanju na cestah, priporočamo Prometnoinformacijski center.

 

Nazaj