Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Prepoved prehitevanja tovornjakov za varnejše avtoceste

Z današnjim dnem je po dolgotrajnih prizadevanjih začela veljati prepoved prehitevanja težkih tovornih vozil na avtocesti A1 med Šentiljem in Koprom, kar bo prispevalo k večji varnosti in pretočnosti na slovenskem avtocestnem križu.

15.01.2021 VEČ
Splošne novice
DARS prodaja neaktivna osnovna sredstva

Zbiramo ponudbe za odprodajo neaktivnih osnovnih sredstev, ki so v lasti DARS d.d. Ponudniki oddajo ponudbo v tiskanem izvodu najkasneje do srede, 20. januarja 2021, do 10. ure na naslov Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, d. d., Dunajska 7, 1000 Ljubljana, glavna pisarna, soba 107.

11.01.2021 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o uvedbi avtocestne policije in prepovedi prehitevanja težkih tovornih vozil

Republika Slovenija bo 1. januarja 2021 uvedla avtocestno policijo z namenom zagotovitve večje prometne varnosti, zmanjšanja zastojev in vzpostavitve reda na slovenskih avtocestah in hitrih cestah.

31.12.2020 VEČ
Splošne novice
DARS v leto 2021 z ambicioznimi načrti

Vse napore bomo usmerili v uspešno nadaljevanje gradnje druge cevi karavanškega predora in tretje razvojne osi. Nadaljevali pa bomo tudi s pripravami na uvedbo tretjega voznega pasu od Domžal in Vrhnike proti Ljubljani, z gradbenimi projekti na Obali in postopki za širitev odseka Koseze–Kozarje na zahodni ljubljanski obvoznici v šestpasovnico.

31.12.2020 VEČ
Splošne novice
Z letom 2021 na avtocestah enote avtocestne policije

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs, minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič in predsednik uprave družbe DARS mag. Valentin Hajdinjak so podpisali sporazum o medsebojnem sodelovanju za izboljšanje varnosti na avtocestah in hitrih cestah v Republiki Sloveniji.

23.12.2020 VEČ
Splošne novice
Priznanje Fakultete za elektrotehniko družbi DARS

Fakulteta za elektrotehniko je ob tednu Univerze v Ljubljani podelila priznanje poslovnemu partnerju za zgledno sodelovanje in doprinos razvoju, ki ga je letos glede na rezultate in kakovost sodelovanja prejela družba DARS. Sodelovanje poteka predvsem pri integraciji inteligentnih transportnih sistemov ter nadgradnji portala promet.si in aplikacije DarsPromet+.

10.12.2020 VEČ
Splošne novice
Predhodno obvestilo o spremembah ureditve prometa na področju mejnega prehoda Karavanke

V sklopu gradnje druge predorske cevi in končne ureditve pred predorom Karavanke se bodo izvajala dela tudi na celotnem obstoječem platoju. Zaradi tega se bo med gradnjo, odvisno od napredovanja del, spreminjal tudi prometni režim in posledično pogoji za izvajanje izrednih prevozov.

27.11.2020 VEČ
Splošne novice
Pripravimo se na zimske razmere

Od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta oziroma v zimskih razmerah morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisano zimsko opremo. V Italiji in Avstriji je zimska oprema obvezna že od 1. novembra. Za vas smo na enem mestu zbrali vse napotke in informacije, ki jih potrebujete pri pripravi na vožnjo pozimi.

11.11.2020 VEČ
Splošne novice
Gradnja avtoceste Postojna–Jelšane po letu 2030

Po poročanju nekaterih medijev naj bi gradnjo avtoceste med Postojno in Jelšanami zaključili končali do konca leta 2027, kar ne drži. Resolucija o nacionalnem programu razvoja prometa v RS za obdobje do leta 2030, ki jo je sprejel Državni zbor RS, navaja, da je rok izvedbe avtoceste Postojna–Jelšane po letu 2030.

09.11.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ