Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Predhodno obvestilo o spremembah ureditve prometa na področju mejnega prehoda Karavanke

V sklopu gradnje druge predorske cevi in končne ureditve pred predorom Karavanke se bodo izvajala dela tudi na celotnem obstoječem platoju. Zaradi tega se bo med gradnjo, odvisno od napredovanja del, spreminjal tudi prometni režim in posledično pogoji za izvajanje izrednih prevozov.

27.11.2020 VEČ
Splošne novice
Pripravimo se na zimske razmere

Od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta oziroma v zimskih razmerah morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisano zimsko opremo. V Italiji in Avstriji je zimska oprema obvezna že od 1. novembra. Za vas smo na enem mestu zbrali vse napotke in informacije, ki jih potrebujete pri pripravi na vožnjo pozimi.

11.11.2020 VEČ
Splošne novice
Gradnja avtoceste Postojna–Jelšane po letu 2030

Po poročanju nekaterih medijev naj bi gradnjo avtoceste med Postojno in Jelšanami zaključili končali do konca leta 2027, kar ne drži. Resolucija o nacionalnem programu razvoja prometa v RS za obdobje do leta 2030, ki jo je sprejel Državni zbor RS, navaja, da je rok izvedbe avtoceste Postojna–Jelšane po letu 2030.

09.11.2020 VEČ
Splošne novice
Severni del tretje razvojne osi postaja realnost

Na območju Gaberk so ta teden stekla prva gradbena dela na severnem delu tretje razvojne osi. Pogodbeni izvajalec je bil v torek pisno uveden v delo in pričel je teči 14-mesečni pogodbeni rok. Začetna dela med drugim obsegajo ureditev gradbišča, čiščenje terena oziroma posek drevja ter pripravljalna dela za dostopno cesto do deponije premogovnika Velenje.

15.10.2020 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov slovenskega avtocestnega omrežja

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo med četrtkom, 8. oktobrom 2020, in soboto, 10. oktobrom 2020, izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na avtocestah oziroma hitrih cestah A1, A3, A4, A5, H4, H5 in H6.

06.10.2020 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov slovenskega avtocestnega omrežja

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo v naslednjih dneh izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na avtocestah A1, A2, A4 in A5, in sicer v četrtek na delu gorenjske avtoceste ter v petek na delu štajerske avtoceste, celotni podravski avtocesti in delu pomurske avtoceste.

29.09.2020 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov dolenjske avtoceste

V naslednjem tednu se bodo izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na delih avtoceste A2, in sicer v torek, 29. septembra, na odseku med Brežicami in Obrežjem (vključno s počivališčem Grm in priključkom Trebnje zahod) in v sredo, 30. septembra, na odseku med Grosupljem in Bičem (vključno s počivališčem Cikava in Podsmreka).

25.09.2020 VEČ
Splošne novice
Začela so se izkopna dela druge cevi predora Karavanke

Predsednik uprave mag. Valentin Hajdinjak in člani uprave družbe DARS so si skupaj z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem ogledali izkopna dela druge cevi predora Karavanke, ki so se pričela ta teden. Ob tej priložnosti so se srečali tudi z Asimom Cengizom, članom uprave turške družbe Cengiz İnşaat, ki je bila izbrana za izvajalca del.

28.08.2020 VEČ
Splošne novice
Pričetek aktivnosti na 3. in 4. etapi tretje razvojne osi jug

Glede na naravo izvajanja terenskih del lastnike zemljišč na trasi vljudno prosimo, da pogodbenim izvajalcem s soglasji in sodelovanjem omogočijo izvajanje njihovih del. Le tako bomo vsi skupaj prispevali k temu, da se bodo aktivnosti za izgradnjo tretje razvojne osi še naprej izvajale po zastavljenem terminskem načrtu.

14.08.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ