Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 7. januarja 2020

Zaradi vračanja voznikov po praznikih pričakujemo povečan promet na cestah iz smeri Hrvaške proti Avstriji, še posebej na Šentilju in Karavankah. Promet bo povečan med 1. in 3. januarjem, največ gneče pričakujemo 2. januarja 2021.

31.12.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 31. decembra 2020

Po podatkih ARSO bo vreme spremenljivo z občasnim dežjem in na nekaterih območjih tudi sneženjem. Proti novemu letu se bo vreme nekoliko izboljšalo. Zaradi povečanega prometa od Avstrije proti Hrvaški pred prazniki, občasnega zapiranja predora Karavanke proti Sloveniji in poostrenega mejnega nadzora je pričakovati čakalne dobe pred mejnimi prehodi.

24.12.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. decembra 2020

Zaradi jutranje megle ali nizke oblačnosti se lahko podaljšajo potovalni časi, zmanjšana je vidljivost. Na gorenjski avtocesti med Naklim in Kranjem promet poteka le po enem prometnem pasu, zato so zlasti v jutranji konici možni zastoji. Na primorski avtocesti med Črnim Kalom in Srminom proti Kopru ter na istrski hitri cesti med Srminom in Bertoki je zaradi obnove vozišča zaprt vozni pas. Na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem proti Ljubljani pa je zaprt odstavni pas.

17.12.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 17. decembra 2020

Na gorenjski avtocesti med Podtaborom in Kranjem proti Ljubljani promet na krajšem odseku poteka le po enem prometnem pasu, zato so zlasti v jutranji konici možni zastoji. Na primorski avtocesti med Črnim Kalom in Srminom proti Kopru je zaradi obnove vozišča zaprt eden od prometnih pasov. Na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem proti Ljubljani pa je zaprt odstavni pas. Zaradi jutranje megle ali nizke oblačnosti se lahko podaljšajo potovalni časi, zmanjšana je vidljivost.

10.12.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 10. decembra 2020

Zaradi slabega vremena (sneg, dež in megla) se lahko podaljšajo potovalni časi, zmanjšana je vidljivost, obstaja možnost žleda in poledice. Na cestah so posipne in plužne skupine. Priporočamo več rezervnega časa za potovanje in previdno vožnjo. Na pot se nikakor ne odpravite brez zimske opreme.

03.12.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 3. decembra 2020

Od sobote zjutraj do nedelje zvečer bo zaprt odsek vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim zaradi zaključka projekta rekonstrukcije vozišča, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Na pomurski avtocesti je na območju priključka Lenart zoženo vozišče. Na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem proti Ljubljani je zaprt odstavni pas. V nočeh na sredo in četrtek bo promet skozi predor Karavanke zaradi del potekal izmenično enosmerno. Zaradi občasnega slabega vremena (megla, dež) se lahko podaljša potovalni čas, zmanjšana je tudi vidljivost.

26.11.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 26. novembra 2020

Od 15. novembra je v Sloveniji obvezna zimska oprema, poleg pnevmatik pa je dobro pred zimo preveriti celotno kondicijo avtomobila. Zaradi občasnega slabega vremena (megla, dež) se lahko podaljša potovalni čas, zmanjšana je tudi vidljivost. V noči na petek pričakujemo manjše padavine, meja sneženja se bo spustila do okoli 700 m. Na Primorskem bo burja, ki lahko v nočeh na petek in soboto v Vipavski dolini dosega hitrosti okoli 100 km/h do 130 km/h.

19.11.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 19. novembra 2020

Od sobote zjutraj do nedelje zvečer bo zaradi del v obeh smereh zaprta vipavska hitra cesta med priključkoma Selo in Šempeter pri Gorici, zaprt bo tudi priključek Vogrsko. Prav tako od sobote zjutraj do nedelje zvečer bosta na avtocestnem priključku Kranj vzhod zaprta uvoz proti Ljubljani ter izvoz iz smeri Jesenic, zaradi del na regionalni cesti Šenčur–Kranj.

12.11.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 12. novembra 2020

Zjutraj in del dopoldneva se ponekod zadržuje megla. Zaradi občasnega slabega vremena (megla, dež) se lahko podaljša potovalni čas, prav tako je zmanjšana vidljivost. Od 15. novembra je v Sloveniji obvezna zimska oprema. Dve obsežnejši obnovi, na gorenjski avtocesti med Brezjem in Kranjem ter na pomurski avtocesti med Vučjo vasjo in Gančani, se zaključujeta.

05.11.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ