Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Prva obletnica uvedbe elektronskih vinjet

Ker je pred nami obdobje, ko se bo iztekla veljavnost prvih prodanih letnih elektronskih vinjet, pozivamo uporabnike, da preverijo, kdaj se jim izteče trenutno veljavna vinjeta in si za nadaljnjo uporabo avtocestnega omrežja pravočasno priskrbijo novo.

29.11.2022 VEČ
Splošne novice
Zimska avtocestna služba 2022–2023

V družbi DARS, ki vzdržuje 625 km avtocest in hitrih cest, 143 km priključkov, 22 km razcepov in 41 km drugih cest, smo pripravljeni na letošnjo zimo. Za prevoznost in varnost na slovenskih avtocestah bo v vseh izmenah skrbelo 488 sodelavcev, vzdrževalcev avtocest in hitrih cest, s 177 tovornimi in specialnimi delovnimi vozili, opremljenimi s plugi in posipalci.

15.11.2022 VEČ
Splošne novice
Digitalni dan DARS predstavil vizijo prihodnosti

Družba DARS je na konferenci Digitalni dan DARS predstavila digitalne projekte, ki služijo kot podpora gradnji, cestninjenju, vzdrževanju in upravljanju avtocestnega omrežja. Poseben poudarek je bil namenjen kooperativnim inteligentnim transportnim sistemom (C-ITS), ki jih DARS razvija v okviru evropske platforme C-Roads.

09.11.2022 VEČ
Splošne novice
Prvo malo avtocestno počivališče v prenovljeni podobi

DARS zaključuje s projektom dolgo pričakovane prenove prvega sklopa malih počivališč na avtocestnem omrežju. Z današnjim dnem bo tako uporabnikom na voljo prvo prenovljeno malo počivališče – Studenec sever na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim proti Kopru.

03.11.2022 VEČ
Splošne novice
Z zmanjšanjem osvetljenosti avtocest k nižji porabi električne energije

Na odsekih avtocest in hitrih cest, kjer je to zakonsko dopustno, bo DARS z današnjim dnem začasno ugasnil cestno razsvetljavo. S tovrstnim letnim prihrankom v višini vsaj 2.000 MWh električne energije tako tudi družba DARS sledi uredbi Evropske unije in prispeva k prizadevanjem za čim bolj zanesljivo oskrbo z električno energijo v Sloveniji.

27.10.2022 VEČ
Splošne novice
Zamenjava naprav DarsGo

Uporabnike sistema DarsGo, to je elektronskega cestninskega sistema v prostem prometnem toku, ki velja za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone, obveščamo, da se približujemo obdobju, ko bo napravam DarsGo, izdanim v prvi polovici leta 2018, potekla življenjska doba in bodo odpoklicane ter zamenjane z novimi napravami.

03.10.2022 VEČ
Splošne novice
Pojasnilo o zaprtju štajerske avtoceste pri Blagovici

Zaradi nejevolje številnih uporabnikov nad včerajšnjim dolgotrajnim postopkom odstranitve tovornjaka z zmrznjenim mesom pojasnjujemo, da v družbi DARS vse postopke odvažanja tovornih vozil, udeleženih v prometnih nesrečah, izpeljujemo po navodilih in dogovoru s policijo.

30.09.2022 VEČ
Splošne novice
Prvih sedem malih avtocestnih počivališč bo prenovljenih z oktobrom

DARS s projektom prenove malih počivališč na avtocestnem omrežju odgovarja na potrebe uporabnikov. Ocene vsakoletnih meritev zadovoljstva uporabnikov so namreč pokazale na potrebo po celoviti izboljšavi malih počivališč, ki jo je imel DARS sicer predvideno že od leta 2009, k realizaciji pa je pristopil pod trenutno upravo.

06.09.2022 VEČ
Splošne novice
Preplastitev dolenjske avtoceste med Kronovim in Dobruško vasjo

V noči na sredo (30. in 31. avgusta 2022) so z zaporo prehitevalnega pasu proti Obrežju (Hrvaški) stekla pripravljalna dela za preplastitev vozišča na odseku dolenjske avtoceste A2 med Kronovim in Dobruško vasjo. V sredo dopoldne sledi zapora prehitevalnega pasu še v smeri proti Novemu mestu.

31.08.2022 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ