Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Spremenjena prometna ureditev na priključku Trojane

Izvajalci del bodo v okviru zaključnih del na vzhodnem platoju pred predorom Trojane (iz smeri Celja proti Ljubljani) jutri, v sredo, 20. julija, predvidoma ob 9.00 zaprli začasni polovični priključek glavne ceste Ljubljana – Celje na avtocesto Vransko – Trojane v smeri proti Celju in preusmerili promet na avtocestni priključek Trojane. Preko priključka Trojane že zdaj poteka celoten promet iz smeri Celja proti Ljubljani, od jutri pa bo tam v celoti potekal tudi promet iz Ljubljane proti Celju.

19.07.2005 VEČ
Splošne novice
Z 8. julijem začne obratovati cestninska postaja Krtina

Na priključku Krtina na avtocesti A1 Blagovica – Ljubljana bo v petek, 8. julija, predvidoma ob 6. uri začela obratovati cestninska postaja. S stransko cestninsko postajo Krtina bo cestninjena smer od Krtine proti Ljubljani in obratno. Za prevozno razdaljo 11,7 km bo cestnina za osebna vozila (prvi cestninski razred) znašala 130 tolarjev, za drugi cestninski razred 190 tolarjev, za tretji 360 in za četrti cestninski razred 520 tolarjev.

07.07.2005 VEČ
Splošne novice
Poplačniško plačevanje cestnine s plačilno kartico Magna

Imetniki Petrolove plačilne kartice Magna se lahko od ponedeljka, 4. julija, vključiljo v POP ABC, sistem poplačniškega plačevanja cestnine z elektronsko tablico sistema ABC, DARS kartico ali DARS kartico Transporter. Po povezavi Magna kartice z  elektronsko tablico sistema ABC, DARS kartico ali DARS kartico Transporter se s temi elektronski mediji zgolj evidentirajo prehodi cestninskih postaj. Plačilo cestnine imetniki Magna kartice, ki se vključijo v sistem POP ABC, opravijo s plačilom zbirnega računa vseh nakupov s to kartico.

01.07.2005 VEČ
Splošne novice
Priključek Krtina v smeri Ljubljane od 13. junija znova odprt za promet

Na priključku Krtina, ki je bil zaradi nadaljevanja gradnje dodatne cestninske postaje Krtina od 11. maja 2005 zaprt za promet, bo od ponedeljka, 13. junija 2005, umaknjena prometna zapora. Od 6. ure dalje bo uporabnikom avtocestnega odseka Blagovica – Šentjakob znova omogočen uvoz na avtocesto v smeri Ljubljane, vendar pa bo promet na priključku Krtina do dokončanja vseh del, predvidoma do konca junija, deloma oviran, saj bo potekal po zoženem vozišču.

10.06.2005 VEČ
Splošne novice
Preveč zaračunana cestnina na odseku avtoceste med Vranskim in Trojanami - opravičilo in obvestilo uporabnikom

Opravičilo uporabnikom avtoceste med Vranskim in Trojanami, ki so v dneh 31.5.2005 in 2.6.2005 navkljub nezmožnosti uporabe celotne avtoceste plačali polno cestnino.

09.06.2005 VEČ
Splošne novice
Reševalna vaja v predoru Karavanke uspešna

Reševalna vaja ob razlitju nevarnih snovi, ki je pod okriljem Uprave RS za zaščito in reševanje v noči s srede na četrtek potekala v mednarodnem avtocestnem predoru Karavanke, je bila uspešno izvedena.  V intervenciji, zaradi katere je bil predor z obeh strani državne meje začasno zaprt za ves promet približno dve uri, so sodelovali slovenski policisti, gasilci, reševalci in vzdrževalci avtocestnega predora.

02.06.2005 VEČ
Splošne novice
Danes zvečer bodo zaradi reševalne vaje za dve uri zaprli predor Karavanke

Mednarodni avtocestni predor Karavanke bodo zaradi reševalne vaje ob razlitju nevarnih snovi v predoru v noči s srede na četrtek predvidoma za dve uri zaprli za ves promet.  Enocevni predor Karavanke bodo začasno zaprli v sredo, 1. junija, ob 22.30 uri, in sicer sočasno na avstrijski in slovenski strani meje. Vozila bodo na slovenski strani lahko počakala do konca reševalne vaje in vnovičnega odprtja predora za promet na platoju pred karavanškim predorom, kjer bodo uredili tudi ustrezno preusmeritev prometa na drugo polovico avtoceste, v smeri proti Ljubljani. Predor bodo znova odprli za promet predvidoma ob 0.30 uri.

01.06.2005 VEČ
Splošne novice
Obratovati bo začela cestninska postaja Lukovica

V torek, 31. maja, bo predvidoma ob šesti uri zjutraj začela obratovati cestninska postaja Lukovica na avtocesti A1 Blagovica – Ljubljana. S stransko cestninsko postajo Lukovica bo cestninjena samo smer od Lukovice proti Ljubljani in obratno.

30.05.2005 VEČ
Splošne novice
Dela na odseku Trojane – Blagovica kljub novemu izvajalcu potekajo po načrtih

Nadzorni svet in uprava Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) sta se danes sestala z vodstvom Cestnega podjetja Maribor, ki je minuli teden podpisalo pogodbo o prevzemu izvajanja del, ki jih je na avtocestnem odseku Trojane – Blagovica opravljalo podjetje Prevent Gradnje NGR. Vodstvo Cestnega podjetja Maribor je po pogovorih in ogledu gradbišča znova zagotovilo, da je njihova družba sposobna izvesti prevzeta dela v rokih in v cenovnih okvirih, kakor so opredeljeni v pogodbi. To je v skladu s prizadevanji prometnega ministrstva in DARS za čimprejšnjo predajo avtocestnega odseka Trojane – Blagovica v promet.

27.05.2005 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ