Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Izbran izvajalec še za drugi sklop elektrostrojne opreme predora Karavanke 

Predor Karavanke, ki z avtocesto povezuje Slovenijo in Avstrijo, je dolg nekaj manj kot osem kilometrov. Skoraj 30 let po odprtju prve, obstoječe cevi za promet leta 1991 se je leta 2020 začela gradnja druge cevi, po kateri bo promet stekel predvidoma konec leta 2025. Takoj po odprtju nove cevi za promet se bo, zaradi celovite sanacije, zaprla obstoječa cev. Po zaključku sanacije stare cevi bo enosmerni promet po obeh ceveh predora Karavanke stekel v začetku leta 2029.

10.07.2024 VEČ
Splošne novice
DARS prodaja osnovna sredstva

Zbiramo ponudbe za odprodajo osnovnih sredstev, ki so v lasti družbe DARS. Ponudniki lahko ponudbo pošljejo po pošti ali jo osebno oddajo v glavni pisarni na spodnjem naslovu tako, da je ta prejeta do srede, 17. julija 2024, najkasneje do 10. ure, na naslovu DARS d. d., Dunajska 7, 1000 Ljubljana, glavna pisarna, soba 107. 

04.07.2024 VEČ
Splošne novice
DARS uspešen pri pridobitvi soglasja za 3. pas med Domžalami in Ljubljano

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je družbi DARS konec junija 2024 izdalo okoljevarstveno soglasje za vzpostavitev tretjega prometnega pasu po postopku VDJK (vzdrževalna dela v javno korist) na štajerskem kraku ljubljanskih vpadnic, od Domžal do Zadobrove v dolžini 14,8 km smernih vozišč ter 1,7 km priključkov. Z večanjem kapacitete obstoječe ceste bomo zagotovili večjo pretočnost in prometno varnost na štajerskem kraku ljubljanskih vpadnic.

01.07.2024 VEČ
Splošne novice
Priporočila DARS v primeru okvare vozila na avtocesti

Pred nami so turistično in prometno najbolj obremenjeni meseci. Pot na dopust se zaradi okvare vozila lahko tudi nepričakovano zaplete. Zaznali smo namreč, da na avtocestnem omrežju patruljirajo avtovleke, ki niso naši pogodbeni partnerji in lahko do okvarjenega vozila prispejo pred vzdrževalci, cestninskim nadzorom ali policijo. V družbi DARS želimo zato voznikom podati nekaj priporočil, kako ravnati v primeru, če se jim pokvari vozilo in obstanejo na avtocesti ali hitri cesti.

28.06.2024 VEČ
Splošne novice
Sprememba višine cestnine za tovorna vozila

Vlada je 26. junija 2024 izdala Uredbo o spremembi Uredbe o cestnini za uporabo cestnega predora Karavanke, Sklep o določitvi višine cestnine za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg in soglasje k Spremembam Cenika cestnine za uporabo cestninskih cest.

27.06.2024 VEČ
Splošne novice
Izjava uprave ob protestih Sindikata delavcev DARS

Uprava družbe DARS je 17. aprila letos prejela dopis, v katerem so vsi trije reprezentativni sindikati (Sindikat delavcev avtocest DARS, Sindikat železniškega transporta Slovenije SE DARS, Sindikat delavcev DARS) zahtevali 22-odstotni dvig plač. Z vodstvi sindikatov sta bila zato organizirana dva sestanka, na katerih je bilo predstavljeno, da se je od leta 2021 do leta 2024 v družbi DARS povprečna plača dvignila za 32 odstotkov in regres za 22 odstotkov.

21.06.2024 VEČ
Splošne novice
DARS se je pridružil nacionalni preventivni akciji »Droge«

V drugi polovici junija 2024 pod okriljem Agencije za varnost prometa (AVP) in Policije poteka nacionalna preventivna akcija »Droge«. V družbi DARS smo se akciji pridružili tako, da na posameznih elektronskih tablah nad avtocestami objavljamo preventivne vsebine, katerih cilj je zmanjšati število prometnih nesreč, ki jih povzročijo vozniki pod vplivom alkohola in prepovedanih drog.

20.06.2024 VEČ
Splošne novice
DARS aktivno nadaljuje z izgradnjo tretje razvojne osi

Na drugem odseku tretje razvojne osi med Velenjem In Slovenj Gradcem se veselimo novega koraka k izgradnji 17,5 km dolgega odseka na Koroško. V petek, 14. junija 2024 smo namreč prejeli gradbeno dovoljenje za viadukt Ravne 1 na sklopu E – Velunja. Prav tako smo prejeli sodbo Upravnega sodišča, s katero je gradbeno dovoljenje za del sklopa H (navezovalna cesta N1 Konovo) postalo pravnomočno.

17.06.2024 VEČ
Splošne novice
DARS prodaja osnovna sredstva

Zbiramo ponudbe za odprodajo osnovnih sredstev, ki so v lasti družbe DARS. Ponudniki lahko ponudbo pošljejo po pošti ali jo osebno oddajo v glavni pisarni na spodnjem naslovu tako, da je ta prejeta do srede, 12. junija 2024, najkasneje do 10. ure, na naslovu DARS d. d., Dunajska 7, 1000 Ljubljana, glavna pisarna, soba 107. 

03.06.2024 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ