Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 12. avgusta

Zaradi dopustov tudi v prihajajočem vikendu od petka, 5.8., do ponedeljka, 8.8., pričakujemo nadpovprečno obremenjene prometne povezave med Avstrijo in Hrvaško ter Italijo in Hrvaško.

05.08.2016 VEČ
Prometna napoved
Uspešno upravljanje prometa v najbolj obremenjenem vikendu in prihodu predsednika Putina

Služba za upravljanje prometa in prometne varnosti DARS d.d. je že v maju, s pomočjo sodelavcev področja rednega vzdrževanja, cestnine, Policije in Direkcije za infrastrukturo, izdelala Plan upravljanja mednarodnega prometnega toka Šentilj–Gruškovje.

02.08.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 5. avgusta

Pred nami je prometno izredno obremenjen konec tedna. Med 28. in 31. avgustom je pričakovati izredno povečan promet od Avstrije in Italije proti Hrvaški, prav tako tudi od Italije proti Madžarski in iz mestnih središč proti turističnim krajem. Ob koncu tedna se začenjajo šolske počitnice v nemških zveznih državah Bavarska in Baden Wuerttemberg. Ob skorajšnjem prihodu italijanskih turistov je pričakovati dodatno povečan promet na obalnih cestah ter mejnih prehodih.

28.07.2016 VEČ
Prometna napoved
30. julij: načrtovane poti po gorenjskih cestah opravite ali dopoldne ali zgodaj zvečer

V soboto, 30. julija 2016, bo zaradi slovesnosti pri Ruski kapelici na območju Gorenjske in Ljubljane oviran promet. Udeležencem v prometu svetujemo, da na območju Gorenjske in Ljubljane 30. julija ne načrtujete potovanj oz. se pravočasno pripravite in prilagodite svojo udeležbo v prometu. Priporočamo, da načrtovane poti, ki jih nameravate opraviti po teh cestah, opravite v dopoldanskem času ali jih prestavite na zgodaj zvečer, ko ne pričakujemo več zapor na glavnih tranzitnih poteh. Zaradi prometno obremenjene sobote pričakujemo največje zgostitve v prometu sredi dneva in popoldne.

22.07.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do začetka avgusta 2016

Pred nami sta dva prometno izredno obremenjena konca tedna. Turistična sezona je na višku, zato je že ta konec tedna, med 22. in 24. julijem, pričakovati izredno povečan promet od Avstrije in Italije proti Hrvaški, v popoldanskem času tudi od Italije proti Madžarski, prav tako iz mestnih središč proti turističnim krajem

21.07.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 22. julija

Bliža se višek poletne sezone, zato se bo prihajajoči konec tedna promet od Avstrije proti Hrvaški in nazaj spet dodatno povečal. Počitnice se začenjajo še na severu Nizozemske. V soboto pričakujemo močno povečan promet pred predorom Karavanke (predvsem na avstrijski strani), na mejnih prehodih v Istri ter na koncu podravske avtoceste A4 v Dražencih. Za avtocesto A4 voznikom predlagamo, da preučijo in uporabijo alternativne poti, nekaj možnosti je navedenih v priloženem letaku.

14.07.2016 VEČ
Prometna napoved
30. julija močno oviran promet na območju Gorenjske in Ljubljane

V soboto, 30. julija 2016, bo zaradi slovesnosti pri Ruski kapelici na območju Gorenjske in Ljubljane močno oviran promet. Zato svetujemo, da na območju Gorenjske in Ljubljane 30. julija ne načrtujete potovanj oz. se pravočasno pripravite in prilagodite svojo udeležbo v prometu.

14.07.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 15. julija

Počitnice se začenjajo tudi v delu Avstrije (Koroška) in v osrednjem delu Nizozemske, zato se bo glede na pretekle tedne promet od Avstrije proti Hrvaški ta konec tedna še povečal. V soboto pričakujemo zastoje pred predorom Karavanke (predvsem na avstrijski strani), na mejnih prehodih v Istri ter na koncu podravske avtoceste A4 v Dražencih. Za slednjo voznikom predlagamo, da preučijo in uporabijo alternativne poti, nekaj možnosti je navedenih v priloženem letaku. V petek popoldne je pričakovati zastoje tudi na ljubljanski obvoznici proti Primorski ter na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja. V nedeljo bo povečan promet v obratni smeri, od hrvaške in slovenske obale proti Avstriji, pa tudi od drugih turističnih krajev proti večjim mestom. Vozniki naj bodo pozorni na omejitve in zapore.

07.07.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 8.julija

Zaradi pričetka počitnic v Avstriji, na Češkem, Slovaškem in Belgiji je predviden močno povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, predvidevajo se zastoji tudi proti Gruškovju, predvsem na koncu avtoceste A4 v Dražencih. Ker bodo na tem delu zaradi gradbišča in predvidenega povečanega prometa v prihodnjih vikendih tudi zelo dolgi zastoji, voznikom že sedaj predlagamo, da preučijo in uporabijo alternativne poti. Nekaj možnosti je navedenih na priloženem letaku.

30.06.2016 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ