Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 12. decembra 2019

Voznike opozarjamo na poslabšano vidljivost ob megli ali slabem vremenu. Za praznični december je značilno tudi večje število dogodkov, zato priporočamo načrtovanje poti ter previdnost in pozornost na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti in ob povratku na cilj. Konec tedna bo zaradi popravila vozišča v predorih zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, zaradi umika delovne zapore ob zaključku obsežnejših obnovitvenih del pa tudi vipavska hitra cesta med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici v obe smeri.

05.12.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 5. decembra 2019

Prehajamo v zadnji mesec v letu oziroma v praznični december, kar pomeni večje število dogodkov, zato priporočamo načrtovanje poti ter previdnost in pozornost na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti in ob povratku na cilj. Več prometa kot običajno je predvsem ob koncih tedna pričakovati v okolici turističnih krajev oziroma krajev, kjer potekajo decembrske prireditve. Glede na napovedi bo vreme spremenljivo, v nedeljo in v začetku prihodnjega tedna se možnost za padavine znova poveča ter dež lahko po nižinah preide v sneg.

28.11.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 28. novembra 2019

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah, preglejte predvidena dela ter upoštevajte ostale koristne informacije.

21.11.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 21. novembra 2019

Voznike opozarjamo, naj zaradi spremenljivih vremenskih razmer vozijo previdno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo. Prevladovalo bo namreč oblačno vreme s pogostimi padavinami, na višje ležečih predelih bo tudi snežilo. Od 15. novembra do 15. marca oziroma v zimskih razmerah je v Sloveniji za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisana zimska oprema.

14.11.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 14. novembra 2019

Voznike opozarjamo, naj zaradi spremenljivih vremenskih razmer vozijo previdno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo. Prevladovalo bo namreč oblačno vreme z občasnimi padavinami, na višje ležečih predelih bo tudi snežilo. Od 15. novembra do 15. marca oziroma v zimskih razmerah je v Sloveniji za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisana zimska oprema.

07.11.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 7. novembra 2019

Konec tedna se obeta nekoliko povečan promet zaradi praznika in počitnic v številnih evropskih državah. Dan pred prazniki ter po vikendu pričakujemo tudi povečano število tovornih vozil. Zgostitve bodo predvsem iz smeri Avstrije proti Hrvaški in iz smeri Italije proti Obrežju, predvsem v sredo, 30. oktobra, in v četrtek, 31. oktobra. Povečan promet bo tudi 3. novembra od turističnih krajev proti večjim mestnim središčem.

30.10.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 3. novembra 2019

V številnih evropskih državah so konec tedna prazniki, zato bo na cestah povečano število tovornih vozil, največ v petek, 25. oktobra, v ponedeljek, 28. oktobra, in v sredo, 30. oktobra. Opozarjamo tudi na povečan promet iz smeri Avstrije proti Hrvaški in Italije proti Obrežju, predvsem v sredo, 30. oktobra, in v četrtek, 31. oktobra. Povečan promet bo tudi 3. novembra od turističnih krajev proti večjim mestnim središčem. V nedeljo, 27. oktobra 2019, bo med 7. in 20. uro popolna zapora odsekov avtoceste A5 med Vučjo vasjo in Lenartom proti Mariboru zaradi pregleda predora Cenkova. Promet bo preusmerjen po vzporednih državnih cestah.

24.10.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. oktobra 2019

Štajerska avtocesta proti Ljubljani bo konec tedna zaradi del zaprta med priključkoma Vransko in Blagovica. Na izvozu Vransko proti Ljubljani lahko nastanejo zastoji, zato priporočamo predhodni izvoz Šentrupert. Poleg tega bo v okviru zaključnih del promet na območju nekdanje cestninske postaje Kompolje konec tedna urejen le po enem pasu v vsako smer vožnje. Zastoje zaradi popravila vozišča je konec tedna pričakovati na primorski avtocesti med Uncem in počivališčem Lom proti Ljubljani, opozarjamo tudi na predvidoma štiriurno popolno zaporo odseka med Črnim Kalom in Srminom (proti Kopru in proti Ljubljani) zaradi vaje zaščite in reševanja v nedeljo dopoldan. Na gorenjski avtocesti med priključkoma Šmartno in Brod bo promet zaradi del urejen po enem pasu, v soboto proti Kranju in v nedeljo proti Ljubljani. Pričakovati je lahko zastoje.

17.10.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 17. oktobra 2019

Zaradi številnih obnov in vzdrževalnih del ter ugodne vremenske napovedi pričakujemo zgostitve in zastoje predvsem na primorski avtocesti (konec tedna). Od sobote, 12. oktobra 2019, od 18. ure do ponedeljka, 14. oktobra 2019, do 5. ure zjutraj bo zaradi del zaprta hitra cesta med priključkom Ajdovščina in razcepom Nanos proti Ljubljani (v tej smeri bo zaprt tudi priključek Vipava).

10.10.2019 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ