Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 13. decembra 2018

V tem času je poleg jutranjih in popoldanskih prometnih konic zgostitve prometa pričakovati predvsem v okolici prireditev in nakupovalnih centrov. V noči s petka na soboto je po trenutni vremenski napovedi na območju med Logatcem in Senožečami pričakovati neugodne vremenske razmere in snežne padavine do nižin. Vozniki naj se zato na pot odpravijo le z zimsko opremo, prej in z več potrpljenja, varnostna razdalja med vozili naj bo daljša. V petek popoldne, še zlasti po 15. uri, je na ljubljanski obvoznici, izraziteje na južnem delu iz smeri Primorske proti Dolenjski ter na severnem delu v obeh smereh, zaradi povečanega prometa pričakovati zgostitve in zastoje.

06.12.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 6. decembra 2018

Stopamo v praznični mesec december, poln dogodkov in praznovanj, zato voznikom svetujemo previdnost in pozornost na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti na cilj kot tudi ob povratku. Tudi ta petek, 30. novembra, je na ljubljanski obvoznici zaradi močno povečanega prometa med 15. in 18. uro pričakovati zgostitve in zastoje.

29.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 29. novembra 2018

Razen običajnih prometnih konic na slovenskih cestah v prihajajočem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa. Opozarjamo, da bo danes ponoči zaradi del na elektro-strojni opremi zaprt predor Šentvid iz smeri Ljubljane proti Kranju.

22.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 22. novembra 2018

Uporabnike štajerske avtoceste opozarjamo, da bo zaradi del od petka zvečer do nedelje popoldne proti Ljubljani zaprt odsek med Vranskim in Blagovico, promet bo preusmerjen na vzporedno cesto. V prihodnjem tednu razen običajnih prometnih konic na slovenskih cestah sicer ne pričakujemo večjega povečanja prometa.

15.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 15. novembra 2018

V tem obdobju se lahko temperature zelo hitro znižajo, razmere za vožnjo pa poslabšajo. Voznike zato pozivamo k čimprejšnji pripravi vozil na zimske razmere. Uradni začetek izvajanja cestne zimske službe je od 15. novembra tekočega leta do 15. marca naslednjega leta oziroma takrat, ko je lahko zaradi zimskih pojavov ogrožen normalen potek prometa.

08.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 8. novembra 2018

Zaradi zaključka novembrskih praznikov je konec tedna, zlasti v nedeljo popoldne in zvečer, na avtocestah pričakovati povečan promet proti urbanim središčem, prav tako proti mejnim prehodom. V nedeljo zvečer in v ponedeljek je pričakovati povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, predvsem pred predorom Karavanke.

02.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 2. novembra 2018

Zaradi praznika v Avstriji bo v petek in soboto povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, predvsem pred predorom Karavanke. V četrtek, 1. novembra 2018, je v številnih evropskih državah praznik, ko velja prepoved za tovorna vozila. V Sloveniji v sredo in četrtek med 8. in 21. uro velja prepoved tovornega prometa nad 7,5 t.

25.10.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. oktobra 2018

Ker se zaradi zagotavljanja prometne varnosti zaključujejo obnove vozišč, pričakujemo v nedeljo med 9. in 13. uro na odseku avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko v obeh smereh zastoje. Voznike prosimo, da pred vožnjo po tem odseku spremljajo prometne informacije.

18.10.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do četrtka, 18. oktobra 2018

V jesenskem času opozarjamo na nevarnost megle v pasovih, ki na kratki razdalji zelo spreminja vidljivost. Konec tedna se obeta lepo vreme, zato bo povečan promet predvsem proti turističnim krajem, zaključujejo se tudi počitnice v delu Nemčije in Švice. Pred predorom Karavanke proti Avstriji lahko še vedno občasno nastanejo zastoji.

11.10.2018 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ