Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov avtocest in hitre ceste v Ljubljani in okolici

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo med 7. in 10. majem 2020 izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na delih avtoceste A1, delih avtoceste A2 in na hitri cesti H3, in sicer na odsekih med Krtino in Brezovico, med Vodicami in priključkom Trebnje zahod ter med razcepom Zadobrova in razcepom Koseze.

04.05.2020 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov štajerske avtoceste

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo 23. aprila 2020 izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na delih štajerske avtoceste A1, in sicer na odsekih med Žalcem (Arjo vasjo) in Krtino. Meritve bodo izvedene na obeh smernih voziščih, na priključkih in počivališčih na tej trasi.

21.04.2020 VEČ
Splošne novice
Ponovno odprtje matičnih DarsGo servisov

V kratkem bomo ponovno odprli matične DarsGo servise, z izjemo prodajnih mest. Darsgo servis Ljubljana tako svoja vrata odpira že jutri, 22. aprila 2020, 4. maja 2020 pa se odprejo tudi DarsGo servisi Maribor, Gruškovje, Obrežje in Fernetiči.

21.04.2020 VEČ
Splošne novice
Nadzorniki družbe DARS so se odpovedali delu prejemkov

Nadzorni svet družbe DARS d. d. v celoti sledi priporočilu Slovenskega državnega holdinga (SDH) o odpovedi dela prejemkov nadzornih svetov družb s kapitalsko naložbo države, ki ga je SDH sprejel 31. marca letos, v DARS d. d. pa smo ga prejeli dan pozneje.

06.04.2020 VEČ
Splošne novice
Začasno zaprta informacijska pisarna za tretjo razvojno os v Velenju

Zaradi trenutnih razmer (epidemija novega koronavirusa) bo do nadaljnjega zaprta informacijska pisarna DARS za severni del tretje razvojne osi v prostorih Mestne občine Velenje. V pisarni so občani Braslovč, Polzele, Slovenj Gradca, Šmartnega ob Paki, Šoštanja in Velenja doslej lahko osebno pridobivali vse informacije v zvezi s projektom nove cestne povezave.

30.03.2020 VEČ
Splošne novice
Obvestilo o ukrepih družbe DARS glede koronavirusa

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje sporoča, da skladno s sprejetimi ukrepi Vlade RS in Kriznega štaba RS izvaja vse aktivnosti za izvajanje dejavnosti v obstoječih razmerah ter je organizacijsko in izvedbeno prilagojena za spremenjene razmere poslovanja.

17.03.2020 VEČ
Splošne novice
Kako ravnati kot upravičenec do nadomestne vinjete ali uporabnik točkovne karte za predor Karavanke v trenutnih razmerah

Zaradi izrednih razmer ob širjenju koronavirusa smo do nadaljnjega zaprli vse matične DarsGo servise in prodajna mesta vinjet po Sloveniji, z izjemo cestninske postaje Hrušica. Vozniki, ki so upravičeni do nadomestne vinjete, je tako trenutno ne morejo pridobiti.

16.03.2020 VEČ
Splošne novice
DARS še naprej zagotavlja varen in tekoč promet

V družbi DARS d.d., kjer upravljamo s slovenskim avtocestnim omrežjem, bodo naši sodelavci, vzdrževalci avtocest in hitrih cest, cestninski nadzorniki, nadzorniki prometa v regionalnih nadzornih centrih ter vsi preostali, katerih narava dela terja navzočnost na delovnem mestu, še naprej redno skrbeli, da bo promet potekal čimbolj nemoteno, predvsem pa varno.

16.03.2020 VEČ
Splošne novice
DARS z EIB podpisal kreditno pogodbo za predor Karavanke

Družba DARS je z Evropsko investicijsko banko (EIB) sklenila kreditno pogodbo za financiranje projekta predora Karavanke v višini 90 milijonov evrov. Kreditno pogodbo so podpisali podpredsednica Evropske investicijske banke Lilyana Pavlova ter predsednik uprave DARS dr. Tomaž Vidic in član uprave mag. Gašper Marc.

13.02.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ