Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Četrta izdaja obveznic DARS d.d.

Uprava Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je z namenom financiranja izgradnje avtocestnih odsekov, predvidenih v Nacionalnem programu izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji, 13. februarja 2006 sprejela sklep o nameravani četrti izdaji obveznic DARS d.d.. Obveznice bodo izdane glede na uspeh licitacije med investitorji, v skupni nominalni vrednosti najmanj 8 milijard tolarjev in največ 18,5 milijarde tolarjev, za dobo 15 let (3.3.2006 do 3.3.2021) in s 3,625-odstotno kuponsko letno obrestno mero.

14.02.2006 VEČ
Splošne novice
Preizkus sistema za nadzor in vodenje prometa uspešen

Današnji redni preizkus delovanja sistema za nadzor in vodenje prometa na avtocestnem odseku Kozina – Kastelec, v predoru Kastelec, je uspešno zaključen. Tekom preizkusa se je sistem na vsakega od posameznih elementov preizkusa odzval natanko po pričakovanjih, s tem pa je bila le še dodatno potrjena njegova pomembna vloga pri vzpostavljanju optimalnih prometnih razmer glede na trenutno prometno in vremensko stanje na cesti ob pojavu izrednih dogodkov tako v predorih kot tudi na avtocestni trasi.

29.01.2006 VEČ
Splošne novice
Sprejem obveznic DARS tretje izdaje na prosti trg

Uprava Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana je dne 23. 1. 2006 sprejela odločbo o sprejemu v trgovanje na prostem trgu 102.000 imenskih obveznic Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, d. d., Celje, Ulica XIV. divizije 4, s skupno oznako DRS3, v skupni nominalni vrednosti 10.200.000.000 SIT. Začetek trgovanja z vrednostnim papirjem na prostem trgu bo v petek, dne 3.2.2006.

25.01.2006 VEČ
Splošne novice
Odločba Vlade RS o imenovanju dveh članov uprave DARS d.d.

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes prejela vladni odločbi z dne 12.1.2006 o imenovanju dveh članov uprave DARS d.d.. Za člana uprave, katerega delovno področje bo zlasti organizacija gradnje in obnov avtocest, je z 12.1.2006 vlada imenovala Abdona Peklaja, za mandatno dobo pet let. Za člana uprave, katerega delovno področje bo zlasti vzdrževanje avtocest, pa je vlada za mandatno dobo pet let s 1.4.2006 imenovala Aleša Hojsa.

19.01.2006 VEČ
Splošne novice
Sprejeta uredba o državnem lokacijskem načrtu za avtocestni priključek Naklo

Vlada RS je na seji 5. januarja 2006 izdala uredbo o državnem lokacijskem načrtu za avtocestni priključek Naklo. Avtocestni priključek Naklo, na že zgrajenem avtocestnem odseku (Podtabor) Bistrica-Kranj zahod, bo lociran zahodno od naselja Naklo, izkoristil  bo obstoječi podvoz pod avtocesto na cesti proti Dupljam in Strahinju in bo sestavljen iz dveh sklopov uvozov in izvozov na avtocesto. Ker umeščanje priključka Naklo ni smiselno locirati na drugi, odmaknjeni lokaciji, v postopku priprave državnega lokacijskega načrta niso bile izvedene primerjave variantne rešitve priključevanja.

09.01.2006 VEČ
Splošne novice
DARS d.d. izplačal dividende Republiki Sloveniji

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.) je danes, 28. decembra 2005, na podlagi sklepa skupščine DARS d.d. z dne 27. december 2005 edinemu lastniku, Republiki Sloveniji, izplačala dividende v skupni višini 538.699.286,01 tolarja oziroma 105.627,31 tolarja bruto na delnico.

28.12.2005 VEČ
Splošne novice
Objava sklepa skupščine DARS d.d.

Republika Slovenija, zastopana po Vladi Republike Slovenije, je kot edina ustanoviteljica in delničarka Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.) na skupščini 27. decembra 2005 med drugim sprejela sklep o delitvi bilančnega dobička družbe DARS d.d..

28.12.2005 VEČ
Splošne novice
Nadzorni svet DARS o predlogu za dopolnitev uprave

Nadzorni svet DARS d.d. je na redni seji v torek, 20. decembra 2005, oblikoval predlog za dopolnitev uprave DARS d.d. in sklenil, da Vladi RS predlaga v imenovanje za namestnika predsednika uprave DARS d.d., ki bo zadolžen zlasti za finance, finančni inženiring in trženje, Ignaca Ruparja, univerzitetnega diplomiranega ekonomista in magistra znanosti, za člana uprave, ki bo zadolžen zlasti za vzdrževanje avtocest, pa Aleša Hojsa, univerzitetnega diplomiranega inženirja gradbeništva. Nadzorni svet DARS d.d. se je seznanil s predlogom Sveta delavcev DARS d.d., da se za delavskega direktorja imenuje Alojza Ratajca, univerzitetnega diplomiranega pravnika in magistra znanosti ter sedanjega predstavnika zaposlenih v nadzornem svetu družbe. Nadzorni svet DARS d.d. bo predloge za navedene tri člane uprave posredoval Vladi RS, ki je v skladu z Zakonom o družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji pristojna za imenovanje članov uprave DARS d.d..

21.12.2005 VEČ
Splošne novice
DARS sklenil pogodbo za gradnjo odseka Peračica - Podtabor

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes z najugodnejšim ponudnikom na mednarodnem razpisu sklenila pogodbo za izvedbo dveh viaduktov, predora in zadnjih 1,52 kilometra trase gorenjskega avtocestnega odseka Peračica – Podtabor. Dela bosta izvajali podjetji v skupnem nastopu (joint-venture) SCT Ljubljana in Primorje Ajdovščina, za pogodbeno vrednost 5.039.866.207 tolarjev in rokom dokončanja del 22 mesecev od uvedbe izvajalcev v delo. Z danes sklenjeno pogodbo so oddana vsa gradbena dela na 2,4-kilometrskem avtocestnem odseku Peračica - Podtabor, na katerem izvajalci del že od letošnjega poletja gradijo nekaj manj kot kilometer trase avtoceste skupaj s 190-metrskim viaduktom Lešnica.

14.12.2005 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ