Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do začetka aprila

Velikonočni prazniki so čas, ko se na slovenskih cestah prvič pred poletno turistično sezono pojavi večje število vozil s tujo registracijo. Kljub temu, da so letos ti prazniki razmeroma zgodaj, tudi tokrat prihajajoči konec tedna pričakujemo povečan promet od Avstrije proti mejnim prehodom s Hrvaško ter od Italije proti Madžarski. Ceste bodo najbolj obremenjene v petek, 25. marca, ker pa se ponekod po Evropi prazniki začnejo že dan prej, lahko povečan promet pričakujemo že v četrtek, 24. marca, ko je pričakovati tudi močno povečan tovorni promet in za ta vozila daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško.

23.03.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 25. marca

Povečan promet je pričakovati na gorenjski avtocesti A2 v smeri Karavank, še zlasti med priključkoma Jesenice - vzhod (Lipce) in Jesenice - zahod (Hrušica), saj Planica do vključno nedelje, 20. marca 2016, gosti svetovni pokal v smučarskih skokih. Zgostitve prometa je pričakovati tudi na regionalni cesti med Jesenicami in Ratečami, na prehodih Korensko sedlo in Rateče ter v okolici prireditve, kjer bo veljala posebna prometna ureditev. Na spletni strani www.promet.si v živo objavljamo trenutne potovalne čase do Planice.

17.03.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 18. marca

V petek popoldne ter v soboto in nedeljo dopoldne je pričakovati nekoliko povečan promet predvsem iz večjih mest proti turističnim krajem, v nedeljo popoldne pa v obratni smeri. V ponedeljek in torek, 14. in 15. marca, je praznik na Madžarskem, zato od torka popoldne do srede pričakujemo povečano število tovornih vozil pred prehodi z Madžarsko ter na avtocestnih počivališčih.

10.03.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 11. marca

Konec tedna je pričakovati povečano gostoto prometa, iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo v obratni smeri. Med 4. in 6. marcem je zaradi športne prireditve več prometa pričakovati tudi na cesti med Jesenicami in Kranjsko Goro ter v Podkorenu in okolici.

03.03.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 4. marca

Konec tedna je pričakovati povečano gostoto prometa iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo v obratni smeri. V nedeljo se zaključujejo tudi enotedenske zimske šolske počitnice vzhodnega dela Slovenije. Jutranje in popoldanske prometne konice se bodo tudi v tem delu spet okrepile.

25.02.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 26. februarja

Konec tedna je pričakovati močno povečano gostoto prometa, iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo v obratni smeri. V nedeljo se zaključujejo tudi enotedenske zimske šolske počitnice zahodnega dela Slovenije ter začenjajo za vzhodni del. Zato v tem delu države v času počitnic pričakujemo manj prometa ob jutranjih in popoldanskih konicah kot običajno, medtem ko se bodo v zahodnem delu dnevne prometne konice znova okrepile. Končujejo se tudi počitnice v delu Avstrije.

18.02.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 19. februarja

Konec tedna je pričakovati povečano gostoto prometa, in sicer v petek in soboto iz mestnih središč proti turističnim krajem, predvsem zaradi začetka enotedenskih zimskih šolskih počitnic v zahodnem delu Slovenije. V petek in soboto so v srednjih šolah informativni dnevi, zato je pričakovati povečan promet tudi v bližini izobraževalnih ustanov. V soboto se začnejo počitnice tudi v nekaterih predelih Avstrije, Češke, Belgije, Nemčije (Bavarska) in južne Nizozemske. V poslabšanih vremenskih razmerah (sneg, dež, megla) se zmanjša tudi vaša vidnost. Posebej bodite previdni, če ima vaš avto tako imenovane dnevne luči, ki svetijo samo spredaj. Ob slabši vidljivosti prižgite luči sami. V primeru megle je potrebno zmanjšati hitrost in povečati varnostno razdaljo.

11.02.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 12. februarja

Konec tedna je pričakovati močno povečano gostoto prometa, in sicer v petek in soboto iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo in ponedeljek v obratni smeri. V petek in soboto bo povečan tudi tovorni promet.

04.02.2016 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 5. februarja

Konec tedna je pričakovati povečano gostoto prometa, in sicer v soboto iz mestnih središč proti turističnim krajem ter v nedeljo v obratni smeri. V nekaterih predelih Avstrije in Češke se že začenjajo zimske počitnice.

28.01.2016 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ