Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 18. julija 2019

V soboto, 13. julija 2019, se začnejo počitnice v delu Nemčije, Nizozemske in Švice. To bo vplivalo na dodatno povečanje prometa konec tedna in v ponedeljek proti slovenski in hrvaški obali ter v obratni smeri. Pričakovati je tudi bolj polna počivališča in tamkajšnje parkirne prostore. Najbolj obremenjena bosta petek popoldne in sobota dopoldne, ko je zastoje pričakovati na zahodni ljubljanski obvoznici od Kosez mimo Brda proti Brezovici, zato svetujemo preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča. Predvsem na začetku tedna je zaradi povečanega tovornega prometa in avstrijskih mejnih kontrol pričakovati zastoje pred prehodoma Karavanke in Šentilj.

11.07.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 11. julija 2019

V poletnem času vsak konec tedna, pogosto pa tudi ob ponedeljkih, pričakujemo močno povečan promet proti slovenski in hrvaški obali ter obratno proti notranjosti. Ob tem opozarjamo tudi na bolj obremenjena počivališča in parkirne prostore na počivališčih. Največ gneče pričakujemo v petek popoldne in soboto dopoldne.

04.07.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 4. julija 2019

Tako v Sloveniji kot večjem delu Evrope so se pričele počitnice, zaradi česar se jutranje in popoldanske konice med tednom prevešajo v dopustniške konice ob petkih popoldan proti turističnim krajem, medtem ko bodo v drugi smeri največje obremenitve ob sobotah dopoldan ter nedeljah. Pričakovati je tudi bolj polna počivališča in parkirne prostore.

27.06.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 27. junija 2019

V četrtek je praznik v Avstriji, večjem delu Nemčije, Švici ter na Poljskem in Hrvaškem. Zato bo močno povečan promet proti slovenski in hrvaški obali. Tako v četrtek kot petek se bo povečalo število tovornih vozil na avtocestah med Italijo in Madžarsko ter pred prehodi z Avstrijo (Karavanke, Šentilj). V obratni smeri bodo večje zgostitve predvsem v nedeljo popoldne.

20.06.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 20. junija 2019

Konec tedna se pričakuje povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem. Začenjajo se tudi počitnice na Hrvaškem in Madžarskem. V obratni smeri je pričakovati večje zgostitve predvsem v nedeljo proti večeru. Povečan promet bo tudi v ponedeljek. Čakalne dobe je pričakovati na mejnih prehodih. Od nedelje, 16. junija 2019, od 5. ure do ponedeljka, 17. junija 2019, do 5. ure zjutraj bo zaradi del zaprta hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos v obe smeri. Zaradi del je zlasti v soboto, 15. junija 2019, pričakovati zastoje na gorenjski avtocesti med Šmartnim in Vodicami proti Kranju ter na štajerski avtocesti med Šentjakobom in razcepom Zadobrova proti Ljubljani.

13.06.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 13. junija 2019

V petek in soboto bo povečan promet od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski in Hrvaški zaradi praznikov in začetka počitnic v Avstriji in delu Nemčije. V obratni smeri bo promet povečan v ponedeljek in torek – v ponedeljek je binkoštni ponedeljek ter praznik v Avstriji, na Madžarskem, v Nemčiji ter večjem delu Švice.

05.06.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 6. junija 2019

Že v sredo, 29. maja 2019, popoldne in zvečer ter v četrtek, 30. maja 2019, se bo povečal promet od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski in Hrvaški. V obratni smeri bo promet povečan v nedeljo in ponedeljek. V četrtek je namreč praznik in podaljšan vikend v Avstriji, večjem delu Nemčije in Švice.

29.05.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 30. maja 2019

Ta konec tedna, od sobote zjutraj do nedelje zvečer bo zaprta hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe. Promet se bo močno povečal naslednji teden, predvsem v sredo, 29. maja 2019, popoldne in zvečer ter v četrtek, 30. maja 2019, ko se zaradi praznika začne podaljšan vikend v Avstriji, večjem delu Nemčije in delu Švice. Zato bodo v četrtek, 30. maja 2019, jutranje prometne konice daljše kot običajno. Promet bo povečan od Avstrije proti Osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski. Povečan promet se pričakuje tudi na mejnih prehodih s Hrvaško.

23.05.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 23. maja 2019

Zaradi del med koncem tedna na odseku štajerske avtoceste med Blagovico in Vranskim proti Mariboru voznikom svetujemo, naj uporabijo vzporedno regionalno cesto ali obvoz skozi Zasavje. Konec tedna bo zaprta tudi hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe.

16.05.2019 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ