Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Preplastitev posameznih delov odsekov na relaciji Kozina–Črni Kal–Sermin

Družba DARS bo po koncu turistične sezone začela še zadnjo obsežnejšo obnovo na avtocestnem omrežju, načrtovano za letošnje leto. V ponedeljek, 27. septembra 2021, bodo tako stekla dela za preplastitev cestišča na dotrajanih delih odsekov primorske A1 med Kozino in Serminom. Med predvidoma dvomesečno obnovo bo zaradi del promet po obeh smernih voziščih avtoceste, tako proti Kopru kot proti Ljubljani, urejen samo po enem pasu.

24.09.2021 VEČ
Splošne novice
DARS prodaja neaktivna osnovna sredstva

Obveščamo vas, da zbiramo ponudbe za odprodajo neaktivnih osnovnih sredstev, ki so v lasti družbe DARS d.d. Ponudniki lahko oddajo ponudbo v tiskanem izvodu najkasneje do srede, 29. septembra 2021, do 10. ure na naslov DARS d.d., Dunajska 7, 1000 Ljubljana, glavna pisarna, soba 107.

22.09.2021 VEČ
Splošne novice
Pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z elektronsko vinjeto

E-vinjeta je digitalna različica vinjete, ki bo nadomestila vinjeto v obliki nalepke in bo vezana na registrsko številko vozila. 1. decembra 2021 bomo lahko kupili in začeli uporabljati letne (in polletne za motorna kolesa) e-vinjete, tedenske in mesečne e-vinjete pa bodo v uporabi od 1. februarja 2022.

07.09.2021 VEČ
Splošne novice
Javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin

DARS d.d. kot lastnik nepremičnin na podlagi sklepa o prodaji objavlja "Javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin", in sicer za stanovanjsko enoto v drugem nadstropju s kletno shrambo in garažo v večstanovanjskem objektu na Hrušici. Ponudbe zbiramo do srede, 15. septembra 2021, do 12. ure.

06.09.2021 VEČ
Splošne novice
Kralj Matjaž simbolično obeležil začetek del na Koroškem

Predsednik uprave družbe DARS mag. Valentin Hajdinjak se je skupaj z drugimi člani uprave udeležil obeležitve začetka gradnje odseka tretje razvojne osi v Podgorju pri Slovenj Gradcu. Izrazil je veselje, da je po lanskem začetku del v Gaberkah pri Velenju to že drugi odsek, na katerem se začenja gradnja težko pričakovane hitre ceste na Koroško.

24.08.2021 VEČ
Splošne novice
Dela na tretji razvojni osi se začenjajo tudi na Koroškem

V Podgorju pri Slovenj Gradcu bodo v torek, 24. avgusta 2021, stekla začetna dela na tretji razvojni osi na območju Koroške. Dela na sklopu F – Jenina obsegajo gradnjo hitre ceste, priključne ceste, viaduktov Jenina in Visočnik, mostu  Jenina in še nekatera druga dela.

19.08.2021 VEČ
Splošne novice
Zapore na avtocestnem priključku Vrhnika

Na avtocestnem priključku Vrhnika bodo zaradi del od prihodnjega tedna popolne zapore posameznih krakov. Tako bosta od 11. avgusta 2021 na priključku zaprta uvoz na primorsko avtocesto proti Kopru ter izvoz z avtoceste iz smeri Kopra; uvoz bo zaprt predvidoma tri tedne, medtem ko bo izvoz zaprt do sredine oktobra 2021. Obvoz bo voden čez priključek Logatec.

06.08.2021 VEČ
Splošne novice
Preplastitev odseka kraške avtoceste med Gabrkom in Fernetiči

V sredo, 28. julija 2021, bodo stekla pripravljalna dela za preplastitev cestišča na odseku kraške avtoceste A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči. V prvi fazi bosta v obeh smereh zaprta prehitevalna pasova, tako da bo promet potekal le po voznih pasovih. Nato se zapre polovica avtoceste in promet preusmeri na sosednje smerno vozišče.

27.07.2021 VEČ
Splošne novice
Obnova pomurske avtoceste med Vučjo vasjo in Mursko Soboto

V nedeljo, 11. julija 2021, bodo stekla pripravljalna dela za obsežnejšo obnovo cestišča in objektov na odseku pomurske avtoceste A5 med Vučjo vasjo in Mursko Soboto. V prvi fazi, predvidoma do 8. avgusta 2021, bosta v obeh smereh zaprta prehitevalna pasova, tako da bo promet potekal le po voznih pasovih.

09.07.2021 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ