Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Prometu predana odseka Bič-Korenitka in Vipava-Podnanos

Z današnjo sočasno predajo prometu skupaj 7,4 km cest iz Nacionalnega programa izgradnje avtocest na Vipavskem in Dolenjskem je v letu 2003 dokončanih in predanih prometu 25,6 km novih avtocest, kar je več, kot je bilo načrtovano z Letnim planom razvoja in vzdrževanja avtocest * Od začetka uresničevanja Nacionalnega programa izgradnje avtocest zgrajenih skupaj 277,6 km novih cestnih povezav

22.12.2003 VEČ
Splošne novice
Začel veljati spremenjeni in dopolnjeni zakon o Darsu

V 116. številki Uradnega lista Republike Slovenije je bil 18.12.2003 objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji.

19.12.2003 VEČ
Splošne novice
Deset let Darsa in pospešene gradnje slovenskih avtocest

Letos mineva deset let, odkar je Republika Slovenija z zakonom ustanovila Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji - DARS, d.d. in tako omogočila začetek pospešene gradnje slovenskih avtocest.

08.12.2003 VEČ
Splošne novice
Začetek gradnje obvoznice Pragersko

Na javnem razpisu izbrani izvajalci za izgradnjo obvoznice Pragersko, podjetja SCT, GIZ Gradis in Cestno podjetje Maribor, so bili danes uvedeni v delo, s čemer so izpolnjeni pogoji za začetek gradnje navedene obvoznice. Pogodba z izvajalci je bila sklenjena pred dnevi, pogodbena vrednost za izgradnjo obvoznice pa znaša 2,269 milijard tolarjev.

05.12.2003 VEČ
Splošne novice
Sklenjena pogodba za izgradnjo tretje etape zahodne obvoznice Maribora

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji - DARS, d.d. je danes s sofinancerji sklenila pogodbo s Cestnim podjetjem Maribor za izgradnjo tretje etape zahodne obvoznice Maribora, od Erjavčeve ulice do ceste Proletarskih brigad. Vrednost pogodbe znaša 1,233 milijarde tolarjev, rok za dokončanje del pa je 18 mesecev od uvedbe izvajalca v delo.

28.11.2003 VEČ
Splošne novice
Prodaja DARS kartic tudi na cestninskih postajah

Od danes naprej lahko uporabniki avtocest DARS kartico kupijo tudi pri pobiralcih cestnine na vseh izstopnih stezah cestninskih postaj. Do sedaj je bilo možno DARS kartico, s katero lahko plačujejo cestnino vozniki vozil vseh cestninskih razredov, kupiti na sedežu Podjetja za vzdrževanje avtocest (Grič 54, Ljubljana) in njegovi poslovni enoti v Slovenskih Konjicah ter na desetih posebej označenih bencinskih servisih Petrola.

20.11.2003 VEČ
Splošne novice
Prebita tudi desna cev predora Dekani

Danes so graditelji prebili tudi desno cev predora Dekani na 14,9 km dolgem avtocestnem odseku Klanec – Ankaran (gledano iz smeri Ljubljane proti Kopru). Izkopna (rudarska) dolžina obeh predorskih cevi skupaj znaša 4.261 m, s portali pa 4.367 m. Z današnjim prebojem desne cevi sta v celoti prebita predora Kastelec in Dekani na tem zadnjem avtocestnem odseku proti slovenski obali.

10.11.2003 VEČ
Splošne novice
Avtocesta Vučja vas - Murska Sobota predana prometu

Danes je bil prometu predan 7 km dolg avtocestni odsek med priključkoma Vučja vas in Murska Sobota, vključpno z najdaljšim slovenskim mostom - 833 metrov dolgim mostom čez reko Muro.

30.10.2003 VEČ
Splošne novice
Odgovor na članek "Roki za poplačilo posojil začeli prehitevati DARS", avtorice Darje Kocbek, objavljen v Delu, 29.10.2003, na strani 2

DARS se ni uštel pri najemanju kreditov * Refinanciranje ne pomeni dodatnega zadolževanja, ampak podaljšanje roka poplačila dela zapadlih obveznosti

29.10.2003 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ