Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Realizacija gradnje avtocest v letu 2002 in gradnja v letu 2003

V letu 2002 je bila realizacija planiranega obsega del graditve avtocest in drugih cest višja, kot je bila določena v letnem planu, in sicer za 6 odstotkov. Finančna realizacija graditve je v letu 2002 tako znašala 66,8 milijard tolarjev (planirana: 62,8 milijard tolarjev).

26.03.2003 VEČ
Splošne novice
Dodatni varnostni ukrepi pri gradnji predora Trojane

Graditelj predora Trojane, Impresa Grassetto, je danes začel s pripravami za izvedbo dodatnih varnostnih ukrepov na površini nad levo predorsko cevjo, gledano iz celjske smeri, približno en kilometer od začetka te cevi. S temi ukrepi bo preprečil nadaljnje površinsko plazenje hribine nad predorom in nadaljnje poškodbe gospodarskega poslopja - hleva, s tem pa bo zagotovljena tudi dolgoročna varnost na širšem območju. Nepredvidenih deformacij v samem predoru ni.

22.03.2003 VEČ
Splošne novice
Vlada sprejela finančni načrt DARS d.d. za leto 2003

Vlada je na današnji seji v vlogi skupščine Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji - DARS, d.d. sprejela finančni načrt DARS, d.d. za leto 2003, ki sledi sprejetemu planu razvoja in vzdrževanja avtocest za leto 2003. V letošnjem letu bo za gradnjo, upravljanje in vzdrževanje slovenskih avtocest namenjenih skupaj 116,45 milijard tolarjev, od tega 91,1 milijard tolarjev za gradnjo in 25,35 milijard tolarjev za upravljanje in vzdrževanje avtocest.

13.03.2003 VEČ
Splošne novice
Vlada sprejela sklepe za nadaljnje izvajanje statusnega preoblikovanja DARS

Vlada Republike Slovenije se je na današnji seji seznanila s predlogom statusnega preoblikovanja Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji - DARS, d.d., ki ga je le-ta pripravila na podlagi sklepa Vlade RS zaradi omogočanja vključevanja zasebnega sektorja v financiranje izgradnje, upravljanja in vzdrževanja avtocest ter hitrejše gradnje avtocest.

06.03.2003 VEČ
Splošne novice
Prva popolnoma avtomatska cestninska postaja kot pilotski projekt samo elektronskega pobiranja cestnine

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji sprejela sklep o dopolnitvah sklepa o določitvi cestninskih cest in višine cestnine, s katerim je novozgrajeni priključek Razdrto na avtocesti Ljubljana - (Feernetiči) - Klanec določila kot cestninski priključek. Sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se bo začel z dnem predaje cestninske postaje Razdrto v promet.

30.01.2003 VEČ
Splošne novice
Podelitev priznanj najbolje urejenim cestninskim postajam in počivališčem ob slovenskih avtocestah

Turistična zveza Slovenije (TZS) je danes, v okviru projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna, že petič podelila priznanja najbolje urejenim cestninskim postajam, prvič pa tudi najbolje urejenim počivališčem ob slovenskih avtocestah. V kategoriji starejših cestninskih postaj je priznanje za 1. mesto prejela cestninska postaja Hrušica, v kategoriji novejših cestninskih postaj pa cestninska postaja Bazara. V kategoriji počivališč z bencinskim servisom in gostinsko ponudbo je priznanje za 1. mesto prejelo počivališče Hrušica, iz smeri Jesenic proti Ljubljani, v kategoriji počivališč z bencinskim servisom počivališče Kozina, v kategoriji počivališč z gostinsko ponudbo pa je priznanje za 1. mesto prejelo počivališče Lipce, iz smeri Jesenic proti Ljubljani.

29.01.2003 VEČ
Splošne novice
Graditelji predora Kastelec odkrili vstop v kraško jamo

V noči na 22. januarja 2003 so gradbinci pri vrtanju predora Kastelec na avtocestnem odseku Klanec - Srmin (Ankaran) odkrili vhod v večjo kraško jamo, ki poteka vzporedno s predorom Kastelec. Jamarji iz Inštituta za krasoslovje ZRC SAZU so novo odkrito jamo takoj zjutraj začeli preiskovati. Gradbena dela pri vrtanju leve predorske cevi iz smeri Kopra proti Ljubljani so bila zaradi tega odkritja začasno ustavljena, sam vstop v jamo pa je zavarovan.

22.01.2003 VEČ
Splošne novice
Spremenjena uredba o cestnini za uporabo določenih cest

Vlada Republike Slovenije je 5.12.2002 sprejela uredbo o spremembi uredbe o cestnini za uporabo določenih cest.

06.01.2003 VEČ
Splošne novice
Trideset let prve slovenske avtoceste

V nedeljo, 29. decembra 2002, mineva natanko 30 let, odkar so prometu predali prvo slovensko štiripasovno avtocesto med Vrhniko in Postojno (29.12.1972).

23.12.2002 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ