Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju v Mariboru in okolici

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo v sredo, 20. septembra 2023, med 9.30 in 14. uro izvajale meritve laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na štajerski avtocesti A1 med priključkoma Maribor sever (krožiščem Pesnica) in Maribor vzhod (Zrkovci), pomurski avtocesti A5 med razcepom Dragučova in Pernico ter regionalni cesti R2-430 (bivši hitri cesti skozi Maribor) med Kosovelovo ulico in Tržaško cesto.

19.09.2023 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom, ki so v poplavah ostali brez vozila

Uporabnike cestninskih cest, ki so v nedavnih poplavah ostali brez vozila, za katerega so še vedno imeli veljavno letno ali polletno e-vinjeto za uporabo cestninskih cest, obveščamo, da lahko v primeru odjave vozila iz prometa pri družbi DARS zaprosijo za vračilo sorazmernega dela njene vrednosti.

16.08.2023 VEČ
Splošne novice
Obrazec za oprostitev cestnine zaradi humanitarne pomoči

Slovenijo so prizadele uničujoče poplave in povzročile ogromno materialne škode. Skladno z zakonom o cestninjenju se cestnina in pristojbine za zunanje stroške ne plačata tudi za prevoze z vozili za opravljanje nalog humanitarne pomoči prizadetim zaradi naravnih nesreč.

08.08.2023 VEČ
Splošne novice
Sanacija pokritega vkopa Malečnik po požaru uspešno zaključena

Nujna sanacijska dela po požaru v pokritem vkopu Malečnik na vzhodni mariborski obvoznici so uspešno zaključena. Promet skozi obnovljeno cev je stekel danes popoldne. Do jutri dopoldne bo promet, ki je bil doslej urejen po polovici avtoceste dvosmerno, potekal po obeh smernih voziščih, pri čemer bo proti Šentilju hitrost vožnje omejena na 80 km/h. Zatem bo zaradi zapiranja službenih prehodov z ene polovice avtoceste na drugo promet na obeh smernih voziščih v dolžini 1,5 km začasno urejen po enem prometnem pasu, hitrost vožnje pa omejena na 60 km/h. V noči na sredo, 2. avgusta 2023, bo zapora v celoti odstranjena.

31.07.2023 VEČ
Splošne novice
Projekt sončnih elektrarn ob primorski avtocesti in vipavski hitri cesti

V znak skupnega interesa pri izgradnji sončnih elektrarn ob avtocestah sta družbi Soške elektrarne Nova Gorica in DARS podpisali dogovor o izvedbi projekta sončnih elektrarn ob primorskem kraku avtocestnega križa Republike Slovenije. Gre za prvi tovrstni primer medsektorskega sodelovanja in pomemben korak na poti zelenega prehoda Slovenije.

19.07.2023 VEČ
Splošne novice
Sanacija pokritega vkopa Malečnik poteka po načrtu

Dela na sanaciji poškodb po požaru v pokritem vkopu Malečnik na vzhodni mariborski obvoznici potekajo skladno z načrtom, tako da bodo zaključena do začetka avgusta. Ves promet na odseku med Dragučovo in Zrkovci je preusmerjen na eno od polovic avtoceste, kjer je v dolžini približno 1,5 km urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

14.07.2023 VEČ
Splošne novice
Obisk ministrice za infrastrukturo in ministra za notranje zadeve

Problematika naraščanja prometa predstavlja izziv za celotno družbo, zato je uprava družbe DARS v torek, 11. julija 2023, v Regionalnem nadzornem centru Ljubljana gostila ministrico za infrastrukturo mag. Alenko Bratušek in ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja.

11.07.2023 VEČ
Splošne novice
Interventna sanacija poškodb po požaru v pokritem vkopu Malečnik

Po pregledu stanja poškodb je družba DARS sprejela odločitev o interventni sanaciji pokritega vkopa Malečnik, ki bo zagotovila ustrezne standarde varnosti in omogočila, da bi v najkrajšem možnem času sprostili promet skozi poškodovano cev. Interventna sanacija bo potekala do začetka avgusta.

06.07.2023 VEČ
Splošne novice
Stekla bodo dela na priključku Ljubljana zahod (Vič)

V sredo, 21. junija 2023, bodo stekla dela na preureditvi priključka Ljubljana zahod (Vič) na južni ljubljanski obvoznici. Dela bodo obsegala tudi ureditev priključevanja na križišču s in na Tržaško cesto. Dvomesečna dela bodo potekala v več fazah, povečini bodo potrebne delne zapore, tako na območju priključka kot tudi Tržaške ceste.

20.06.2023 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ