Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do četrtka, 28. junija 2018

21.06.2018

Prihaja čas poletnih dopustov in počitnic, zato se bodo jutranje in popoldanske prometne konice zmanjšale, veliko več pa bo prometa ob koncih tedna. Vsak konec tedna bo tako močno povečan promet, predvsem od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri.

Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri.

Voznikom priporočamo, da se na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. V pomoč pri načrtovanju poti jim je na voljo prometni koledar.


 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

V nedeljo, 24. junija 2018, so predvidoma med 6. in 10. uro predvidena dela na odsekih severne ljubljanske obvoznice H3 med priključkoma Ljubljana - Dunajska in Ljubljana - Celovška ter med priključkoma Ljubljana - Celovška in Ljubljana - Koseze so predvidena dela. Na trasi obvoznice pod nadvozom na Celovški cesti bo zaprt vozni in odstavni pas v obeh smereh, promet bo potekal po prehitevalnem pasu v obeh smereh.

V ponedeljek, 25. junija 2018, bo na odseku avtoceste A1 med razcepom Kozarje in Brezovico proti Kopru postavljena zapora odstavnega in voznega pasu v razdalji 700 m zaradi vgradnje led-smernikov v asfaltno vozišče.

V ponedeljek, 25. junija 2018, se bo čez dan spremenila prometna signalizacija za vodenje prometa preko rondoja Tomačevo v smeri Črnuč zaradi obnove državne ceste.

Predvidoma do 13. julija 2018 bo na razcepu Malence z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico zaradi del na odstavnem pasu oviran promet.

Primorska avtocesta

Na avtocesti A1 se nadaljuje obnova viadukta Ravbarkomanda. Promet je urejen v dolžini nekaj več kot 1 km po polovici viadukta, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Dela potekajo na levem objektu (gledano iz smeri Ljubljane proti Kopru), po katerem je tekel promet med lansko obnovo, zaključena pa bodo predvidoma do konca septembra 2018. Nato se bodo v celoti zaključila še na desnem objektu, kjer je ostalo predvsem nekaj sanacijskih del.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 poteka obnova vozišča na odsekih med Vipavo in Ajdovščino ter med Ajdovščino in Selom. Promet je urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Dela bodo zaključena predvidoma v avgustu.

Štajerska avtocesta

Od sobote, 23. junija 2018, od 19. ure do ponedeljka, 25. junija 2018, do 8. ure je predvidena popolna zapora odseka avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani zaradi sanacije pokrovov jaškov. Obvoz je predviden po stari cesti od Slovenskih Konjic do Celja.

V ponedeljek, 25. junija 2018, bo čez dan zaprt vozni pas na odseku med Dramljami in Celjem.

Pomurska avtocesta

Od sobote, 23. junija 2018, od 13. ure do nedelje, 24. junija 2018, do 22. ure bo na odseku avtoceste A5 med Lenartom in Sveto Trojico zaprt uvoz na počivališče Lormanje. Izvoz iz počivališča bo zaprt v nedeljo, 24. junija 2018, od 8. do 22. ure, da bodo tako lahko počivališče zapustili tudi vsa tista vozila, ki bodo na njem parkirana v soboto ponoči.

Cestninske postaje

Voznike opozarjamo na previdno vožnjo v območju cestninskih postaj, saj lahko zaradi spremenjene signalizacije pričakujemo občasne zgostitve prometa. Ta čas potekajo dela na cestninskih postajah Torovo na gorenjski avtocesti ter Log in Postojna na primorski avtocesti (več informacij).
 

Koristne informacije

Omejitev tovornega prometa

V času turistične sezone, in sicer od sobote, 23. junija 2018, do nedelje, 2. septembra 2018, se spremeni omejitev tovornega prometa in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton v Sloveniji. Prepoved velja ob sobotah od 8. do 13. ure, ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih pa od 8. do 21. ure. Posebnosti v času turistične sezone so tudi na primorskih cestah, kjer velja omejitev ob sobotah od 6. do 16. ure, ob nedeljah, praznikih ter dela prostih dnevih pa od 8. do 22. ure.

V ponedeljek, 25. junija 2018, je omejitev tovornega prometa v Sloveniji med 8. in 21. uro zaradi državnega praznika.

Varnostna razdalja

Vožnja na prekratki varnostni razdalji statistično predstavlja enega pogostejših vzrokov prometnih nesreč – leta 2016 se je na slovenskih avtocestah in hitrih cestah zaradi neustrezne varnostne razdalje zgodilo kar 327 prometnih nesreč.

Pozor, delavci na cesti

Voznike prosimo za previdnost zaradi košnje trave in ostalih del, ki potekajo na različnih odsekih avtocest in hitrih cest v obsegu aktivnosti rednega letnega vzdrževanja.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in previdno vožnjo! 

Nazaj