Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 19. julija 2024

Ta konec tedna zaradi turistične sezone ter počitnic v Sloveniji in sosednjih državah pričakujemo gost promet. Priporočamo uporabo prometnega koledarja. V noči na ponedeljek, 15. julija 2024, in na torek, 16. julija 2024, bo do popoldanskih ur na štajerski avtocesti med Krtino in Domžalami proti Mariboru promet potekal samo po enem pasu zaradi sanacije vozišča. Pričakujemo zastoje.

12.07.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 12. julija 2024

V večini avstrijskih in nekaterih nemških zveznih deželah se pričenjajo počitnice, zato bo promet na cestah proti turističnim središčem in Hrvaški še gostejši. V noči na nedeljo, 7. julija 2024, bo med 21. in predvidoma 13. uro zaprta gorenjska avtocesta A2 med Šentvidom in Kosezami proti Kopru zaradi zaključnih del, zato pričakujemo tudi daljše zastoje.

05.07.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 5. julija 2024

Zaradi počitnic pričakujemo povečan promet na cestah proti turističnim središčem in Hrvaški ter obratno. V noči na nedeljo, 30. junija 2024 bo med 22. in 10. uro popolna zapora gorenjske avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami proti Kranju zaradi zaključnih del. V soboto, 29. junija 2024 in nedeljo, 30. junija 2024 dopoldne bo na primorski avtocesti zaprt priključek Brezovica proti Ljubljani.

28.06.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 28. junija 2024

Zaradi praznikov in začetka počitnic pričakujemo zelo gost promet od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Hrvaški. V času praznikov v sosednjih državah bo na slovenskih avtocestah, počivališčih in pred mejnimi prehodi povečano število tovornih vozil. Priporočamo, da pred odhodom na pot preverite prometne razmere.  

21.06.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 21. junija 2024

Ta konec tedna bo na severni ljubljanski obvoznici med priključkoma Ljubljana Bežigrad in Ljubljana sever (Celovška cesta) v obe smeri promet potekal samo po prehitevalnem pasu zaradi elektroenergetskih del. Zaprt bo tudi priključek Šiška (Litostroj). Do sobote zvečer bo na dolenjski avtocesti med priključkoma Grosuplje vzhod in Šmarje - Sap proti Ljubljani promet potekal le po voznem pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del na prehitevalnem pasu. Na štajerski avtocesti sta zaradi obnovitvenih del med Framom in Slovensko Bistrico zaprti mali počivališči Polskava v obe smeri.

14.06.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 14. junija 2024

Na primorski avtocesti bo ta konec tedna pred izvozom Unec proti Kopru zaprt vozni pas zaradi popravila poškodovane dilatacije na viaduktu Ivanje selo. Na štajerski avtocesti bo promet med Domžalami in Šentjakobom proti Ljubljani prav tako potekal po enem pasu zaradi popravila vozišča. V noči na četrtek bo med 21. in 5. uro zaradi nujnih vzdrževanih del zaprt predor Karavanke v obe smeri.

07.06.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 31. maja 2024

Obnova odseka štajerske avtoceste med Framom in Slovensko Bistrico bo prešla v drugo fazo, ko bo promet potekal po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Konec tega tedna bo promet potekal samo po enem pasu proti Ljubljani zaradi preureditve delovne zapore. Možni so zastoji.

24.05.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. maja 2024

Zaradi ponedeljkovega praznika, ki je v nekaterih državah dela prost dan, ter začetka binkoštnih počitnic v nekaterih deželah pričakujemo povečan promet.

17.05.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 10. maja 2024

Po koncu praznikov in počitnic pričakujemo povečan promet iz smeri turističnih krajev proti osrednji Sloveniji in Avstriji. Zaradi praznika v tujini je v četrtek pričakovati močno povečan tranzitni promet, ki se bo združil z dnevnimi prometnimi konicami v naši državi. Na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico se začenja obnova voziščne konstrukcije, ki bo trajala do sredine oktobra.

03.05.2024 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ