Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 12. avgusta 2021

Ta konec tedna bodo na avtocestah najbolj obremenjeni mejni prehodi Gruškovje, Obrežje in Karavanke, na drugih cestah pa Metlika, Vinica, Jelšane, Sečovlje, Dragonja, Starod, Slovenska vas, Zavč in Zgornji Leskovec. Zaradi vrhunca turistične sezone bo vse do ponedeljka močno povečan promet skozi vso Slovenijo.

06.08.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 5. avgusta 2021

Zaradi začetka počitnic v južnem delu Nemčije (Bavarska in Baden-Wuerttemberg) je tudi ta konec tedna med četrtkom in ponedeljkom pričakovati močno povečan promet skozi Slovenijo ter daljše čakalne dobe in zastoje pred mejnimi prehodi s Hrvaško in Avstrijo. Najbolj obremenjeni bodo mejni prehodi Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja in Karavanke. Voznikom priporočamo izbiro drugih, manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje.

29.07.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 29. julija 2021 

Konec tedna bo zaradi odstranjevanja zapore zaprt odsek vipavske hitre ceste H4 med Selom in Šempetrom v obe smeri. Obnova na območju nasipa Vogršček bo tako zaključena. Začenjamo z obnovitvenimi deli na območju viadukta Žepina na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem.

22.07.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 22. julija 2021

Med turistično sezono so pogoste dopustniške konice ob koncih tedna, ko je promet povečan predvsem v smeri od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri. Več prometa je pričakovati tudi proti drugim turističnim krajem po Sloveniji in pred mejnimi prehodi.

15.07.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 15. julija 2021

Prihodnji teden v nočnem času načrtujemo nekaj vzdrževalnih delovnih zapor na primorski avtocesti. Nadaljujeta se obnovi severne ljubljanske obvoznice med Novimi Jaršami in Bežigradom ter dolenjske avtoceste med Brežicami in Obrežjem, začenja se obnova pomurske avtoceste med Vučjo vasjo in Mursko Soboto.

08.07.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 8. julija 2021

Čeprav je v teh dneh vročina nekoliko popustila, sredi prihodnjega tedna v Sloveniji pričakujemo nov vročinski val. Voznikom svetujemo, da se na pot odpravijo spočiti in da imajo vedno pri roki dovolj osvežilne pijače. Med daljšimi potmi priporočamo postanke, med katerimi se je dobro razgibati ali si privoščiti krajši sprehod.

01.07.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 1. julija 2021

Jutranje in popoldanske konice med tednom se z začetkom turistične sezone prevešajo v dopustniške konice ob koncih tedna. Takrat bo promet povečan predvsem v smeri od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri. Več prometa je pričakovati tudi proti drugim turističnim krajem po Sloveniji in pred mejnimi prehodi. Voznikom priporočamo, da pred odhodom na dopust preverijo svoje vozilo in se na pot odpravijo spočiti. V teh vročih dneh je dobro imeti ob sebi večjo količino pijače. Predlagamo tudi spremljanje razmer na cestah in načrtovanje poti ob manj prometno obremenjenih terminih oziroma uporabo manj obremenjenih poti.

24.06.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. junija 2021

Konec tedna pričakujemo močno povečan promet predvsem od Avstrije proti Hrvaški. Med bolj obremenjenimi bodo ljubljanski obroč, predvsem razcep Kozarje, primorska avtocesta proti Kopru ter območja del. Zaradi tovornih vozil bo povečana gostota tudi v ponedeljek, še posebno pred prehodi z Avstrijo. Čakalne dobe so možne tudi na drugih mejnih prehodih, predvsem s Hrvaško, zaradi postopkov preverjanja dokumentov.

17.06.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 17. junija 2021

Konec tedna se obeta povečan promet od Avstrije proti Istri oziroma Hrvaški. Možne so zgostitve v času prometnih konic na območju delovnih zapor in na ljubljanskem obroču. Čakalne dobe je pričakovati na bolj obremenjenih mejnih prehodih.

10.06.2021 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ