Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do četrtka, 16. avgusta 2018

10.08.2018

Zaradi počitnic po Evropi vse avgustovske konce tedna – od petka do vključno ponedeljka – pričakujemo povečan promet, predvsem med Avstrijo in Hrvaško v obeh smereh. Zaradi italijanskih kolektivnih dopustov pričakujemo tudi močno povečan promet v Istri ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko.

Vozniki lahko pričakujejo daljše čakalne dobe predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri in na mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem.

Na Gorenjskem je pričakovati pogostejše zastoje pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi povečanega nadzora avstrijske policije se čakanje na prehodih z Avstrijo lahko podaljša tudi drugod (Ljubelj in Šentilj).

Zaradi sredinega praznika je v torek in četrtek pričakovati povečano število tovornih vozil na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Od sobote, 11. avgusta 2018, od 14. ure do srede, 15. avgusta, do 22. ure bo zaradi del na vzhodni ljubljanski obvoznici za ves promet zaprt krak, ki od predora Golovec vodi na južno obvoznico (proti Rudniku) (več informacij).

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru bo od sobote, 11. avgusta 2018, od 5. ure do nedelje, 12. avgusta 2018, do predvidoma 16. ure zapora odstavnega in voznega pasu zaradi preplastitve dotrajanega vozišča voznega pasu. Promet bo na razdalji približno 1 km urejen samo po prehitevalnem pasu, zato je zlasti v soboto čaz dan pričakovati zastoje.

Na odseku avtoceste A1 med priključkoma Celje - zahod in Celje - center proti Mariboru bo predvidoma do konca avgusta 2018 potekala zamenjava dela protihrupnih ograj. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih. V septembru in oktobru bo potekala zamenjava dela protihrupnih ograj še ob smernem vozišču proti Ljubljani.

Primorska avtocesta

Na območju nekdanje cestninske postaje Log bo dan pred praznikom, v torek, 14. avgusta 2018, zjutraj promet že lahko stekel po obeh polovicah obnovljene avtoceste, po prehitevalnem in voznem pasu v vsako smer vožnje (ne bo več zoženih pasov, zaprta bosta le še odstavna pasova).

Priključek Logatec bo zaradi odstranjevanja cestninske postaje in popravila vozišča priključka (do industrijske cone) zaprt predvidoma do 16. avgusta 2018 zgodaj zjutraj (predvidoma do 4. ure).

Predvidoma med 17. avgustom 2018 in 20. avgustom 2018 (od petka od predvidoma 9. ure dopoldan do ponedeljka do 5. ure zjutraj) bo zaradi odstranjevanja cestninske postaje popolna zapora priključka Vrhnika. Med 20. in 24. avgustom 2018 bo priključek prevozen, med 24. in 27. avgustom 2018 pa bo znova vzpostavljena še zadnja popolna zapora priključka Vrhnika (v enakem časovnem obdobju kot pri prvi popolni zapori).

Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova. Promet poteka po dveh zoženih pasovih. Dela na levem objektu (gledano proti Kopru), ki je sedaj zaradi sanacije zaprt, bodo zaključena predvidoma do konca septembra 2018, nato se bodo v celoti zaključila še na desnem objektu, kjer je ostalo predvsem nekaj sanacijskih del.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 poteka obnova vozišča na odsekih med Selom in Vipavo. Od 12. avgusta 2018 zgodaj zjutraj do predvidoma 15. avgusta 2018  bo zaradi zaključnih del in nato odstranitve zapore zaprto smerno vozišče hitre ceste med Vipavo in Selom proti Vrtojbi oziroma Italiji (v tej smeri bo zaprt tudi priključek Ajdovščina), promet v navedeni smeri vožnje bo na priključku Vipava preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Medtem bo smerno vozišče proti Razdrtemu prevozno.   

Na odseku hitre ceste H4 med cestninsko postajo Nanos in pokritim vkopom Rebrnice 1 je zaradi popravila viadukta Boršt zaprto smerno cestišče proti Vrtojbi (Italiji). Promet je urejen dvosmerno po drugi polovici hitre ceste. Dela bodo zaključena predvidoma sredi oktobra 2018.

 

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO se nam konec tedna obeta osvežitev z dežjem, vse do ponedeljka s temperaturami okoli 30 °C. Od torka naprej se bo verjetnost za padavine povečala.

Varnostna razdalja

Prekratka varnostna razdalja najpogostejši vzrok prometnih nesreč na avtocesti. Če bi jo vozniki dosledno upoštevali, bi se po podatkih policije na avtocestah letno zgodilo vsaj 357 nesreč manj (podatki za leto 2017).

Puščice na odseku gorenjske avtoceste med počivališčem Povodje in priključkom Vodice v smeri proti Kranju so namenjene voznikom, da sami preverijo, ali vozijo z ustrezno varnostno razdaljo. Razdalja med dvema puščicama prikazuje pravilno razdaljo med dvema avtomobiloma, ki vozita s hitrostjo 130 km/h (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Priporočamo, da se vozniki med turistično sezono na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. V pomoč pri načrtovanju poti je na voljo prometni koledar.  

Srečno in varno na poti.

Nazaj