Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Po hitri cesti med Škofijami in priključkom Dekani začasno brez e-vinjete

Uporaba odseka istrske hitre ceste H5 med mejo z Italijo in priključkom Dekani bo od 20. marca do predvidoma 30. junija 2023 omogočena tudi brez uporabe e-vinjete. 

14.03.2023 VEČ
Splošne novice
Gradnja severnega dela tretje razvojne osi bo stekla še na dveh sklopih

Gradnja hitre ceste na Koroško bo stekla še na dveh sklopih, za katera je bilo pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje. DARS je namreč danes sklenil pogodbo za gradnjo sklopov B in H – Škalsko jezero ter Konovo – na odseku med Velenjem in Slovenj Gradcem.

01.03.2023 VEČ
Splošne novice
Ob nakupu e-vinjete bodite pozorni na pravilnost podatkov

V prihodnjih dneh bo nakup e-vinjete opravil velik delež uporabnikov, katerim se veljavnost stare e-vinjete izteče 1. februarja 2023. Vse uporabnike opozarjamo, naj bodo v postopku nakupa posebej pozorni na pet podatkov: registrsko označbo, državo registracije, cestninski razred, vrsto e-vinjete in datum začetka veljavnosti.

25.01.2023 VEČ
Splošne novice
Obisk predstavnika evropske agencije CINEA

Predstavnik Evropske izvajalske agencije za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA) José María Diez je po zaključku projekta Crocodile 3 obiskal Regionalni nadzorni center Ljubljana in Nacionalni center za upravljanje prometa v Dragomlju.

25.01.2023 VEČ
Splošne novice
Vklop razsvetljave na priključkih in odprti trasi avtocest

Po preučitvi številnih vidikov v zvezi z osvetlitvijo avtocest in hitrih cest (razmere na trgu z električno energijo, vpliv na varnost in pretočnost, pozivi partnerskih organizacij) je uprava DARS sprejela odločitev o odpravi ukrepa zmanjšanja osvetljenosti avtocest, ki je bil sprejet konec oktobra 2022.

18.01.2023 VEČ
Splošne novice
Objavljen razpis za elektro-strojno opremo druge cevi predora Karavanke

Upravljavec avstrijskih avtocest ASFINAG GmbH je objavil javni razpis za izvedbo elektro-strojne opreme v celotnem slovensko-avstrijskem avtocestnem predoru Karavanke, ki je trenutno v gradnji. 

16.12.2022 VEČ
Splošne novice
Preverjanje veljavnosti e-vinjete

Ker je pred nami obdobje, ko se bo iztekla veljavnost prvih prodanih letnih elektronskih vinjet, pozivamo uporabnike, da preverijo, kdaj se jim izteče trenutno veljavna vinjeta in si za nadaljnjo uporabo avtocestnega omrežja pravočasno priskrbijo novo.

29.11.2022 VEČ
Splošne novice
Zimska avtocestna služba 2022–2023

V družbi DARS, ki vzdržuje 625 km avtocest in hitrih cest, 143 km priključkov, 22 km razcepov in 41 km drugih cest, smo pripravljeni na letošnjo zimo. Za prevoznost in varnost na slovenskih avtocestah bo v vseh izmenah skrbelo 488 sodelavcev, vzdrževalcev avtocest in hitrih cest, s 177 tovornimi in specialnimi delovnimi vozili, opremljenimi s plugi in posipalci.

15.11.2022 VEČ
Splošne novice
Digitalni dan DARS predstavil vizijo prihodnosti

Družba DARS je na konferenci Digitalni dan DARS predstavila digitalne projekte, ki služijo kot podpora gradnji, cestninjenju, vzdrževanju in upravljanju avtocestnega omrežja. Poseben poudarek je bil namenjen kooperativnim inteligentnim transportnim sistemom (C-ITS), ki jih DARS razvija v okviru evropske platforme C-Roads.

09.11.2022 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ