Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 3. novembra 2019

V številnih evropskih državah so konec tedna prazniki, zato bo na cestah povečano število tovornih vozil, največ v petek, 25. oktobra, v ponedeljek, 28. oktobra, in v sredo, 30. oktobra. Opozarjamo tudi na povečan promet iz smeri Avstrije proti Hrvaški in Italije proti Obrežju, predvsem v sredo, 30. oktobra, in v četrtek, 31. oktobra. Povečan promet bo tudi 3. novembra od turističnih krajev proti večjim mestnim središčem. V nedeljo, 27. oktobra 2019, bo med 7. in 20. uro popolna zapora odsekov avtoceste A5 med Vučjo vasjo in Lenartom proti Mariboru zaradi pregleda predora Cenkova. Promet bo preusmerjen po vzporednih državnih cestah.

24.10.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. oktobra 2019

Štajerska avtocesta proti Ljubljani bo konec tedna zaradi del zaprta med priključkoma Vransko in Blagovica. Na izvozu Vransko proti Ljubljani lahko nastanejo zastoji, zato priporočamo predhodni izvoz Šentrupert. Poleg tega bo v okviru zaključnih del promet na območju nekdanje cestninske postaje Kompolje konec tedna urejen le po enem pasu v vsako smer vožnje. Zastoje zaradi popravila vozišča je konec tedna pričakovati na primorski avtocesti med Uncem in počivališčem Lom proti Ljubljani, opozarjamo tudi na predvidoma štiriurno popolno zaporo odseka med Črnim Kalom in Srminom (proti Kopru in proti Ljubljani) zaradi vaje zaščite in reševanja v nedeljo dopoldan. Na gorenjski avtocesti med priključkoma Šmartno in Brod bo promet zaradi del urejen po enem pasu, v soboto proti Kranju in v nedeljo proti Ljubljani. Pričakovati je lahko zastoje.

17.10.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 17. oktobra 2019

Zaradi številnih obnov in vzdrževalnih del ter ugodne vremenske napovedi pričakujemo zgostitve in zastoje predvsem na primorski avtocesti (konec tedna). Od sobote, 12. oktobra 2019, od 18. ure do ponedeljka, 14. oktobra 2019, do 5. ure zjutraj bo zaradi del zaprta hitra cesta med priključkom Ajdovščina in razcepom Nanos proti Ljubljani (v tej smeri bo zaprt tudi priključek Vipava).

10.10.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 10. oktobra 2019

Ta konec tedna bo zaradi sanacije nadvozov oviran promet na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem. Na štajerski avtocesti pa bo od sobote popoldan do ponedeljka zjutraj zaradi del zaprt za promet odsek med Vranskim in Blagovico proti Mariboru, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Pričakovati je zastoje.

03.10.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 3. oktobra 2019

S prvim oktobrom se začenja študijsko leto, zato pričakujemo še nekoliko povečane jutranje prometne konice. Za ta čas so ob koncih tedna še vedno značilne gneče na mejnih prehodih s Hrvaško. Voznikom priporočamo, da so pozorni na prometno signalizacijo in omejitve hitrosti v delovnih zaporah ter da se pravilno razvrstijo na desni ali levi prometni pas, še posebej kadar želijo uporabiti katerega od izvozov na območju del.

26.09.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 26. septembra 2019

Ta konec tedna, predvsem v soboto, bo še nekoliko povečan promet od Hrvaške proti Avstriji. Zastoje pričakujemo pred predorom Karavanke. Sicer pa voznikom priporočamo, da so pozorni na omejitve hitrosti v zaporah in prometno signalizacijo ter da se pravilno razvrstijo na desni ali levi prometni pas, še posebej kadar želijo uporabiti katerega od izvozov na območju del.

19.09.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 19. septembra 2019

Ta konec tedna pričakujemo še zadnji nekoliko večji val vračanja tujih turistov domov. Največ jih bo v petek in soboto od Hrvaške proti Avstriji. Zastoje pričakujemo pred predorom Karavanke. S koncem turistične sezone se bo povečalo tudi število delovnih zapor. Na avtocestah bo poleg obstoječih obnov ponekod več nujnih krpanj cestišča. Voznikom priporočamo, da so pozorni na omejitve hitrosti v zaporah in prometno signalizacijo ter da se pravilno razvrstijo na desni ali levi prometni pas, še posebej kadar želijo uporabiti katerega od izvozov na območju del.

12.09.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 12. septembra 2019

Zaradi konca šolskih počitnic se na naše ceste vračajo običajne jutranje in popoldanske prometne konice. Dodatno bo promet povečan zaradi vračanja zlasti avstrijskih in nemških turistov domov. Te zgostitve pričakujemo med petkom in torkom od Hrvaške proti Avstriji. V času prometnih konic pričakujemo zastoje na območju delovnih zapor. Najbolj obremenjena bo gorenjska avtocesta med Kranjem in Karavankami, občasno pa še vedno tudi avtocesta A1 med Koprom in Ljubljano.

05.09.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 5. septembra 2019

Z začetkom šolskega leta se vračajo običajne jutranje in popoldanske prometne konice predvsem na vpadnicah v večja mesta. Na gorenjski avtocesti A2 od Ljubljane proti Kranju bodo dodatne zgostitve povzročili turisti, ki se bodo pridružili že sicer povečanemu prometu ob popoldanski konici. Večji del počitniškega prometa pričakujemo v soboto in nedeljo od Hrvaške proti Avstriji. Najbolj obremenjena bo avtocesta A1 med Koprom in Ljubljano. Največ zastojev bo na mejnih prehodih v Istri, na Gruškovju ter pred predorom Karavanke in prehodom Šentilj proti Avstriji.

29.08.2019 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ