Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 4. novembra

Zaradi začetka jesenskih počitnic in praznikov v večjem delu Evrope pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj, zlasti konec tedna. V soboto, 29. oktobra, bo predvidoma med 8. in 16. uro promet na odseku primorske avtoceste prek viadukta Verd pri Vrhniki proti Ljubljani urejen zgolj po enem pasu, v primeru daljšega zastoja bo zapora začasno odstranjena in promet bo spet urejen po dveh prometnih pasovih.

28.10.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 28. oktobra

V soboto, 22. oktobra, je pričakovati zastoje na odseku primorske avtoceste A1 med cestninsko postajo Log in Brezovico proti Ljubljani. Zaradi nujnega popravila vozišča bo predvidoma med 6. in 18. uro zaprt vozni pas, tako da bo promet proti Ljubljani v dolžini približno 1,5 kilometra potekal zgolj po prehitevalnem pasu. V soboto, 22. oktobra, bo promet na odseku primorske avtoceste med počivališčem Ravbarkomanda in priključkom Postojna proti Kopru od 12. ure dalje in do večernih ur v dolžini približno dva kilometra zaradi postavitve betonske varnostne ograje potekal le po enem pasu, pričakovati je zastoje. Nujna vzdrževalna dela na enem najbolj obremenjenih odsekov izvajamo ob koncu tedna, saj se želimo izogniti prometnim konicam med delavniki, ko se večina uporabnikov odpravlja v službo ali iz nje ter po opravkih.

21.10.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 21. oktobra

Konec tedna skladno s prometnim koledarjem lahko pričakujemo nekoliko povečan promet proti turističnim krajem ter v obratni smeri. Zaradi napovedanih del opozarjamo na možne občasne zastoje v soboto in nedeljo, 15. in 16. oktobra, na ljubljanski vzhodni obvoznici, saj bo promet skozi predor Golovec v smeri proti Štajerski potekal zgolj po enem pasu. Ker bodo dela potekala tudi na viaduktu Dolgi most na južni obvoznici, voznikom iz smeri Primorske proti Štajerski svetujemo uporabo severne obvoznice. V nedeljo, 16. oktobra, bo promet na primorski avtocesti med cestninsko postajo Log in Vrhniko v razdalji približno 500 metrov proti Kopru potekal zgolj po enem pasu, na območju viadukta Verd pri Vrhniki pa bo v soboto po enem pasu proti Kopru potekal v razdalji nekaj več kot en kilometer. Promet bo v nedeljo, 16. oktobra, po enem pasu proti Kopru potekal tudi med viaduktom Ravbarkomanda in priključkom Postojna oz. nadvozom čez reko Pivka. Nujna vzdrževalna dela na najbolj obremenjenih odsekih izvajamo ob koncih tedna, ko je manj prometa v primerjavi z delavniki.

14.10.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 14. oktobra

Konec tedna pričakujemo nekoliko povečan promet proti turističnim krajem ter v obratni smeri. Na primorski avtocesti bodo v soboto, 8. oktobra, v smeri Kopra potekala nujna vzdrževalna dela na območju Unca. Predvidoma od 10. ure dalje in vse do večernih ur bo promet mimo priključka Unec proti Kopru v dolžini približno 500 metrov urejen zgolj po enem pasu in ob omejeni hitrosti vožnje. Občasno lahko nastane zastoj.

07.10.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 7. oktobra

Jutranje in popoldanske prometne konice se bodo s pričetkom študijskega leta še povečale. Zaradi kontrole avstrijskih mejnih organov je še vedno občasno pričakovati zastoje pred predorom Karavanke proti Avstriji in obratno, iz Avstrije proti Sloveniji.

03.10.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 30. septembra 2016

Ob koncu tedna pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem, v nedeljo popoldne in zvečer pa nazaj. Ob lepem vremenu je pričakovati zastoje na ozkih grlih med Avstrijo ter slovenskim in hrvaškim primorjem (Karavanke, ljubljanska obvoznica, mejni prehodi v Istri). Zaradi kontrole avstrijskih mejnih organov je še vedno občasno pričakovati zastoje pred predorom Karavanke proti Avstriji in obratno, iz Avstrije proti Sloveniji.

23.09.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 23. septembra

Ker so počitnice končane tudi v zadnjih nemških deželah, ne bo več velikih selitev tujih turistov proti morju in nazaj. Kljub temu je predvsem ob lepem vremenu pričakovati zastoje na ozkih grlih med Avstrijo ter slovenskim in hrvaškim primorjem (Karavanke, ljubljanska obvoznica, mejni prehodi v Istri). Promet proti turističnim krajem bo povečan predvsem v petek popoldne in soboto dopoldne, v nedeljo popoldne in zvečer pa nazaj. Zaradi kontrole avstrijskih mejnih organov, je še vedno občasno pričakovati zastoje pred predorom Karavanke proti Avstriji in obratno, iz Avstrije proti Sloveniji.

15.09.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 16. septembra

Konec tedna se zaključujejo počitnice v nekaterih predelih Avstrije, Nemčije (Baden Wuerttemberg in Bavarske) ter Italije. Promet bo tudi ta konec tedna zaradi tranzita tujih turistov povečan predvsem na primorski avtocesti A1 in na cestah v slovenski Istri. Zastoje je pričakovati na gorenjski avtocesti A2 pred predorom Karavanke proti Avstriji ter v soboto zlasti dopoldne na zahodni ljubljanski obvoznici iz smeri predora Šentvid proti razcepu Kozarje in naprej proti Brezovici.

09.09.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 9. septembra

Ob začetku šolskega leta opozarjamo na širša območja šol, vrtcev, avtobusnih postajališč in poti v šolo, kjer je pričakovati učence, dijake in študente (pešci, kolesarji, rolkarji, motoristi). Pri prevozu otrok ne pozabite na varnostne pasove, odsevne rutice, prilagojeno hitrost in dodatno pozornost. Povečujejo se tudi jutranje in popoldanske prometne konice, med tednom predvsem med 6. in 8. uro ter med 15. in 17. uro.

02.09.2016 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ