Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Sklenjene pogodbe za gradnjo avtocest v vrednosti 8,2 milijarde tolarjev

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes z izbranimi najugodnejšimi ponudniki na mednarodnih javnih razpisih sklenila tri izvajalske pogodbe v skupni vrednosti 8,24 milijarde tolarjev. S tremi slovenskimi gradbenimi podjetji v skupnem nastopu, Primorje Ajdovščina, SCT Ljubljana in SGP Kraški zidar Sežana, je DARS d.d. sklenil pogodbo za izgradnjo zadnjih skoraj štirih kilometrov trase hitre ceste prek Rebrnic, za pogodbeno vrednost 3,05 milijarde tolarjev in rokom dokončanja 22 mesecev od uvedbe izvajalcev v delo.

29.11.2005 VEČ
Splošne novice
Končana prva večja akcija zimske službe

V prvi večji akciji zimske službe, ki je trajala od petka do nedelje, je nepretrgoma sodelovalo 310 vzdrževalcev DARS d.d. s 187 različnih vozil s plugi in posipalci. Za zagotavljanje prevoznosti 460 km štiripasovnic v upravljanju DARS d.d. je bilo porabljeno 2.578.600 kg soli (natrijevega klorida) in 25.900 litrov kalcijevega klorida.

27.11.2005 VEČ
Splošne novice
Odgovor Nadzornega sveta DARS na netočnosti v članku

Avtorici v članku trdita: »Da se na Darsovih razpisih ob podpori prometnega ministra in do nedavnega predsednika uprave Darsa Janeza Božiča dogajajo nepravilnosti in favoriziranje določenih izvajalcev, sumijo tudi Darsovi nadzorniki«, ki naj bi zahtevali, naj Dars naredi razpise preglednejše, nato pa zaključita: »Zaradi takšnih zahtev naj bi Božič že želel zamenjati nekatere člane nadzornega sveta«.

23.11.2005 VEČ
Splošne novice
DARS podpisal kreditni pogodbi v skupni vrednosti 10 milijard tolarjev

Z namenom financiranja izgradnje avtocestnih odsekov iz Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji je DARS d.d. 10. novembra 2005 z Bank Austria Creditanstalt d.d. in s Hypo Alpe Adria Bank d.d. sklenil kreditni pogodbi v skupni višini 10 milijard tolarjev.

11.11.2005 VEČ
Splošne novice
Organiziranost in pripravljenost zimske službe na avtocestah

Zimska služba oz. zimsko vzdrževanje avtocest je del rednega vzdrževanja avtocest, ki pa je zaradi izjemnih pogojev, ki nastajajo na avtocestah, predvsem ob poledici, snegu, sodri, žledu ter drugih pogojih, najtežja in najbolj zahtevna.  Zimske razmere nastopijo takrat, ko je zaradi zimskih pojavov (sneg, poledica idr.) lahko ogroženo normalno odvijanje prometa.

11.11.2005 VEČ
Splošne novice
Preventivna akcija povečevanja prometne varnosti na avtocestnem odseku Vransko - Blagovica

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., bo v sodelovanju s Policijo in Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu RS prihodnji teden začela skupno akcijo umirjanja vožnje na avtocesti A-1 Maribor – Koper, na odseku Vransko – Blagovica. V sklopu akcije bodo policisti predvidoma do konca leta izvajali poostren nadzor nad vožnjo na navedenem odseku s poudarkom na hitrosti, DARS pa bo s postavitvijo dodatne prometne signalizacije opozarjal na izvajanje meritev hitrosti. Sodelujoči si s to akcijo prizadevajo predvsem za umiritev hitrosti in tako povečati varnost udeležencev na celotnem avtocestnem omrežju.

03.11.2005 VEČ
Splošne novice
Podelitev priznanj cestninskim postajam in avtocestnim počivališčem

Turistična zveza Slovenije je danes popoldne v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna za leto 2005 podelila priznanja najlepše urejenim cestninskim postajam in najbolj urejenim avtocestnim počivališčem. Letos se je na prvo mesto med starejšimi cestninskimi postajami uvrstila cestninska postaja Hrušica na gorenjskem, med mlajšimi pa cestninska postaja Krško na dolenjskem avtocestnem kraku. Med avtocestnimi počivališči so bila v različnih kategorijah na prvo mesto uvrščena počivališča Lipce na gorenjskem, Lukovica na štajerskem, Murska Sobota na pomurskem ter Lom na primorskem avtocestnem kraku.

02.11.2005 VEČ
Splošne novice
Sklenjeni pogodbi za izgradnjo treh viaduktov

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je včeraj s tremi gradbenimi podjetji v skupnem nastopu (joint-venture) - Primorje Ajdovščina, SCT Ljubljana in SGP Kraški zidar Sežana - sklenila pogodbi za izgradnjo viaduktov Barnica in Tabor na 11 kilometrov dolgem odseku hitre ceste Razdrto – Vipava preko Rebernic ter za viadukt Bonifika na navezavi Luke Koper na avtocestno omrežje. Vrednost obeh pogodb znaša 4,353 milijarde tolarjev, od tega pogodbena vrednost izgradnje viaduktov Barnica in Tabor 2,482 milijarde tolarjev, viadukta Bonifika pa 1,871 milijarde tolarjev. Rok za izgradnjo vseh treh viaduktov je 20 mesecev od uvedbe izvajalcev v delo.

26.10.2005 VEČ
Splošne novice
Nadzorni svet DARS bo ponovil razpis za namestnika predsednika uprave DARS

Ljubljana, 14. oktobra 2005 – Nadzorni svet Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.) se je na današnji seji seznanil z delom komisije nadzornega sveta, ki je zadolžena za pripravo predloga kandidatov za namestnika predsednika uprave in člana uprave DARS d.d.

14.10.2005 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ