Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 21. novembra 2019

Voznike opozarjamo, naj zaradi spremenljivih vremenskih razmer vozijo previdno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo. Prevladovalo bo namreč oblačno vreme s pogostimi padavinami, na višje ležečih predelih bo tudi snežilo. Od 15. novembra do 15. marca oziroma v zimskih razmerah je v Sloveniji za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisana zimska oprema.

14.11.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 14. novembra 2019

Voznike opozarjamo, naj zaradi spremenljivih vremenskih razmer vozijo previdno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo. Prevladovalo bo namreč oblačno vreme z občasnimi padavinami, na višje ležečih predelih bo tudi snežilo. Od 15. novembra do 15. marca oziroma v zimskih razmerah je v Sloveniji za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisana zimska oprema.

07.11.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 7. novembra 2019

Konec tedna se obeta nekoliko povečan promet zaradi praznika in počitnic v številnih evropskih državah. Dan pred prazniki ter po vikendu pričakujemo tudi povečano število tovornih vozil. Zgostitve bodo predvsem iz smeri Avstrije proti Hrvaški in iz smeri Italije proti Obrežju, predvsem v sredo, 30. oktobra, in v četrtek, 31. oktobra. Povečan promet bo tudi 3. novembra od turističnih krajev proti večjim mestnim središčem.

30.10.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 3. novembra 2019

V številnih evropskih državah so konec tedna prazniki, zato bo na cestah povečano število tovornih vozil, največ v petek, 25. oktobra, v ponedeljek, 28. oktobra, in v sredo, 30. oktobra. Opozarjamo tudi na povečan promet iz smeri Avstrije proti Hrvaški in Italije proti Obrežju, predvsem v sredo, 30. oktobra, in v četrtek, 31. oktobra. Povečan promet bo tudi 3. novembra od turističnih krajev proti večjim mestnim središčem. V nedeljo, 27. oktobra 2019, bo med 7. in 20. uro popolna zapora odsekov avtoceste A5 med Vučjo vasjo in Lenartom proti Mariboru zaradi pregleda predora Cenkova. Promet bo preusmerjen po vzporednih državnih cestah.

24.10.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. oktobra 2019

Štajerska avtocesta proti Ljubljani bo konec tedna zaradi del zaprta med priključkoma Vransko in Blagovica. Na izvozu Vransko proti Ljubljani lahko nastanejo zastoji, zato priporočamo predhodni izvoz Šentrupert. Poleg tega bo v okviru zaključnih del promet na območju nekdanje cestninske postaje Kompolje konec tedna urejen le po enem pasu v vsako smer vožnje. Zastoje zaradi popravila vozišča je konec tedna pričakovati na primorski avtocesti med Uncem in počivališčem Lom proti Ljubljani, opozarjamo tudi na predvidoma štiriurno popolno zaporo odseka med Črnim Kalom in Srminom (proti Kopru in proti Ljubljani) zaradi vaje zaščite in reševanja v nedeljo dopoldan. Na gorenjski avtocesti med priključkoma Šmartno in Brod bo promet zaradi del urejen po enem pasu, v soboto proti Kranju in v nedeljo proti Ljubljani. Pričakovati je lahko zastoje.

17.10.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 17. oktobra 2019

Zaradi številnih obnov in vzdrževalnih del ter ugodne vremenske napovedi pričakujemo zgostitve in zastoje predvsem na primorski avtocesti (konec tedna). Od sobote, 12. oktobra 2019, od 18. ure do ponedeljka, 14. oktobra 2019, do 5. ure zjutraj bo zaradi del zaprta hitra cesta med priključkom Ajdovščina in razcepom Nanos proti Ljubljani (v tej smeri bo zaprt tudi priključek Vipava).

10.10.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 10. oktobra 2019

Ta konec tedna bo zaradi sanacije nadvozov oviran promet na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem. Na štajerski avtocesti pa bo od sobote popoldan do ponedeljka zjutraj zaradi del zaprt za promet odsek med Vranskim in Blagovico proti Mariboru, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Pričakovati je zastoje.

03.10.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 3. oktobra 2019

S prvim oktobrom se začenja študijsko leto, zato pričakujemo še nekoliko povečane jutranje prometne konice. Za ta čas so ob koncih tedna še vedno značilne gneče na mejnih prehodih s Hrvaško. Voznikom priporočamo, da so pozorni na prometno signalizacijo in omejitve hitrosti v delovnih zaporah ter da se pravilno razvrstijo na desni ali levi prometni pas, še posebej kadar želijo uporabiti katerega od izvozov na območju del.

26.09.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 26. septembra 2019

Ta konec tedna, predvsem v soboto, bo še nekoliko povečan promet od Hrvaške proti Avstriji. Zastoje pričakujemo pred predorom Karavanke. Sicer pa voznikom priporočamo, da so pozorni na omejitve hitrosti v zaporah in prometno signalizacijo ter da se pravilno razvrstijo na desni ali levi prometni pas, še posebej kadar želijo uporabiti katerega od izvozov na območju del.

19.09.2019 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ