Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 26. aprila 2018

20.04.2018

Konec tedna pričakujemo nekoliko povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri. Opozarjamo, da bo predor Šentvid iz smeri Kranja proti Ljubljani zaprt  neprekinjeno od petka zvečer do ponedeljka zgodaj zjutraj. V nedeljo pa bo na primorski avtocesti med Brezovico in Logatcem proti Kopru več delovnih zapor, predvsem zaradi krpanja udarnih jam na vozišču. Kljub temu, da je ob nedeljah najmanj prometa, je pričakovati tudi zastoje. Od sobote zvečer do nedelje popoldne bo popolna zapora odseka štajerske avtoceste med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, in sicer zaradi nujne sanacije vozišča v predoru Jasovnik.

[NOVO] Na odseku štajerske avtoceste med priključkoma Šentjakob in Domžale proti Mariboru bo zaradi popravila udarnih jam in posedkov v soboto, 21. aprila 2018, promet med predvidoma 4.00 uro zjutraj in predvidoma 22. uro zvečer v dolžini 1,5 km urejen samo po prehitevalnem pasu. Pričakovati je zastoje.

V sredo, 25. aprila 2018, je praznik v Italiji, kar običajno pomeni povečan promet tovornih vozil na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko, in sicer dan pred praznikom proti Madžarski, na dan praznika in dan po prazniku (v četrtek) pa pred mejo z Italijo. Zaradi začetka prvomajskih praznikov in počitnic bo že v četrtek, 26. aprila 2018, močnejša popoldanska prometna konica in povečan promet proti turističnim krajem. 

 

 

Predvidena dela

Primorska avtocesta

Med soboto, 21. aprila 2018, in nedeljo, 29. aprila 2018, bo v različnih terminih oviran promet na odsekih avtoceste A1 med Brezovico in Uncem zaradi vzdrževalnih del na nadvozih in cestišču. Urnik predvidenih zapor:

  • od sobote, 21. aprila 2018, od 19. ure do nedelje, 22. aprila 2018, predvidoma do 16. ure bosta na odseku med Brezovico in Vrhniko v smeri Kopra v dolžini približno 3 km zaprta vozni in odstavni pas,
  • v nedeljo, 22. aprila 2018, bosta po 13. do predvidoma 19. ure na odseku med Vrhniko in Logatcem v smeri Kopra v dolžini približno 4 km zaprta počasni in vozni pas,
  • v nedeljo, 22. aprila 2018, bosta od 15. do 18. ure na odseku med Brezovico in Vrhniko v smeri Kopra dvojni zapori odstavnega in voznega pasu,
  • v nedeljo, 29. aprila 2018, bo med 9. in 11. uro na odseku med Logatcem in Vrhniko v smeri Ljubljane izmenično zaprt prehitevalni pas (po eno uro), med 13. in 18. uro pa bodo v obratni smeri (proti Kopru) izmenično zaprti prehitevalni, počasni in vozni pas.

Ljubljanska obvoznica

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami je zaradi nujnih vzdrževalnih del do konca maja predvidenih več nočnih popolnih zapor predora Šentvid. Popolne zapore bodo postavljene proti Kopru vsako noč od petka, 20. aprila 2018, do petka, 27. aprila 2018, med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj. Po prvomajskih praznikih se bodo predvidoma začele nočne popolne zapore predora proti Kranju (več informacij).

Štajerska avtocesta

[NOVO] Na odseku štajerske avtoceste med priključkoma Šentjakob in Domžale proti Mariboru bo zaradi popravila udarnih jam in posedkov v soboto, 21. aprila 2018, promet med predvidoma 4.00 uro zjutraj in predvidoma 22. uro zvečer v dolžini 1,5 km urejen samo po prehitevalnem pasu. Pričakovati je zastoje.

Od sobote, 21. aprila 2018, od 19. ure do nedelje, 22. aprila 2018, do 16. ure bo popolna zapora odseka avtoceste A1 med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaradi nujne sanacije vozišča v predoru Jasovnik. Obvoz v času popolne zapore bo urejen po vzporedni državni cesti.

V soboto, 21. aprila 2018, popoldne je v načrtu zapora odstavnega in voznega pasu na odseku avtoceste A1 med Tepanjem in Slovensko Bistrico zaradi postavljanja konstrukcij za spremenljivo prometno signalizacijo. V noči na nedeljo je predvidena 30-minutna popolna zapora, brez obvoza.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 poteka obnavljanje dotrajanega vozišča na odsekih med Vipavo in Ajdovščino ter med Ajdovščino in Selom (skupno 15,4 km vozišča). Promet je med obnovo urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Dolenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Drnovim bo predvidoma do 21. maja 2018 promet urejen dvosmerno po že obnovljeni polovici avtoceste. Zaradi obnove je sedaj zaprto smerno vozišče proti Ljubljani in v tej smeri tudi počivališče Zaloke.

Gorenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice - zahod (Hrušica) in Jesenice - vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 1 in 2. Promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste, po enem voznem pasu v vsako smer. Dela se bodo zaključila predvidoma v začetku junija 2018 (več informacij).

 

Koristne informacije

Preventiva

Če želimo, da bodo naše avtoceste in hitre ceste varne, jih je treba redno vzdrževati in obnavljati. V spomladanskem času so tako zaradi posledic soljenja, nizkih zimskih temperatur in visokih prometnih obremenitev (predvsem zaradi tovornih vozil) nujne obnove in druga vzdrževalna dela na cestiščih in drugih objektih.

Bodite pozorni na delovne zapore, prosimo vas za strpnost in razumevanje (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo vreme spremenljivo, konec tedna nekoliko bolj sončno, potem se bo verjetnost padavin zopet povečala.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in varno na poti! 

Nazaj