Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Od aprila nov sistem odstranjevanja vozil nad 3,5 tone z avtocest in hitrih cest

DARS d.d. s 1. 4. 2019 uveljavlja spremenjen in dopolnjen sistem odstranjevanja vozil nad 3,5 tone NDM z avtocest in hitrih cest v RS, pomoči na cesti in dela z avtodvigali. Namen spremembe je predvsem zagotavljanje prevoznosti avtocest in hitrih cest ter njihovim uporabnikom omogočiti čim bolj varen in pretočen promet.

29.03.2019 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov avtocestnega omrežja

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bo med 28. in 31. marcem 2019 izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje na delih primorske avtoceste, kraške avtoceste, gorenjske avtoceste in ljubljanske obvoznice. Gre za odseke, ki so bili obnovljeni v letu 2018, za njih pa še ni vseh tehničnih podatkov in meritev.

27.03.2019 VEČ
Splošne novice
Izhodišča za urejanje ljubljanske obvoznice z vpadnicami

Ministrstvo za infrastrukturo je pripravilo novinarsko konferenco, na kateri je predstavilo izhodišča za urejanje ljubljanskega avtocestnega obroča in vpadnih cest. Izhodišča temeljijo na študiji, ki jo je za ministrstvo naročil DARS, izdelala pa jo je družba PNZ svetovanje projektiranje v sodelovanju z Ljubljanskim urbanističnim zavodom.

26.03.2019 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju dela primorske avtoceste

Uporabnike primorske avtoceste obveščamo, da se bo v nedeljo, 24. marca, izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje na delih primorske avtoceste A1. Gre za odseke, ki so bili obnovljeni v letu 2018, za njih pa še ni vseh tehničnih podatkov in meritev.

22.03.2019 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju dela dolenjske in dela podravske avtoceste

Uporabnike dolenjske in podravske avtoceste obveščamo, da se bo med 21. in 24. marcem 2019 izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje dveh odsekov avtocest. Gre za odseka, ki sta bila obnovljena v letu 2018, za njiju pa še ni vseh tehničnih podatkov in meritev. Gre za del avtoceste A2 med priključkoma Dobruška vas-Drnovo, skupaj s priključkom Smlednik in počivališčema Zaloke ter del avtoceste A4 med priključkom Podlehnik in državno mejo s Hrvaško, skupaj s priključkom Zakl in počivališčema Podlehnik.

19.03.2019 VEČ
Splošne novice
Za drugo cev Karavank postopek s pogajanji s šestimi ponudniki

Strokovna komisija za izvedbo postopka javnega naročila Izgradnja vzhodne cevi avtocestnega predora Karavanke je po temeljitem pregledu vseh ponudb ugotovila, da so vse ponudbe nedopustne. Zato se skladno z danes objavljeno odločitvijo postopek zaključi brez izbire.

15.02.2019 VEČ
Splošne novice
Mnenja domačih in tujih uporabnikov glede zastojev deljena

Raziskava o zadovoljstvu uporabnikov slovenskih avtocest, ki je bila opravljena letos med 20. avgustom in 24. septembrom, je tudi letos pokazala deljena mnenja o tem, koliko časa vozniki v zastojih izgubijo na slovenskih avtocestah in hitrih cestah v primerjavi z drugimi državami.

27.12.2018 VEČ
Splošne novice
Pribitek k cestnini za težka vozila namenjen za gradnjo drugega tira

Vlada je 13. decembra 2018 sprejela sklep o uvedbi pribitka k cestnini na določenih odsekih avtocestnega omrežja, ki ga bodo po novem plačevali cestninski zavezanci v okviru elektronskega cestninjenja težkih vozil DarsGo. DARS d.d. kot upravljavec cestninskih cest je dolžan začeti obračunavati pribitek 1. januarja 2019.

21.12.2018 VEČ
Splošne novice
Dokončan še zadnji del podravske avtoceste

Družba DARS je predala prometu še zadnji del podravske avtoceste A4 med Draženci in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje. Otvoritveni trak na uradnem odprtju štiripasovnice so prerezali ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc in predsednik uprave družbe DARS dr. Tomaž Vidic.

30.11.2018 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ