Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do četrtka, 21. junija 2018

14.06.2018

V petek in soboto je pričakovati visoko gostoto prometa predvsem od Avstrije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. Začenjajo se šolske počitnice na Madžarskem in Hrvaškem. Podobne zgostitve prometa v obratni smeri pričakujemo v nedeljo, predvsem v popoldanskem času.

V soboto in nedeljo poleg zastojev na mejnih prehodih s Hrvaško (predvsem na mejnem prehodu Gruškovje in mejnih prehodih v Istri) pričakujemo tudi zastoje pred predorom Karavanke.

Do 17. junija 2018 bo potekala kolesarska dirka Po Sloveniji v petih etapah na relacijah: Lendava–Murska Sobota, Maribor–Rogaška Slatina, Slovenske Konjice–Celje, Ljubljana–Kamnik, Trebnje–Novo mesto (več informacij).


 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

V razcepu Malence z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico bo predvidoma do 13. julija 2018 na odstavnem pasu zaradi del oviran promet.

Dolenjska avtocesta

V nedeljo, 17. junija 2018, bosta med 11. in 15.30 uro zaradi kolesarske dirke Po Sloveniji zaprta priključka Trebnje - vzhod in Novo mesto - zahod.

Primorska avtocesta

Na avtocesti A1 se nadaljuje obnova viadukta Ravbarkomanda. Promet je urejen v dolžini nekaj več kot 1 km po polovici viadukta, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Dela potekajo na levem objektu (gledano iz smeri Ljubljane proti Kopru), po katerem je tekel promet med lansko obnovo, zaključena pa bodo predvidoma do konca septembra 2018. Nato se bodo v celoti zaključila še na desnem objektu, kjer je ostalo predvsem nekaj sanacijskih del.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 poteka obnova vozišča na odsekih med Vipavo in Ajdovščino ter med Ajdovščino in Selom. Promet je urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Dela bodo zaključena predvidoma v avgustu.

Od petka, 15. junija 2018, predvidoma od 20. ure zvečer do ponedeljka, 18. junija 2018, do 5. ure zjutraj bo na obeh odsekih, kjer poteka obnova hitre ceste, vzpostavljena popolna zapora zaradi premika betonske varnostne ograje. Obvoz bo urejen po vzporedni regionalni cesti. Po zaključku zapore bo promet spet potekal po enem pasu v vsako smer vožnje, tokrat po že obnovljeni polovici hitre ceste.

Med cestninsko postajo Nanos in pokritim vkopom Rebernice 1 je zaradi popravila viadukta Boršt zaprto smerno cestišče proti Vrtojbi (Italiji). Promet je na razdalji nekaj več kot 1 km urejen dvosmerno po drugi polovici hitre ceste. Dela bodo zaključena predvidoma v avgustu 2018. 

Na odseku hitre ceste H4 med Vogrskim in Šempetrom je promet urejen dvosmerno po eni polovici hitre ceste zaradi sanacije dilatacij na območju viadukta Lijak. Dela bodo zaključena predvidoma do 30. junija 2018.

Osrednja Slovenija

Predor Šentvid bo iz smeri Kranja proti Ljubljani zaprt zaradi nujnih vzdrževalnih del v nočeh na torek (19. 6.), sredo (20. 6.) in četrtek (21. 6.), med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj. V tem obdobju bo zaprt odsek avtoceste A2 med priključkom Celovška cesta in razcepom Koseze, katerega del je predor Šentvid. Zaprta bo tudi priključna cev, ki iz Celovške ceste (iz smeri Medvod) vodi v predor Šentvid. Obvoz bo urejen po Celovški cesti na severno ljubljansko obvoznico H3.

Predvidoma v torek, 19. junija 2018, bo zaradi košnje okvirno 6 ur zaprt izvoz z avtoceste v priključku Lesce v smeri Karavank. Obvoz bo označen čez priključek Radovljica.

Štajerska avtocesta

V noči s četrtka na petek (14. in 15. junij 2018) bo med 17. uro popoldne in 2. uro zjutraj na odseku avtoceste A1 med Vranskim in Blagovico v smeri proti Ljubljani potekalo pranje trojanskih predorov.

V petek, 15. junija 2018, je od 7.30 do 14. ure na odseku avtoceste A1 med Arjo vasjo in Domžalami v obe smeri predvidena pomična zapora na odstavnem pasu zaradi košnje trave.

V petek, 15. junija 2018, je od 12.30 do 13.30 predvidena popolna zapora priključkov Vransko in Trojane v obe smeri vožnje (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje) zaradi kolesarske dirke Po Sloveniji.

Na odseku hitre ceste H4 med Vogrskim in Šempetrom je promet urejen dvosmerno po eni polovici hitre ceste zaradi sanacije dilatacij na območju viadukta Lijak.

Cestninske postaje

Voznike opozarjamo na previdno vožnjo v območju cestninskih postaj, saj lahko zaradi spremenjene signalizacije pričakujemo občasne zgostitve prometa. Ta čas potekajo dela na cestninskih postajah Torovo na gorenjski avtocesti ter Log in Postojna na primorski avtocesti (več informacij).
 

Koristne informacije

Omejitev tovornega prometa

V soboto, 23. junija 2018, se po Odredbi o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji spremeni omejitev prometa tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t (več informacij).

Pozor, delavci na cesti

Voznike prosimo za previdnost zaradi košnje trave in ostalih del, ki potekajo na različnih odsekih avtocest in hitrih cest v obsegu aktivnosti rednega letnega vzdrževanja.

Vreme

Po podatkih ARSO v noči na četrtek pričakujemo pogoste nevihte s krajevno močnimi nalivi. Ob tem se lahko pojavijo tudi močnejši sunki vetra in toča, možni so hitri porasti hudournikov in zastoji meteorne vode. Od nedelje do petka bo spremenljivo vreme, vsak dan naj bi se pojavljale krajevne plohe in nevihte. Voznike v času neurij pozivamo k varni vožnji

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in previdno vožnjo! 

Nazaj