Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 26. novembra 2020

Od 15. novembra je v Sloveniji obvezna zimska oprema, poleg pnevmatik pa je dobro pred zimo preveriti celotno kondicijo avtomobila. Zaradi občasnega slabega vremena (megla, dež) se lahko podaljša potovalni čas, zmanjšana je tudi vidljivost. V noči na petek pričakujemo manjše padavine, meja sneženja se bo spustila do okoli 700 m. Na Primorskem bo burja, ki lahko v nočeh na petek in soboto v Vipavski dolini dosega hitrosti okoli 100 km/h do 130 km/h.

19.11.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 19. novembra 2020

Od sobote zjutraj do nedelje zvečer bo zaradi del v obeh smereh zaprta vipavska hitra cesta med priključkoma Selo in Šempeter pri Gorici, zaprt bo tudi priključek Vogrsko. Prav tako od sobote zjutraj do nedelje zvečer bosta na avtocestnem priključku Kranj vzhod zaprta uvoz proti Ljubljani ter izvoz iz smeri Jesenic, zaradi del na regionalni cesti Šenčur–Kranj.

12.11.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 12. novembra 2020

Zjutraj in del dopoldneva se ponekod zadržuje megla. Zaradi občasnega slabega vremena (megla, dež) se lahko podaljša potovalni čas, prav tako je zmanjšana vidljivost. Od 15. novembra je v Sloveniji obvezna zimska oprema. Dve obsežnejši obnovi, na gorenjski avtocesti med Brezjem in Kranjem ter na pomurski avtocesti med Vučjo vasjo in Gančani, se zaključujeta.

05.11.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 5. novembra 2020

Dve obsežnejši obnovi, na gorenjski avtocesti med Brezjem in Kranjem zahod ter na pomurski med Vučjo vasjo in Gančani, sta v zaključni fazi in v prihodnjih dneh bo stekla odstranitev zapor. V noči na sredo bo zaradi del v predorih zaprt odsek primorske avtoceste med Kozino in Kastelcem proti Kopru, v noči na četrtek pa je predvidena zapora odseka med Črnim Kalom in Srminom v obe smeri vožnje.

29.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 29. oktobra 2020

V noči na torek bo zaprt odsek primorske avtoceste med Kozino in Kastelcem, v noči na sredo pa odsek med Črnim Kalom in Srminom. Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih. Na pomurski avtocesti med Vučjo vasjo in Gančani promet poteka dvosmerno po eni polovici ceste, enaka prometna ureditev je tudi na vipavski hitri cesti med Selom in Vogrskim.

22.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 22. oktobra 2020

Od petka zvečer do ponedeljka zjutraj bo zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih.

16.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 15. oktobra 2020

Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih, zaprt je priključek Naklo proti Ljubljani, obvoz je urejen čez priključek Kranj zahod. Med Radovljico in Brezjem proti Ljubljani promet poteka po zoženih pasovih ob omejitvi hitrosti na 60 km/h.

08.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 8. oktobra 2020

Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic lahko na podaljšanje potovalnih časov vplivajo tudi občasno poslabšano vreme (megla, dež), nekoliko povečan promet zaradi začetka študijskega leta ter pričakovano čakanje na mejnih prehodih, kjer ostaja nadzor prometa in potnikov. Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih, predvidoma v soboto dopoldne, 3. oktobra 2020, bo znova odprt priključek Podtabor proti Ljubljani, obvoz bo do takrat urejen preko priključkov Brezje in Naklo. Od nedelje, 4. oktobra 2020, pa bo proti Ljubljani predvidoma do 11. oktobra 2020 zaprt priključek Naklo, obvoz bo urejen čez priključek Kranj zahod.

01.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 1. oktobra 2020

Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic bo na podaljšanje potovalnih časov vplival tudi začetek študijskega leta. Na mejnih prehodih je zaradi nadzora prometa in potnikov še naprej pričakovano čakanje. Zjutraj in del dopoldneva se ponekod zadržuje megla, ki zmanjšuje vidljivost udeležencev v prometu in lahko prihaja do prometnih nesreč zaradi naleta. Zaradi vse krajšega dneva in slabše vidljivosti  priporočamo še posebno pazljivost na cesti, zmanjšanje hitrosti, povečanje varnostne razdalje in uporabo meglenk. 

24.09.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ