Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do četrtka, 20. septembra 2018

13.09.2018

Zaradi zaključka počitnic v okoliških državah ne pričakujemo večjega števila tujih turistov na cestah med Hrvaško in Avstrijo. Se pa lahko konec tedna, predvsem v petek popoldne in soboto dopoldne ob lepem vremenu močno poveča promet proti slovenski in hrvaški Istri. Ob povečani kontroli avstrijskih varnostnih organov še vedno lahko nastanejo zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji oziroma že pred delovno zaporo med priključkoma Jesenice - vzhod in Jesenice - zahod.

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta in hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Zaradi preureditve območja nekdanje cestninske postaje Nanos (več informacij o obnovi) bodo vzpostavljene popolne zapore 10-kilometrskega odseka vipavske hitre ceste H4 med Vipavo in razcepom Nanos ter posameznih krakov navedenega razcepa. Od predvidoma nedelje, 16. septembra 2018, od 21. ure dalje bo do predvidoma 7. oktobra 2018 zaprto smerno vozišče hitre ceste proti Razdrtemu, promet bo na izvozu Vipava preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. 

Od 12. septembra 2018 dalje bo do predvidoma 21. oktobra 2018 zaprt tudi krak razcepa Nanos, ki se s primorske avtoceste A1 iz smeri Kopra odcepi proti Novi Gorici. Obvoz je urejen preko avtocestnega priključka Razdrto na primorski avtocesti A1.

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in pokritim vkopom Rebrnice 1 je zaradi popravila viadukta Boršt zaprto smerno cestišče proti Vrtojbi (Italiji). Promet je urejen dvosmerno po drugi polovici hitre ceste.

Zaključujejo se dela na viaduktu Ravbarkomanda. Zaradi zaključnih del in umika delovne zapore in začasne signalizacije bo do 23. septembra 2018 več nočnih zapor, prva od petka, 14. septembra 2018, od 21. ure do sobote, 15. septembra 2018, do 7. ure, promet proti Ljubljani bo potekal le po levem zoženem pasu. Predvideni sta še dve nočni zapori: z 20. na 21. september in z 22. na 23. september 2018.

 

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Vranskim in Blagovico v obeh smereh vožnje bodo predvidoma med 17. septembrom in 29. oktobrom 2018 popolne zapore zaradi rednih vzdrževalnih del in nadgradnje hidrantnega omrežja v predorih. Ob sobotah in nedeljah pričakujemo zastoje predvsem na izvozih Vransko in Blagovica. Natančnejše informacije bodo objavljene na www.promet.si

Na odseku avtoceste A1 med Celjem in Arjo vasjo bo od nedelje, 16. septembra 2018, od predvidoma 10. ure do predvidoma 5. oktobra 2018 vzpostavljena zapora zaradi menjave protihrupnih ograj. Proti Ljubljani bosta vzpostavljena dva začasna pasova, promet bo oviran tudi na priključku Celje - center proti Ljubljani.

Ljubljanska obvoznica

Od avtocestnega razcepa Kozarje proti Brdu je na razdalji približno 400 m postavljena zapora zaradi zamenjave protihrupne ograje, ki je bila poškodovana ob lanskem junijskem požaru. Promet iz smeri Brezovice proti Brdu mimo gradbišča poteka po dveh zoženih pasovih, iz smeri Viča pa le po enem voznem pasu. Do zastojev prihaja zlasti pri vključevanju vozil z južne obvoznice za smer proti Brdu oziroma Kranju. V času zastojev je alternativa za lokalni promet regionalna cesta Ljubljana–Brezovica, vendar voznikom priporočamo, da prej preverijo stanje v Prometno-informacijskem centru. Zapora bo trajala predvidoma do 23. septembra 2018.

Gorenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice - zahod (Hrušica)  in Jesenice - vzhod (Lipce) je zaradi del zaprta polovica avtoceste. Promet na razdalji približno 5 km poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zapora bo trajala predvidoma do konca novembra. Med 19. in 28. septembrom 2018 bo zaprt izvoz z avtoceste v smeri Karavank, predvidoma med 10. oktobrom in 5. novembrom 2018 pa bo zaprto tudi počivališče Jesenice - sever proti Karavankam.

Dolenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med Trebnjim in Obrežjem (v obeh smereh vožnje) bo postavljenih več delovnih zapor zaradi popravil vozišča, promet bo na območju zapor urejen po enem pasu.

 

 

Koristne informacije

Vreme

Vozniki naj bodo pozorni predvsem na jutranjo meglo po nižinah. Vožnjo naj prilagodijo razmeram na cesti.

Varnostna razdalja

Kar 50 odstotkov prometnih nesreč povzročijo vozniki, ki ne upoštevajo ustrezne varnostne razdalje (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj