Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Izognite se zastojem na podravski avtocesti proti Hrvaški

26.06.2018

 

 

Vsakoletne izkušnje kažejo, da je še posebej julija in avgusta na avtocestnem odseku med Mariborom in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje izredno povečan promet. Že nekaj let so prometno izredno obremenjene zlasti sobote v juliju in avgustu, ko se ponavljajo tudi večkilometrski zastoji na koncu podravske avtoceste A4 in naprej po glavni cesti do mejnega prehoda Gruškovje na meji s Hrvaško. Ob zastojih je mogoče pričakovati tudi nesreče, ki lahko povzročijo nekajurne zaustavitve prometa. Na mejnem prehodu Gruškovje je pričakovati daljše kolone in čakalne dobe za prestop državne meje.

 

 


S prvimi zastoji smo se na koncu podravske avtoceste pri Podlehniku soočili že prejšnjo soboto, 23. junija 2018, trajali so od zgodnjih jutranjih ur do zgodaj popoldne (ob 9. uri je nastal približno štiri kilometre dolg zastoj, ki pa se je do 12. ure že zmanjšal na približno dva kilometra).

V družbi DARS d.d., ki je pristojna za avtocesto, tudi letos skupaj z drugimi deležniki (Direkcija za infrastrukturo, policija, okoliške občine) izvajamo ukrepe za večanje pretočnosti. Poleg obveščanja uporabnikov s signalizacijo ter z objavami v medijih in na družbenih omrežjih med drugim tudi tokrat namenjamo pozornost mednarodnemu upravljanju prometa.

V turistični sezoni 2017 je bilo v osmih poletnih sezonah tako občutno manj zastojev glede na predhodna poletja.

Uporabnike podravske avtoceste prosimo, da upoštevajo prometno signalizacijo in se pred potjo pozanimajo o stanju na cestah. Po potrebi naj izberejo alternativno pot, po kateri bodo svoj cilj dosegli najhitreje.

Voznikom priporočamo, da predhodno preverijo stanje na prehodih ter uporabijo manj obremenjene. Zadnji podatki o čakalnih dobah na mejnih prehodih so dosegljivi tudi na spletnem portalu Prometno-informacijskega centra.

Uporabnikom svetujemo, da pred začetkom potovanja preverijo stanje in razmere na cestah. Pred odhodom na pot naj preverijo brezhibnost vozila, količino goriva v rezervoarju, pri sebi naj imajo zadostno količino pijače (voda).

Priporočeni viri informacij:

• spletna stran promet.si, kjer so razvidne tudi čakalne dobe na večjih mejnih prehodih s Hrvaško;
• operater na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC);
• mobilna aplikacija DarsPromet+;
• prometne informacije radijskih postaj.

Gradnja preostalih skupno nekaj manj kot šest kilometrov dolgega odseka podravske avtoceste A4 med Draženci in Gruškovjem, ki jo iz Kohezijskega sklada sofinancira Evropska unija, poteka skladno s pogodbeno časovnico.

 

 

Navedeni odsek bomo v celoti predali prometu predvidoma jeseni 2018. Informacija o projektu je dostopna tu.
 


 

Opravičujemo se za morebitno zamudo na poti in zahvaljujemo za razumevanje.
Nazaj