Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

DARS aktivno nadaljuje z izgradnjo tretje razvojne osi

17.06.2024

Na drugem odseku tretje razvojne osi med Velenjem In Slovenj Gradcem se veselimo novega koraka k izgradnji 17,5 km dolgega odseka na Koroško. V petek, 14. junija 2024 smo namreč prejeli gradbeno dovoljenje za viadukt Ravne 1 na sklopu E – Velunja. Prav tako smo prejeli sodbo Upravnega sodišča, s katero je gradbeno dovoljenje za del sklopa H (navezovalna cesta N1 Konovo) postalo pravnomočno.

Skupno 17,5 km dolg odsek hitre ceste med Velenjem in Slovenj Gradcem zaradi težavnega terena velja za enega zahtevnejših odsekov na našem avtocestnem omrežju. Na njem bodo trije predori, trije pokriti vkopi, 16 viaduktov, sedem mostov ter deset nadvozov in podvozov. Gre za izjemen tehnični in finančni zalogaj.

Trenutno se gradbena dela izvajajo na treh sklopih, na sklopu D – Gaberke pa so že zaključena. Gradnja poteka na sklopu F – Jenina pri Podgorju pri Slovenj Gradcu in bo zaključena v letošnjem letu ter na dveh sklopih pri Velenju, in sicer na sklopu B – Škalsko jezero in sklopu H – Konovo.

V družbi DARS pričakujemo, da bomo do konca letošnjega leta pridobili manjkajoča gradbena dovoljenja za odsek hitre ceste med Velenjem in Slovenj Gradcem. Nadaljevanje gradnje pa je odvisno od pridobitve pravnomočnih gradbenih dovoljenj.

Pričakujemo, da bo nova hitra cesta, ko bo dokončana, znatno izboljšala prometno povezavo med osrednjo Slovenijo in Koroško ter prispevala k gospodarskemu razvoju regije. Naše delo bo v prihodnjih mesecih intenzivno usmerjeno v pridobivanje preostalih gradbenih dovoljenj in nadaljevanje gradbenih del, da bomo lahko čim prej zagotovili sodobno in varno infrastrukturo za vse uporabnike cest.

Nazaj