Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Začenja se obnova severne ljubljanske obvoznice med Novimi Jaršami in Bežigradom

Zaradi začetka obnove severne ljubljanske obvoznice bosta od sobote, 12. junija 2021, v obe smeri vožnje zaprta prehitevalna pasova med Šmartinsko cesto in krožiščem Tomačevo ter med krožiščem Tomačevo in Dunajsko cesto.

11.06.2021 VEČ
Splošne novice
Objava sklica skupščine

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana, in veljavne zakonodaje uprava Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, sklicuje 20. sejo skupščine družbe DARS d.d., ki bo 8. junija 2021 ob 11. uri v prostorih DARS d.d., Izpostava Ljubljana, Dunajska 7.

08.06.2021 VEČ
Splošne novice
Sklepi 20. seje skupščine DARS

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana, in veljavne zakonodaje Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, v pripetem delu notarskega zapisnika objavlja sklepe 20. seje skupščine DARS d.d., ki je bila 8. junija 2021.

08.06.2021 VEČ
Splošne novice
Meritev stanja vozišč z uporabo kombiniranega merilnega vozila v prostem prometnem toku

DARS periodično izvaja meritve stanja cestne infrastrukture s ciljem, da je ta v dobri kondiciji in zagotavlja optimalno raven prometne varnosti. Zato bomo 8. junija 2021 pričeli z izvedbo meritev stanja vozišč v upravljanju DARS, ki bodo zaključene predvidoma do 30. junija 2021.

07.06.2021 VEČ
Splošne novice
S tehnologijami C-ITS do varnejših cest v Evropi

Platforma, imenovana C-Roads, od leta 2016 izvaja harmonizacijo tehnologij C-ITS ter danes predstavlja najsodobnejše stanje sistema C-ITS kot zanesljive storitve na cestah in v avtomobilih po vsej Evropi.

04.06.2021 VEČ
Splošne novice
30 let predora Karavanke

Letos mineva 30 let, ko so skozi predor Karavanke zapeljala prva vozila ter povezala takratno Jugoslavijo in Avstrijo. S štirimi sodelavci, ki so pod karavanško gorsko verigo zaposleni od začetka delovanja predora, smo se pogovarjali o tem, kako so doživljali tri desetletja svojega dela.

01.06.2021 VEČ
Splošne novice
Od 1. junija 2021 nižji pribitek k cestnini

S 1. 6. 2021 se bo na podlagi Sklepa o spremembah Sklepa o uvedbi pribitka k cestnini na določenih odsekih cestninskih cest (Uradni list RS, št. 70/2021) spremenila višina pribitka k cestnini, ki bo po novem za vse cestninske razrede nekoliko nižji.

27.05.2021 VEČ
Splošne novice
Sklenjena pogodba za vzpostavitev in delovanje elektronske vinjete

Z današnjo sklenitvijo pogodbe med družbo DARS in slovaškim SkyTollom so pričeli teči pogodbeni roki za uvedbo sistema elektronske vinjete. Pri tem bosta DARS in izvajalec naredila vse, da določene roke skrajšata in bodo uporabniki s 1. decembrom 2021 imeli možnost nakupa e-vinjete.

27.05.2021 VEČ
Splošne novice
Uspešno zaključena obnova predora Golovec

Gradbena dela v vzhodni cevi predora Golovec na ljubljanskem avtocestnem obroču so bila zaključena uspešno in v predvidenem dvomesečnem roku. Družba DARS se uporabnikom predora zahvaljuje za strpnost in potrpežljivost med obnovitvenimi deli.

21.05.2021 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ