Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Finančne novice
Uprava DARS d.d. zadovoljna z lanskimi poslovnimi rezultati

Uprava DARS d.d. je ob objavi nerevidiranih nekonsolidiranih računovodskih izkazov za leto 2008 zadovoljna, saj je družba lansko poslovno leto sklenila s čistim dobičkom v višini 13,45 milijona evrov. S tem je bil dosežen eden izmed pomembnih ciljev, saj je za 36 odstotkov presežen planiran dobiček glede na Poslovni načrt DARS d.d. za leto 2008. Pomembno je, da so bili v letu 2008 tako stroški dela in storitev, kakor tudi materiala in amortizacije nižji od načrtovanih v lanskem poslovnem načrtu družbe.

02.04.2009 VEČ
Finančne novice
Objava nerevidiranih nekonsolidiranih računovodskih izkazov za leto 2008

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba DARS d.d. objavlja nerevidirane nekonsolidirane računovodske izkaze za leto 2008.

30.03.2009 VEČ
Finančne novice
Informacija s seje Nadzornega sveta DARS d.d.

Nadzorni svet DARS d.d. je na današnji, 66. redni seji obravnaval predlog uprave za izdajo soglasja za izbor izvajalca za graditev predora Markovec na hitri cesti Koper – Izola. Na podlagi podrobne preučitve posredovane dokumentacije in pojasnil uprave DARS d.d., se nadzornikom DARS d.d. postavljajo odprta vprašanja v smislu 49. člena ZJN-2. Nadzorni svet DARS d.d. je pozval upravo družbe, da pred oblikovanjem dokončne odločitve glede soglasja k sklepu uprave naroči neodvisno strokovno revizijo ponudbenega predračuna predlaganega izbranega ponudnika.

06.03.2009 VEČ
Finančne novice
Sklenitev aneksa h Koncesijski pogodbi za upravljanje in vzdrževanje avtocest

DARS d.d. je z Republiko Slovenijo 20. februarja 2009 sklenil aneks h Koncesijski pogodbi za upravljanje in vzdrževanje avtocest v Republiki Sloveniji.

24.02.2009 VEČ
Finančne novice
Informacija s seje Nadzornega sveta DARS d.d.

Nadzorni svet DARS d.d. je na četrtkovi redni seji sklenil upoštevati sklep Vlade RS o stališčih do izplačevanja sejnin in nagrad v zvezi z omejevanjem učinkov finančne krize. Soglašal je tudi s predlaganim izborom izvajalca rekonstrukcije 190 metrov dolgega viadukta Lešnica na manjkajoči polovici (oz. prejšnji glavni cesti, ki bo do rekonstrukcije celotnega odseka zaprta za promet) 2,4 kilometra dolge gorenjske avtoceste med Peračico in Podtaborom.

13.02.2009 VEČ
Finančne novice
Informacija s seje Nadzornega sveta DARS d.d.

Nadzorni svet DARS d.d. se je na redni, 63. seji v ponedeljek, 8. decembra 2008, med drugim seznanil z informacijo uprave o unovčitvi bančne garancije za predor Šentvid. Nadzorniki so tudi podprli osnutek Strategije razvoja DARS d.d. - dodelava scenarija 2 (DARS holding) z organizacijskega in kapitalskega vidika, ki so ga pripravile strokovne službe družbe. V nadaljevanju objavljamo vse sklepe ponedeljkove seje nadzornikov DARS d.d..

10.12.2008 VEČ
Finančne novice
Informacija s seje Nadzornega sveta DARS d.d.

Nadzorni svet DARS d.d. je na redni, 62. seji, v četrtek, 13. novembra 2008, v skladu s 30. členom Statuta DARS d.d. dal soglasje na predlagan izbor izvajalca za zgraditev obvoznice Mengeš na glavni cesti Želodnik - Vodice ter na predlagan izbor izvajalca za izvedbo prestavitve komunikacijskega vozlišča z obstoječega v novi Regionalni nadzorni center Ljubljana.

14.11.2008 VEČ
Finančne novice
Informacija s seje Nadzornega sveta DARS d.d.

Nadzorni svet DARS d.d. se je na redni, 61. seji, v sredo, 29. oktobra 2008, seznanil z informacijo uprave družbe glede prodanih vinjet in prognozo do konca tega leta.

30.10.2008 VEČ
Finančne novice
Informacija s seje Nadzornega sveta DARS d.d.

Nadzorni svet DARS d.d. je na redni, 60. seji v sredo, 8. oktobra 2008, med drugim upravi DARS d.d naročil, da pripravi poročilo o možnosti predčasnega odprtja hitre ceste čez Rebernice. V nadaljevanju objavljamo ostale sklepe sredine seje nadzornikov DARS d.d..

09.10.2008 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ