Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Severni del tretje razvojne osi postaja realnost

Na območju Gaberk so ta teden stekla prva gradbena dela na severnem delu tretje razvojne osi. Pogodbeni izvajalec je bil v torek pisno uveden v delo in pričel je teči 14-mesečni pogodbeni rok. Začetna dela med drugim obsegajo ureditev gradbišča, čiščenje terena oziroma posek drevja ter pripravljalna dela za dostopno cesto do deponije premogovnika Velenje.

15.10.2020 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov slovenskega avtocestnega omrežja

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo med četrtkom, 8. oktobrom 2020, in soboto, 10. oktobrom 2020, izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na avtocestah oziroma hitrih cestah A1, A3, A4, A5, H4, H5 in H6.

06.10.2020 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov slovenskega avtocestnega omrežja

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo v naslednjih dneh izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na avtocestah A1, A2, A4 in A5, in sicer v četrtek na delu gorenjske avtoceste ter v petek na delu štajerske avtoceste, celotni podravski avtocesti in delu pomurske avtoceste.

29.09.2020 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov dolenjske avtoceste

V naslednjem tednu se bodo izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na delih avtoceste A2, in sicer v torek, 29. septembra, na odseku med Brežicami in Obrežjem (vključno s počivališčem Grm in priključkom Trebnje zahod) in v sredo, 30. septembra, na odseku med Grosupljem in Bičem (vključno s počivališčem Cikava in Podsmreka).

25.09.2020 VEČ
Splošne novice
Začela so se izkopna dela druge cevi predora Karavanke

Predsednik uprave mag. Valentin Hajdinjak in člani uprave družbe DARS so si skupaj z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem ogledali izkopna dela druge cevi predora Karavanke, ki so se pričela ta teden. Ob tej priložnosti so se srečali tudi z Asimom Cengizom, članom uprave turške družbe Cengiz İnşaat, ki je bila izbrana za izvajalca del.

28.08.2020 VEČ
Splošne novice
Pričetek aktivnosti na 3. in 4. etapi tretje razvojne osi jug

Glede na naravo izvajanja terenskih del lastnike zemljišč na trasi vljudno prosimo, da pogodbenim izvajalcem s soglasji in sodelovanjem omogočijo izvajanje njihovih del. Le tako bomo vsi skupaj prispevali k temu, da se bodo aktivnosti za izgradnjo tretje razvojne osi še naprej izvajale po zastavljenem terminskem načrtu.

14.08.2020 VEČ
Splošne novice
Zadovoljstvo uporabnikov tudi v letu 2019 na visoki ravni

Vsakoletno merjenje zadovoljstva je tudi v letu 2019 pokazalo, da kar 80 odstotkov anketirancev pozitivno ocenjuje delo družbe DARS. Skupni indeks zadovoljstva, ki smo ga zaradi spremenjenih izhodiščnih kvot in lažje primerjave z letom 2018 utežili, je v letu 2019 znašal 80,7.

07.08.2020 VEČ
Splošne novice
S septembrom cenejša cestnina za težka dvoosna vozila

Vlada je 16. julija 2020 sprejela nekatere spremembe na področju cestninjenja vozil, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg. Spremembe stopijo v veljavo s 1. septembrom 2020. Za težka vozila z dvema osema bo uveden samostojen cestninski razred, v katerem se bo zanje na omrežju slovenskih avtocest in hitrih cest plačevala za 10 odstotkov nižja cestnina.

05.08.2020 VEČ
Splošne novice
Največ avtoprevoznikov dostavlja tovor v Slovenijo in Italijo

Skoraj dve tretjini poti tovornih vozil, ki vozijo po slovenskih avtocestah, se začne v tujini, in sicer v več kot 20 državah. Med temi prednjačijo Madžarska, Italija, Hrvaška, Poljska in Avstrija. Gledano po državah se sicer največ poti začne v Sloveniji. Pri končnih destinacijah je slika drugačna. Daleč najpogostejši končni destinaciji sta Slovenija in Italija.

15.07.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ