Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do četrtka, 2. avgusta 2018

26.07.2018

Zaradi počitnic po Evropi vse avgustovske konce tedna – od petka do vključno ponedeljka – pričakujemo zelo povečan promet na cestah z največjim turističnim tranzitom. Zastoji bodo nastajali na avtocesti A2 med Avstrijo in Hrvaško v obeh smereh vožnje, v Istri med Italijo in Hrvaško ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko v obeh smereh vožnje.

Vozniki lahko pričakujejo daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Največ gneče bo vsak vikend na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri ter na mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem. V primeru daljših čakalnih dob na Gruškovju sta priporočena mejna prehoda Zavrč in Središče ob Dravi.

Na Gorenjskem bodo čedalje pogostejši zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji. Čakanje na prehodih z Avstrijo se lahko podaljša tudi drugod (Ljubelj in Šentilj) zaradi povečanega nadzora avstrijske policije.

Seznam mejnih mejnih prehodov s Hrvaško je dostopen na zemljevidu na spletni strani www.promet.si. Voznike opozarjamo, da lahko mejne prehode za obmejni promet uporabljajo samo državljani Evropske unije in Švice.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Dela potekajo na vzhodni ljubljanski obvoznici na odseku od Bizovika do razcepa Malence, kjer je promet urejen po dveh zoženih pasovih, začasna prometa ureditev je tudi na kraku, ki vodi od predora Golovec do priključka Ljubljana - jug, ravno tako je promet oviran na samem priključku. Vsa dela bodo zaključena predvidoma 16. avgusta 2018. 

Primorska avtocesta

Od 1. avgusta do 14. avgusta 2018 je predvidena popolna zapora priključka Logatec v obe smeri zaradi odstranjevanja cestninske postaje in obnove priključka.

Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova. Promet poteka po dveh zoženih pasovih.

Na priključku Koper - center (Slavček) je zaprt uvoz proti Izoli. Uvozni krak na hitro cesto H6 bo ostal zaprt predvidoma do 30. septembra 2018. Gre za del prometnega vozlišča Slavček, ki se zaradi boljše pretočnosti prometa in varnejšega vključevanja na hitro cesto zapre vsako poletje.

Dolenjska avtocesta

Na območju priključka Dobruška vas bo predvidoma do 8. avgusta 2018 zaradi del promet urejen po zoženih pasovih.

Gorenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med Brnikom in Vodicami bosta v noči s četrtka na petek (2. avgust in 3. avgust 2018) dve 30-minutni popolni zapori zaradi postavljanja prečnih nosilcev portalov čez avtocesto. Avtocesta bo zaprta predvidoma med 0.00 in 0.30 uro ter med 2.00 in 2.30 uro. Obvoza zaradi kratkotrajnosti zapore ne bo, priključka Brnik in Vodice bosta ostala odprta.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 poteka obnova vozišča na odsekih med Vipavo in Ajdovščino ter med Ajdovščino in Selom. Promet je urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Predvidoma do sredine avgusta 2018 bo zaprt priključek Ajdovščina proti Nanosu (zaprta sta tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje).

Med Cestninsko postajo Nanos in pokritim vkopom Rebernice 1 je zaradi popravila viadukta Boršt zaprto smerno cestišče proti Vrtojbi (Italiji). Promet je urejen dvosmerno po drugi polovici hitre ceste.

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med priključkoma Celje – zahod in Celje - center proti Mariboru bo predvidoma do konca avgusta 2018 potekala zamenjava dela protihrupnih ograj. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih, v navedeni smeri je moten tudi na priključku Celje - center.

30. julija 2018 bo med 8.30 in 12. uro na avtocesti A1 med Šempetrom in Celjem oviran promet na prehitevalnem pasu zaradi barvanja sredinske črte.

 

Na fotografiji: preurejeno območje nekdanje Cestninske postaje Torovo na gorenjski avtocesti

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO lahko pričakujemo razmeroma sončno vreme, v popoldanskem času bodo nastajale krajevne nevihte.

Varnostna razdalja

Prekratka varnostna razdalja najpogostejši vzrok prometnih nesreč na avtocesti. Puščice na odseku gorenjske avtoceste med počivališčem Povodje in priključkom Vodice v smeri proti Kranju so namenjene voznikom, da sami preverijo, ali vozijo z ustrezno varnostno razdaljo. Razdalja med dvema puščicama prikazuje pravilno razdaljo med dvema avtomobiloma, ki vozita s hitrostjo 130 km/h (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Priporočamo, da se vozniki med turistično sezono na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. V pomoč pri načrtovanju poti je na voljo prometni koledar.  

Srečno in varno na poti!

Nazaj