Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
DARS izvedel izredne preglede avtocestnih premostitvenih objektov

DARS je po izrednem pregledu avtocestnih premostitvenih objektov, ki ga je naročil po decembrskem potresu na Hrvaškem, potrdil, da potres ni vplival na stanje premostitvenih objektov na slovenskem avtocestnem omrežju.

04.03.2021 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov vipavske hitre ceste

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo v ponedeljek, 1. marca 2021, izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na delih hite ceste H4, in sicer med priključkom Ajdovščina in mejnim prehodom Vrtojba (vključno s priključki in počivališči na odseku).

26.02.2021 VEČ
Splošne novice
Dela na severnem delu tretje razvojne osi se nadaljujejo po načrtih

Član uprave DARS Boštjan Rigler si je skupaj z županom Velenja Petrom Dermolo, županom Mislinje Bojanom Borovnikom, županom Slovenj Gradca Tilnom Kluglerjem in županom Šoštanja Darkom Menihom ogledal potek del na območju Gaberk, kjer bo potekala trasa odseka tretje razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem.

25.02.2021 VEČ
Splošne novice
Z obvoznico Vodice do večje varnosti in pretočnosti avtocestnega priključka

Ministrstvo za infrastrukturo, Občina Vodice in  družba DARS so danes sklenili sporazum o sofinanciranju gradnje obvoznice Vodice. DARS bo v okviru gradnje sofinanciral preureditev vzhodnega dela avtocestnega priključka iz smeri Ljubljane proti Kranju ter tako prispeval k povečanju pretočnosti in varnosti prometa.

24.02.2021 VEČ
Splošne novice
Uvedba e-vinjet bo s pomočjo avstrijskega Asfinaga uspešnejša in učinkovitejša

DARS je z Asfinagom julija lani sklenil pogodbo o nakupu tehničnih specifikacij za vzpostavitev sistema elektronske vinjete ter svetovanje pri pripravi javnega razpisa in implementaciji sistema. S tem je pridobil pomemben vpogled v podrobno znanje, ki je nastalo na podlagi celovite vzpostavitve sistema elektronskih vinjet v Avstriji.

10.02.2021 VEČ
Splošne novice
Korak k prijaznejšemu načinu plačevanja cestnine

Družba DARS je v postopku javnega naročila za vzpostavitev in delovanje sistema elektronske vinjete prejela tri ponudbe. Dve nista izpolnjevali razpisnih pogojev, zato sta bili ocenjeni kot nedopustni, izbor tretje ponudbe, slovaškega SkyTolla, pa je danes potrdil tudi Darsov nadzorni svet.

29.01.2021 VEČ
Splošne novice
Prepoved prehitevanja tovornjakov za varnejše avtoceste

Z današnjim dnem je po dolgotrajnih prizadevanjih začela veljati prepoved prehitevanja težkih tovornih vozil na avtocesti A1 med Šentiljem in Koprom, kar bo prispevalo k večji varnosti in pretočnosti na slovenskem avtocestnem križu.

15.01.2021 VEČ
Splošne novice
DARS prodaja neaktivna osnovna sredstva

Zbiramo ponudbe za odprodajo neaktivnih osnovnih sredstev, ki so v lasti DARS d.d. Ponudniki oddajo ponudbo v tiskanem izvodu najkasneje do srede, 20. januarja 2021, do 10. ure na naslov Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, d. d., Dunajska 7, 1000 Ljubljana, glavna pisarna, soba 107.

11.01.2021 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o uvedbi avtocestne policije in prepovedi prehitevanja težkih tovornih vozil

Republika Slovenija bo 1. januarja 2021 uvedla avtocestno policijo z namenom zagotovitve večje prometne varnosti, zmanjšanja zastojev in vzpostavitve reda na slovenskih avtocestah in hitrih cestah.

31.12.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ