Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do četrtka, 27. septembra 2018

20.09.2018

Konec tedna se bo predvsem v petek popoldne in soboto dopoldne močno povečal promet proti slovenski in hrvaški Istri ter drugim turističnim krajem, v soboto in nedeljo popoldne pa v obratni smeri.

Ob povečani kontroli avstrijskih varnostnih organov še vedno lahko nastanejo zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji oziroma že nekoliko prej pred delovno zaporo med priključkoma Jesenice - vzhod in Jesenice - zahod.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Na štajerski avtocesti A1 so do 7. oktobra 2018 predvidene popolne zapore na odseku med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani ter priključka Trojane v obeh smereh vožnje zaradi rednih vzdrževalnih del in nadgradnje hidrantnega omrežja v predorih. Urnik predvidenih zapor:

  • v noči s četrtka na petek (20. in 21. september 2018) od 20. ure zvečer do 5. ure zjutraj;
  • od petka, 21. septembra 2018, od 20. ure do nedelje, 23. septembra 2018, do 15. ure;
  • v noči z nedelje na ponedeljek (23. in 24. september 2018) od 21. ure zvečer do 5. ure zjutraj;
  •  v noči s ponedeljka na torek (24. in 25. september 2018) od 20. ure zvečer do 5. ure zjutraj;
  • v noči s torka na sredo (25. in 26. september 2018) od 20. ure zvečer do 5. ure zjutraj;
  • v noči s srede na četrtek (26. in 27. september 2018) od 20. ure zvečer do 5. ure zjutraj;
  • v noči s četrtka na petek (27. in 28. september 2018) od 20. ure zvečer do 5. ure zjutraj;
  • od petka, 28. septembra 2018, od 20. ure do nedelje, 30. septembra 2018, do 15. ure.

Nočne zapore se bodo nadaljevale tudi v začetku oktobra.

Na odseku avtoceste A1 med Celjem in Arjo vasjo bosta proti Ljubljani zaradi menjave protihrupnih ograj predvidoma do konca oktobra vzpostavljena dva zožena pasova.

Primorska avtocesta

Zaključujejo se dela na viaduktu Ravbarkomanda. Zaradi zaključnih del in umika delovne zapore in začasne signalizacije bo do 23. septembra 2018 več nočnih zapor.

V gradbeni sezoni 2019 bo treba v celoti zaključiti dela še na desnem objektu (gledano iz smeri Ljubljane proti Kopru), kjer je ostalo predvsem nekaj sanacijskih del na podporni konstrukciji. Izvajalec del, v skupnem nastopu novogoriški Kolektor CPG d.d. in koprski CPK d.d., bo s trimesečnimi deli pričel po koncu zimske službe na avtocestah, predvidoma konec marca 2019, in jih zaključil do začetka glavne turistične sezone 2019. V času del bo promet urejen po letos obnovljenem viaduktu dvosmerno, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, na razdalji približno 1 km.

Gorenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice - zahod (Hrušica)  in Jesenice - vzhod (Lipce) je zaradi del zaprta polovica avtoceste. Promet na razdalji približno 5 km poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zapora bo trajala predvidoma do konca novembra. Predvidoma do 3. oktobra 2018 bo proti Karavankam zaprt izvoz Jesenice - zahod, promet proti Kranjski Gori bo voden čez predhodni izvoz, Jesenice - vzhod. Pričakovati povečan promet skozi mesto Jesenice.

V ponedeljek, 24. septembra bo predvidoma med 6.30 in 15. uro zaradi rednih vzdrževalnih del zaprt uvoz Kranj - zahod v smeri Karavank. Obvoz bo urejen preko priključka Naklo. 

Promet skozi predor Karavanke bo do 14. oktobra 2018 vsako noč s torka na sredo, s srede na četrtek in s sobote na nedeljo potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom.  V nočeh na srede in četrtke bo takšna ureditev veljala med 19. uro zvečer in 6. uro zjutraj, v nočeh na nedelje pa med 21. uro zvečer in 5. uro zjutraj. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Do predvidoma 7. oktobra 2018 bo zaradi preureditve območja nekdanje cestninske postaje Nanos ter obnove vseh štirih krakov razcepa Nanos zaprto smerno vozišče hitre ceste H4 med priključkom Vipava in razcepom Nanos proti Ljubljani. Obvoz bo za ves lokalni promet, tudi za tovorna vozila nad 7,5 ton, ki imajo dostavo ali nalaganje v Vipavski dolini, urejen po vzporedni regionalni cesti Vipava–Razdrto . Promet za tovorna vozila iz Italije v Slovenijo oziroma proti sosednjim državam pa bo urejen preko Fernetičev na avtocesto A3 in naprej po primorski avtocesti A1. Medtem bo druga polovica hitre ceste, torej smerno vozišče od razcepa Nanos proti Vipavi v tem obdobju normalno odprta za promet.

Predvidoma od 7. oktobra do 21. oktobra 2018 bo nato zaprto smerno vozišče hitre ceste H4 v obratni smeri, med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Novi Gorici. Obvoz bo urejen po vzporedni regionalni cesti, tovorni (tranzitni) promet bo voden po primorski avtocesti na razcep Gabrk in naprej po A3 proti Fernetičem na meji z Italijo. Medtem bo druga polovica hitre ceste proti Ljubljani, torej smerno vozišče od Vipave do razcepa Nanos v tem obdobju normalno odprta za promet.

Med razcepom Nanos in pokritim vkopom Rebrnice 1 bo zaradi popravila viadukta Boršt zaprto smerno cestišče proti Vrtojbi (Italiji). Promet bo predvidoma do začetka oktobra 2018 urejen dvosmerno po drugi polovici hitre ceste.

Ljubljanska obvoznica

Na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepom Kozarje in priključkom Ljubljana Brdo proti Kosezam promet poteka po dveh zoženih pasovih. Zapora bo trajala predvidoma do 23. septembra 2018.

Dolenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med Trebnjim in Obrežjem bo v obeh smereh vožnje postavljenih več delovnih zapor zaradi popravil vozišča, promet bo na območju zapor urejen po enem pasu.

 

 

Koristne informacije

Vreme

Vozniki naj bodo pozorni na jutranjo meglo po nižinah. Vožnjo naj prilagodijo razmeram na cesti.

Varnostna razdalja

Ustrezna varnostna razdalja pri hitrosti 130 km/h je enaka dolžini štirih priklopnih tovornih vozil. Pri hitrosti 100 km/h pa dolžini treh priklopnih vozil.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj