Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do četrtka, 14. junija 2018

07.06.2018

Konec tedna je pričakovati povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem ter v predvsem v nedeljo popoldan v obratni smeri.

V soboto, 9. junija 2018, bo zaradi popravila vozišča promet na odseku dolenjske avtoceste med Višjo Goro in Grosupljem proti Ljubljani urejen samo po enem pasu. Od petka, 8. junija 2018, do torka, 12. junija 2018, pa bo na primorski avtocesti zaradi preplastitve popolna zapora priključka Postojna, obvoz bo urejen preko priključka Razdrto.

Med 8. in 10. junijem 2018 bo zaradi kolesarske dirke Maraton Franja večje število cestnih zapor (več informacij). 



 

Predvidena dela in zapore

Dolenjska avtocesta

V soboto, 9. junija 2018, bodo predvidoma med 5. in 22. uro bodo na odseku avtoceste A2 med Grosupljem in Višnjo Goro proti Ljubljani na razdalji 4,2 km potekala nujna vzdrževalna dela. Zaprta bosta odstavni (počasni) in vozni pas, promet bo urejen samo po prehitevalnem pasu.

Primorska avtocesta

Od petka, 8. junija 2018, do vključno torka, 12. junija 2018, bo popolna zapora priključka Postojna (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje). Obvoz bo urejen preko Razdrtega.

Predvidoma do 10. junija 2018 bodo zaradi pregledovanja konstrukcije viadukta Črni Kal potekale dnevne zapore voznih pasov.

Na avtocesti A1 se nadaljuje obnova viadukta Ravbarkomanda. Promet je urejen v dolžini nekaj več kot 1 km po polovici viadukta, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Dela potekajo na levem objektu (gledano iz smeri Ljubljane proti Kopru), po katerem je tekel promet med lansko obnovo, zaključena pa bodo predvidoma do konca septembra 2018. Nato se bodo v celoti zaključila še na desnem objektu, kjer je ostalo predvsem nekaj sanacijskih del.

Ljubljanska obvoznica

Predvidoma v nedeljo, 10. junija 2018, bo v razcepu Malence na odstavnem pasu z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico potekala postavitev zapore odstavnega pasu. Ta bo zaradi del zaprt na razdalji 700 metrov na kraku, ki od predora Golovec vodi do priključka Ljubljana - jug (Rudnik), do 13. julija 2018.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 poteka obnova vozišča na odsekih med Vipavo in Ajdovščino ter med Ajdovščino in Selom. Promet je urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Dela bodo zaključena predvidoma v avgustu.

Predvidoma do 12. junija 2018 bo zaprt priključek Ajdovščina proti Novi Gorici (tako izvoz z avtoceste kot uvoz nanjo). Obvoz je urejen skozi Vipavo in Selo.

Gorenjska avtocesta

V predoru Karavanke je v noči s četrtka na petek (7. in 8. junija 2018) med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj predvidena polovična zapora zaradi del na avstrijski strani predora. Dela se bodo nadaljevala v četrtek, 14. junija 2018, med 8. in 16. uro. Med deli bo promet urejen izmenično enosmerno, vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali predvidoma 30 minut. V času spremenjene prometne ureditve bodo omogočeni le prevozi vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Zaradi obnove je zaprt priključek Vodice v smeri proti Ljubljani (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje), promet je voden čez priključka Brnik in Ljubljana - Šmartno.  Priključek bo predvidoma odprt v nedeljo, 10. junija 2018, po končani kolesarski prireditvi Franja.

Nadaljujejo se dela na viaduktu Peračica proti Karavankam, občasno bo zaprt vozni pas. V času prometnih konic so možni zastoji.

Pomurska avtocesta

V nedeljo, 10. junija 2018, je med 7. in 10. uro na odseku avtoceste A5 med Vučjo vasjo in Lenartom v obe smeri predvidena popolna zapora zaradi vaje reševalnih enot v predoru Cenkova. Proti Mariboru bo ves promet na priključku Vučja vas preusmerjen z avtoceste na državno cesto, zaprti bodo tudi uvozi na avtocesto na priključkih Vučja vas in Sveti Jurij ob Ščavnici v tej smeri. Proti Murski Soboti bo ves promet na priključku Lenart preusmerjen z avtoceste na državno cesto, zaprti pa bodo uvozi na avtocesto na priključkih Lenart, Sveta Trojica in Cerkvenjak v tej smeri.

Na odseku avtoceste A5 med Dragučovo in Lenartom do predvidoma 17. junija 2018 potekajo sanacijska dela na viaduktu Močna, pokritem vkopu Močna in viaduktu Zamarkova.  Zaprto je smerno vozišče avtoceste proti Mariboru, promet je urejen dvosmerno po drugi polovici avtoceste.

Cestninske postaje

Voznike opozarjamo na previdno vožnjo v območju cestninskih postaj, saj lahko zaradi spremenjene signalizacije pričakujemo občasne zgostitve prometa. Ta čas potekajo dela na cestninskih postajah Torovo na gorenjski avtocesti ter Log in Postojna na primorski avtocesti (več informacij).

 

Koristne informacije

Pozor, delavci na cesti

Voznike prosimo za previdnost zaradi košnje trave in ostalih del, ki potekajo na različnih odsekih avtocest in hitrih cest v obsegu aktivnosti rednega letnega vzdrževanja.

Varnostna razdalja

Vožnja na prekratki varnostni razdalji statistično predstavlja enega bolj pogostih vzrokov prometnih nesreč (leta 2016 se je na slovenskih avtocestah in hitrih cestah zgodilo 327 prometnih nesreč zaradi neustrezne varnostne razdalje).

 

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in previdno vožnjo! 

Nazaj