Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 14. maja 2020

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami še vedno veljajo posebne prometne ureditve ter poostren nadzor. Pričakujemo, da bo tam še naprej občasno prihajalo do zastojev in lahko tudi do daljšega čakanja. Ker se promet na slovenskih cestah postopno povečuje, voznike opozarjamo na možne zgostitve pred delovišči, posebej ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah.

07.05.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 7. maja 2020

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami veljajo posebne prometne ureditve ter poostren nadzor. Število odprtih prehodov se občasno spreminja. Pričakujemo, da bo tam še naprej občasno prihajalo do zastojev in lahko tudi do daljšega čakanja.

30.04.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 30. aprila 2020

Na slovenskem avtocestnem omrežju se nadaljujejo redna vzdrževalna dela in popravila dotrajanih delov vozišč. Od petka zvečer do ponedeljka zvečer bo zaradi popravila vozišča v predorih zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, obvoz bo po vzporedni državni cesti.

23.04.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 23. aprila 2020

Na odprtih mejnih prehodih veljajo posebne prometne ureditve ter poostren nadzor. Število odprtih mejnih prehodov se občasno spreminja. Pričakujemo, da bo tam še naprej občasno prihajalo do zastojev in lahko tudi daljšega čakanja.

16.04.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 16. aprila 2020

Na odprtih mejnih prehodih veljajo posebne prometne ureditve ter poostren nadzor. Število odprtih mejnih prehodov se občasno spreminja. Pričakujemo, da bo tam še naprej občasno prihajalo do zastojev in daljšega čakanja.

09.04.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 9. aprila 2020

Število odprtih mejnih prehodov se občasno spreminja, prav tako zanje veljajo posebne prometne ureditve in poostren nadzor, zato tam še pričakujemo zastoje in daljše čakalne dobe. Zaradi zapore starega mejnega prehoda Šentilj lahko vozniki osebnih vozil do nadaljnjega avtocesto A1 med priključkom Šentilj in mejo z Avstrijo v obe smeri uporabljajo tudi brez vinjete.

02.04.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 2. aprila 2020

Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa je promet na slovenskih cestah sicer redkejši, pa vendar previdnost pri vožnji nikoli ni odveč. Še vedno so izjema mejni prehodi, kjer povsod veljajo posebne prometne ureditve ter poostren nadzor, zato prihaja do zastojev in daljšega čakanja. Povečano ostaja tudi število tovornih vozil na odstavnih pasovih, priporočamo previdnost zaradi nevarnosti naleta.

26.03.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 26. marca 2020

Zaradi ukrepov in omejitev za preprečevanje širjenja koronavirusa se je promet tudi na slovenskih cestah precej zmanjšal, zato prihodnji teden ne pričakujemo zgostitev prometa. Izjema so mejni prehodi, kjer povsod veljajo posebne prometne ureditve. Ker zaradi poostrenega nadzora prihaja do zastojev in daljšega čakanja, se tovorna vozila ustavljajo na odstavnih pasovih. Priporočamo previdnost zaradi nevarnosti naleta. Zaradi širitve virusa je spremenjena vsebina ponudbe na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah. Točenje goriva poteka nespremenjeno.

19.03.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 19. marca 2020

Na mejnih prehodih zaradi poostrenega nadzora prihaja do zastojev in daljšega čakanja. Priporočamo previdnost ob stoječih tovornih vozilih na odstavnih pasovih zaradi nevarnosti naleta. Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa so zaprti manjši mejni prehodi z Italijo. Odprti ostajajo Rateče, Robič, Vrtojba, Fernetiči, Škofije in Krvavi Potok.

12.03.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ