Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 18. februarja 2021

Zaradi sproščanja protikoronskih ukrepov so pogostejše jutranje in popoldanske prometne konice. V prihodnjem tednu na avtocestnem omrežju ni predvidenih večjih vzdrževalnih del. Zaradi gradbenih del bodo v predoru Karavanke občasne kratkotrajne popolne zapore v obe smeri. Po lanski obnovi zahodne cevi predora Golovec bo od predvidoma sredine marca do druge polovice maja 2021 v obnovi še sosednja, vzhodna cev predora. Trenutno poteka akcija poostrenega policijskega nadzora tovornih vozil in avtobusov.

11.02.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 11. februarja 2021

Od sobote zjutraj, 6. februarja do srede dopoldne, 10. februarja bo zaradi del v predoru Markovec zaprt odsek hitre ceste Koper-Izola, pomet bo urejen dvosmerno po polovici hitre ceste. Zaradi praznika v Sloveniji bo v ponedeljek, 8. februarja 2021 veljala omejitev tovornega prometa med 8. in 21. uro.

04.02.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 4. februarja 2021

Na območju razcepa Srmin bo do sobote spremenjen potek prometa zaradi sanacije vozišča. Do 7. februarja poteka nacionalna akcija ozaveščanja o tveganjih uporabe mobilnega telefona v prometu. Policisti bodo v tem času poostreno nadzirali uporabo naprav, ki ovirajo voznike med vožnjo, kot tudi uporabo varnostnih pasov in otroških sedežev.

28.01.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 28. januarja 2021

Zaradi sunkov vetra priporočamo previdno vožnjo na Štajerskem in v Pomurju. Megla v pasovih zmanjšuje vidljivost vožnje, predvsem na Primorskem v okolici Nanosa.

21.01.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 21. januarja 2021

V petek, 15. januarja 2021, začne v Sloveniji veljati prepoved prehitevanja za tovorna vozila nad 7,5 t na avtocesti A1 (Koper–Šentilj) v obe smeri vsak dan med 6. in 18. uro. Prehitevanje bo dovoljeno le v primeru, kadar so voznikom na voljo trije vozni pasovi v isto smer.

14.01.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 14. januarja 2021

Konec tedna bo zaključek počitnic v delu Nemčije in na Hrvaškem, zato je pričakovati povečan promet predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško in Avstrijo. Na pot se odpravite samo z ustrezno zimsko opremo. Vožnjo prilagodite razmeram na cesti in vzdržujte varnostno razdaljo. Občasno bodo na cestah plužne in posipne skupine. Pri načrtovanju poti v zimskih razmerah upoštevajte podaljšanje časa potovanja.

07.01.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 7. januarja 2020

Zaradi vračanja voznikov po praznikih pričakujemo povečan promet na cestah iz smeri Hrvaške proti Avstriji, še posebej na Šentilju in Karavankah. Promet bo povečan med 1. in 3. januarjem, največ gneče pričakujemo 2. januarja 2021.

31.12.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 31. decembra 2020

Po podatkih ARSO bo vreme spremenljivo z občasnim dežjem in na nekaterih območjih tudi sneženjem. Proti novemu letu se bo vreme nekoliko izboljšalo. Zaradi povečanega prometa od Avstrije proti Hrvaški pred prazniki, občasnega zapiranja predora Karavanke proti Sloveniji in poostrenega mejnega nadzora je pričakovati čakalne dobe pred mejnimi prehodi.

24.12.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. decembra 2020

Zaradi jutranje megle ali nizke oblačnosti se lahko podaljšajo potovalni časi, zmanjšana je vidljivost. Na gorenjski avtocesti med Naklim in Kranjem promet poteka le po enem prometnem pasu, zato so zlasti v jutranji konici možni zastoji. Na primorski avtocesti med Črnim Kalom in Srminom proti Kopru ter na istrski hitri cesti med Srminom in Bertoki je zaradi obnove vozišča zaprt vozni pas. Na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem proti Ljubljani pa je zaprt odstavni pas.

17.12.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ