Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do četrtka, 11. oktobra 2018

04.10.2018

V jesenskem času opozarjamo predvsem na poslabšane vozne razmere ob deževju in manjšo vidljivost zaradi jutranje megle. Zaradi začetka počitnic v delu Nemčije in Švice bo konec tedna na slovenskih cestah več tujih voznikov, ki v težavnih razmerah lahko ravnajo nepredvidljivo, zato vozite previdno.

Na meji z Avstrijo še vedno poostreno nadzorujejo promet. Pred predorom Karavanke proti Avstriji ter pred delovno zaporo med priključkoma Jesenice - vzhod in Jesenice - zahod lahko še vedno nastanejo zastoji.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med priključkom Brezovica in razcepom Kozarje zaradi del poteka promet po dveh zoženih pasovih.

Na odseku avtoceste A1 med Uncem in Logatcem bo v noči s četrtka na petek (4. oktober in 5. oktober 2018) po 19. uri zaprt vozni pas proti Ljubljani zaradi sanacije dilatacij na viaduktu Ivanje selo. Dela bodo zaključena v nočnem času. Sanacija druge strani viadukta (v smeri proti Kopru) bo potekala v noči s ponedeljka na torek (8. oktober in 9. oktober 2018) s prav tako predvidenim pričetkom ob 19. uri.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Do predvidoma 7. oktobra 2018 bo zaradi preureditve območja nekdanje cestninske postaje Nanos ter obnove vseh štirih krakov razcepa Nanos zaprto smerno vozišče hitre ceste H4 med priključkom Vipava in razcepom Nanos proti Ljubljani. Obvoz je za ves lokalni promet, tudi za tovorna vozila nad 7,5 ton, ki imajo dostavo ali nalaganje v Vipavski dolini, urejen po vzporedni regionalni cesti Vipava–Razdrto. Promet za tovorna vozila iz Italije v Slovenijo oziroma proti sosednjim državam pa je urejen preko Fernetičev na avtocesto A3 in naprej po primorski avtocesti A1. Na razcepu Nanos je zaprt tudi del razcepa, ki vodi iz Kopra proti Novi Gorici.

Predvidoma od 8. oktobra zvečer do 21. oktobra 2018 bo nato zaprto smerno vozišče hitre ceste H4 v obratni smeri, med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Novi Gorici. Obvoz bo urejen po vzporedni regionalni cesti, tovorni (tranzitni) promet bo voden po primorski avtocesti na razcep Gabrk in naprej po A3 proti Fernetičem na meji z Italijo. Medtem bo druga polovica hitre ceste proti Ljubljani, torej smerno vozišče od Vipave do razcepa Nanos v tem obdobju normalno odprta za promet.

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in pokritim vkopom Rebrnice 1 je zaradi popravila viadukta Boršt zaprto smerno cestišče proti Vrtojbi (Italiji). Promet je urejen dvosmerno po drugi polovici hitre ceste.

Kraška avtocesta

Zaradi rušenja cestninske postaje Dane ter rekonstrukcije vozišča na avtocesti A3 je med razcepom Gabrk in priključkom Sežana - vzhod v obeh smereh zaprt prehitevalni pas. Predvidoma v ponedeljek 8. 10. 2018 se bo vzpostavila popolna zapora polovice avtoceste proti Italiji. Promet bo po drugi polovici avtoceste  potekal dvosmerno (en vozni pas v vsako smer).

Štajerska avtocesta

V soboto, 6. oktobra 2018, in nedeljo, 7. oktobra 2018, bo zaradi odstranitve zapore pri priključkih Celje - center in Celje - zahod oviran promet zaradi postavitve zapore dveh začasnih pasov.

Predvidoma med 7. oktobrom in 7. novembrom 2018 bodo na odseku avtoceste A1 med Celjem in Arjo vasjo proti Ljubljani potekala dela. Vzpostavljena bosta dva začasna pasova, prav tako bo oviran promet oviran na izvozu Celje - zahod.

Na avtocesti A1 so do 7. oktobra 2018 predvidene popolne zapore na odseku med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani ter uvoza na priključku Trojane v obeh smereh vožnje zaradi rednih vzdrževalnih del in nadgradnje hidrantnega omrežja v predorih. Zapora bo v noči s četrtka na petek (4. oktober in 5. oktober 2018) med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj ter od petka, 5. oktobra 2018, od 20. ure zvečer, do nedelje, 7. oktobra 2018, do 15. ure popoldan.

Na odseku med Blagovico in Vranskim proti Mariboru bodo dela potekala med 8. in 29. oktobrom 2018. V tem času bodo vsak dan zapore med 21. uro zvečer in 6. uro zjutraj, izjeme bodo konci tedna, ko bo zapora trajala od petka od 21. ure zvečer do nedelje do 15. ure.

Dolenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med Trebnjem in Obrežjem bo v obeh smereh vožnje postavljenih več delovnih zapor zaradi popravil vozišča, promet bo na območju zapor urejen po enem pasu.

Gorenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice - zahod (Hrušica)  in Jesenice - vzhod (Lipce) je zaradi del zaprta polovica avtoceste. Promet na razdalji približno 5 km poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zapora bo trajala predvidoma do konca novembra. Predvidoma do 13. oktobra 2018 bo proti Karavankam zaprt izvoz Jesenice - zahod, promet proti Kranjski Gori bo voden čez predhodni izvoz, Jesenice - vzhod. Med 17. oktobrom in 5. novembrom 2018 bo zaprto tudi počivališče Jesenice - sever proti Karavankam.

Promet skozi predor Karavanke bo do 14. oktobra 2018 vsako noč s torka na sredo in s srede na četrtek med 19. uro zvečer in 6. uro zjutraj potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom.  V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

 

Koristne informacije

Preventiva

Vozniki naj bodo pozorni predvsem na jutranjo meglo po nižinah. Vožnjo naj prilagodijo razmeram na cesti. Jesen je čas različnih vinskih, kulinaričnih in drugih prireditev, zato priporočamo previdno vožnjo brez vpliva alkohola.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj